Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 nov 2011 - Anul XVI, nr. 282 (4880)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Borbely: Falezele de pe litoral vor fi reabilitate cu 136 de milioane de euro din fonduri europene

Marţi, 29 Noiembrie 2011 (18:54:30)

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, marţi, la Constanţa, că pentru reabilitarea falezelor litoralului Mării Negre vor fi folosite 136 de milioane de euro, din fonduri europene, în luna ianuarie urmând să fie încheiată procedura de depunere a documentaţiei pentru aceste proiecte.

Laszlo Borbely a afirmat, într-o conferinţă de presă la Constanţa, că România a iniţiat o serie de acţiuni menite să stopeze eroziunea costieră, ce cuprind atât intervenţii la faleze, cât şi la protecţia plajelor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a amintit că un studiu finanţat în întregime de Guvernul Japonez a relevat că, fără intervenţia autorităţilor, în 22 de ani se vor ivi mari probleme privind zona costieră din România.

"În 2007, în urma unui studiu, japonezii ne-au spus că în 22 de ani faleza de pe malul Mării Negre va dispărea dacă nu luăm măsuri urgente. De aceea, când am venit la minister, am inventariat care sunt priorităţile pe această zonă şi am alocat din POS Mediu 136 milioane de euro pentru zona costieră. Azi suntem în faza în care deja lansăm licitaţii pentru cele 136 de milioane de euro, iar în ianuarie încheiem depunerea documentaţiilor pentru aceste zone", a declarat Borbely.

El a spus că o soluţie de succes constă în suplimentarea cantităţii de nisip disponibilă în curentul care asigură transportul de-a lungul coastei şi astfel să fie asigurat materialul necesar depunerii şi reabilitării plajelor.

"Este inadmisibilă această neglijenţă, să stăm cu mâinile încrucişate. Ce-i drept, mai avem timp până ce trec cei 22 de ani, dar nu putem să stăm şi să aşteptăm să dispară zona costieră a Mării Negre. Sper ca la începutul anului viitor să putem finaliza depunerea de documentaţie, totuşi, vorbim de circa 136 de milioane de euro, bani europeni, pentru această zonă a ţării", a încheiat ministrul Mediului.

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely s-a aflat, marţi, la Constanţa pentru a deschide lucrările Conferinţei "Protecţia mediului în regiunea Mării Negre - o necesitate pentru dezvoltarea durabilă", organizată de MMP la Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare Marină "Grigore Antipa".

Ulterior, ministrul s-a întâlnit şi cu reprezentantii autorităţilor locale şi ai instituţiilor subordonate MMP din judeţul Constanţa şi a făcut şi o vizită la lucrările hidrotehnice de apărare de la Tuzla şi Olimp.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Borbely: Falezele de pe litoral vor fi reabilitate cu 136 de milioane de euro din fonduri europene.
 Vizualizări articol: 706 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Borbely: Falezele de pe litoral vor fi reabilitate cu 136 de milioane de euro din fonduri europene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei