Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 oct 2011 - Anul XVI, nr. 254 (4852)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iniţiativă

Primarul Ion Lungu ia măsuri pentru sprijinirea mediului de afaceri din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spaţiile comerciale din Bazar, pieţe şi terenurile de pe domeniul public vor putea fi închiriate pe o perioadă de cinci ani, în loc de un an, cât era posibil până acum, iar persoanele juridice care îşi vor achita anticipat taxele şi impozitele locale pe 2012 vor beneficia de o reducere de 10%, în loc de 5%, cât s-a aplicat anul acesta.

Acestea sunt măsurile prin care primarul Sucevei, Ion Lungu, îşi propune să sprijine mediul de afaceri din Suceava, pentru a trece mai uşor peste această perioadă de criză.

“Voi propune în Consiliul Local să existe posibilitatea de prelungire a contractelor de închiriere pentru terenuri, spaţii comerciale, pieţe şi Bazar pe o perioadă de cinci ani, în loc de un an, cât este permis în prezent. Practic, cei care vor încheia acum aceste contracte, care expiră pe 31 decembrie 2011, vor avea contracte de închiriere valabile până pe 31 decembrie 2016”, a explicat Ion Lungu.

Edilul sucevean spune că această măsură este benefică în primul rând celor care prestează activităţi comerciale, care îşi pot face un plan de afaceri pe termen mai lung, având o anumită stabilitate.

“Condiţia pentru a putea beneficia de prelungirea contractului pentru o perioadă de cinci ani este ca agenţii economici care deţin aceste spaţii să nu aibă restanţe sau penalităţi la bugetul local”, a adăugat Ion Lungu.

O altă măsură pe care şeful municipalităţii sucevene intenţionează să o pună în practică de anul viitor se referă la acordarea unei bonificaţii de 10% agenţilor economici care îşi achită integral taxele şi impozitele locale, până la 31 martie 2012.

Această bonificaţie nu se acorda deloc în trecut, ea fiind pusă în aplicare de anul acesta, dar la o valoare de 5% din suma achitată anticipat la bugetul local.

“Sunt măsuri pe care încerc să le promovez pentru sprijinirea mediului de afaceri din oraşul nostru”, a precizat şeful municipalităţii sucevene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Ion Lungu ia măsuri pentru sprijinirea mediului de afaceri din Suceava.
 Vizualizări articol: 969 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primarul Ion Lungu ia măsuri pentru sprijinirea mediului de afaceri din Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Foarte bine! trimis de
(27 oct 2011, 12:31:07
Poate asa vor aparea si locuri de munca noi. Am citit ca sunt vreo 497 de someri declarati in Suceava. Vad ca lumea tot incearca sa stimuleze afacerile ca sa creeze locuri de munca, pe Merit Angajat chiar se premiaza cu 620 lei angajatorii, dar nu am vazut inca locuri de munca disponibile pentru Suceava. Eu inca nu mi-am pierdut speranta, astept sa-mi gasesc un job decent.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei