Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 nov 2011 - Anul XVI, nr. 279 (4877)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Modernizare

Ieri s-a dat startul lucrărilor de reabilitare de la Maternitatea Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou'' din Suceava au demarat ieri lucrările de reabilitare şi modernizare a Maternităţii, o investiţie de aproape 1,5 milioane de euro, care urmează să fie finalizată până în luna aprilie a anului viitor.

Ieri, în prezenţa secretarului de stat Cristian Irimie, a preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, şi a managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou”, Vasile Rîmbu, a fost semnat contractul de execuţie a lucrărilor, s-a întocmit un grafic de execuţie şi a fost predat amplsamentul pentru demararea proiectului. Potrivit preşedintelui CJ, Gheorghe Flutur, „lucrările au fost planificate în aşa fel încât să se desfăşoare fără să afecteze procesul normal de lucru în secţie”.

Firma care execută lucrările de reabilitare este SC Victor Construct, din Botoşani, societate care a câştigat licitaţia organizată prin Banca Mondială.  Banii pentru lucrări vin prin Banca Mondială şi Banca Europeană de Investiţii. 

Preşedintele CJ a spus că „după finalizarea lucrărilor, Maternitatea din Suceava va deservi şi cazurile speciale din judeţul Botoşani”.

Investiţia are în vedere, printre altele, recompartimentarea saloanelor existente, astfel încât acestea să corespundă normelor în vigoare, respectiv şapte metri pătraţi/ pat, dar şi echiparea fiecărui salon cu grup sanitar ce include şi un duş.

Totodată, modernizarea include şi amenajarea a trei săli de operaţie, nouă paturi pentru anestezie şi terapie intensivă.
La final, maternitatea va dispune de patru săli individuale de naşteri, 41 de paturi pentru gravide, 38 de paturi pentru lăuze şi 18 paturi pentru copiii născuţi prematur. De asemenea, vor exista spaţii speciale pentru sterilizare.

Discuţiile şi tratativele privind reabilitarea Maternităţii din Suceava se poartă de nouă ani de zile, iar secretarul de stat Cristian Irimie a declarat că „demararea lucrărilor reprezintă şi o satisfacţie personală. M-am zbătut pentru acest proiect, pentru reabilitare în ceea ce priveşte infrastructura. În ceea ce priveşte dotarea cu aparatură a secţiei, acesta s-a făcut în repetate rânduri pe parcursul ultimilor ani”.

Până în prezent, în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava s-au investit aproximativ 10 milioane de euro.
Gheorghe Flutur a spus că „Spitalul Judeţean Suceava este cotat astăzi printre cele mai moderne din ţară. Din 24 de secţii, 20 au fost deja modernizate”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ieri s-a dat startul lucrărilor de reabilitare de la Maternitatea Suceava.
 Vizualizări articol: 1354 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Ieri s-a dat startul lucrărilor de reabilitare de la Maternitatea Suceava5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei