Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 nov 2011 - Anul XVI, nr. 279 (4877)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Scandal în ţigănie

Mama unei fete de 16 ani, bătută după ce nu l-a mai acceptat pe „alesul” minorei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O femeie de etnie romă din satul Corlata, comuna Berchişeşti, a fost bătută în faţa primăriei din localitate de patru bărbaţi şi două femei, scandalul plecând de la faptul că victima, mama unei minore de 16 ani, nu mai este de acord cu relaţia acesteia cu un băiat cu patru ani mai mare. Agresiunea s-a petrecut imediat după ce femeia şi-a dus fata la referentul social din cadrul primăriei, pentru a o interna în Centrul de Primire a Minorilor din cadrul Direcţiei de Protecţie a Copilului Suceava.

 

Scandalul a izbucnit după ce fata ar fi rămas însărcinată

Miercuri, în jurul orei 17.00, poliţia a fost sesizată că Maria Nicoleta Lăcătuş, de 35 de ani, a fost lovită în faţa Primăriei Berchişeşti, mai mult, agresorii luându-i şi o poşetă în care avea bani şi mai multe bunuri.

Victima a fost preluată de o ambulanţă şi transportată la Spitalul Gura Humorului, în timp ce agresorii au dispărut imediat de la faţa locului.  

Echipajul de la Poliţia Rurală Păltinoasa care s-a deplasat la Berchişeşti a stabilit că femeia venise la primărie cu fiica sa, de 16 ani, pe care o adusese la asistentul social. Din cercetări rezultă că minora a avut o perioadă de timp o relaţie cu un băiat rom de 20 de ani, relaţie cu care au fost de acord părinţii ambilor. Acum câteva zile însă situaţia s-a schimbat, Maria Lăcătuş cerând ajutor autorităţilor pentru a o scăpa pe fiica sa de băiatul care ar fi lăsat-o însărcinată.

 

Bătută şi cu banii, bijuteriile şi telefonul luat

Rudele băiatul nu au acceptat această idee, astfel că au aşteptat-o pe femeie la ieşirea din primărie.    

„Pe fondul unor ameninţări continue, au început să o lovească cu pumnii şi picioarele, au trântit-o la pământ şi i-au sustras o poşetă în care victima afirmă că avea 1.630 de lei, o brăţară de aur de aproximativ 6 – 7 grame, un telefon mobil şi mai multe documente personale, inclusiv acte de identitate”, se arată într-un comunicat al poliţiei.

Ulterior s-a stabilit că la agresiune au participat şase persoane: Constantin Cherariu şi Mihaela Cherariu, ambii din Drăgoieşti, şi Constantin, George, Vasile şi Maricica Ferari, toţi localnici din Berchişeşti.

 

Fata îşi doreşte să continue relaţia

Miercuri seară, minora de 16 ani a fost internată la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă din cadrul Direcţiei de Protecţie a Copilului Suceava.

Aceasta a declarat că este de acord să stea în centru pentru o perioadă de timp, însă pe de altă parte a spus că îşi doreşte să-şi continue relaţia cu tânărul de 20 de ani, cu care intenţionează să se căsătorească. Cât despre faptul că aceasta ar fi însărcinată, un control ginecologic va lămuri în cel mai scurt timp acest aspect.

Specialiştii de la „Protecţia Copilului” urmează să o consilieze psihologic pe minoră în încercarea găsirii unei soluţii în acest scandal.

Cât despre mama minorei, aceasta a fost diagnosticată la spital cu mai multe traumatisme, fără a avea nimic grav.

„Suspecţii au părăsit imediat locul comiterii faptei, în prezent fiind dispăruţi de la domiciliu, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de <tâlhărie>”, se mai arată în comunicatul poliţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mama unei fete de 16 ani, bătută după ce nu l-a mai acceptat pe „alesul” minorei.
 Vizualizări articol: 865 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Mama unei fete de 16 ani, bătută după ce nu l-a mai acceptat pe „alesul” minorei2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(25 nov 2011, 17:02:58
Paiule...au plecat "stranierii" si acum ai inceput sa scrii despre tigani.
S-a terminat bateria de la aparatul foto....sau vi s-au ascutit creioanele?
Chiar numai ai depsre ce scrie?
Crezi ca asta intereseaza cititorii..tiganii????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei