Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 oct 2011 - Anul XVI, nr. 254 (4852)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Precizări

Declararea CNP-ului la recensământ este obligatorie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Declararea Codului Numeric Personal la recensământul populaţiei şi locuinţelor de anul acesta este obligatorie. Anunţul a fost făcut de prefectul judeţului Suceava, Sorin Popescu, care a precizat că principala problemă întâmpinată de recenzori în judeţul Suceava este refuzul sucevenilor de a declara CNP-ul. Popescu a subliniat că, potrivit legii, declararea CNP-ului la recensământ este obligatorie, recenzorii urmând să revină la persoanele care au refuzat să furnizeze acestea date.

„În procesul de prelucrare a datelor, informaţiile sunt ulterior anonimizate, numele şi prenumele persoanelor nu sunt înscrise în baza de date, iar recenzorii sunt obligaţi să păstreze confidenţialitatea datelor”, a explicat prefectul judeţului.

El a adăugat că, potrivit legislaţiei în baza căreia se organizează recensământul, atât persoanele care refuză furnizarea datelor, cât şi nerespectarea de către personalul de recensământ a caracterului de confidenţialitate a datelor personale declarate de cetăţeni constituie încălcări ale prevederilor legale, iar cei vinovaţi vor fi sancţionai contravenţional sau penal. Astfel, amenzile pot varia de la 1.500 la 5.000 de lei şi sunt aplicate de persoanele împuternicite de prefect şi de către primari.

„Mai mult, în procesul de prelucrare, informaţiile vor fi utilizate numai în cadrul sistemului informatic statistic naţional. La un an după încheierea prelucrării, formularele cu datele individuale vor fi distruse fizic, conform legii. Informaţiile furnizate de populaţie  vor fi utilizate exclusiv în scop statistic. Toate aceste informaţii nu vor fi comunicate altor instituţii şi nu vor putea fi folosite, în nici o situaţie sau de alte instituţii, în scopuri de impozitare sau taxare fiscală, de îngrădire sau limitare a unor drepturi, de pierdere a cetăţeniei, sau în alte scopuri”, a declarat prefectul judeţului Suceava. 

 

Peste 50% dintre suceveni au participat la recensământ

Sorin Popescu a mai spus că, până în momentul de faţă, peste 50% dintre suceveni au participat la recensământul populaţiei şi al locuinţelor. El a precizat că la nivelul judeţului Suceava se estimează a fi recenzat un număr de 261.672 locuinţe, peste 3.500 de recenzori urmând să colecteze informaţiile de la populaţie.

Prefectul a arătat că de începutul recensământului şi până marţi au fost recenzate 148.175 de locuinţe din judeţul Suceava, adică 56,63% din totalul estimat, şi 396.435 de persoane.

Sorin Popescu a spus că cel mai mare procent, de 77,9%, se înregistrează în comuna Ulma, unde  au fost recenzate  550 de locuinţe. Cel mai scăzut nivel de colectare a datelor se înregistrează în comuna Hârtop, unde până în prezent au fost recenzate 343 locuinţe, adică 41,48 % din totalul estimat. Popescu a mai spus că de la începutul recensământului au fost 73 de recenzori. Prefectul a arătat că la serviciile de permanenţă de la prefectură şi de la cele 114 primării din judeţ s-au înregistrat 355 de apeluri telefonice prin care cetăţenii au solicitat date de contact ale recenzorilor sau informaţii cu privire la datele care trebuie furnizate acestora.

„Apreciez că până la această dată, recensământul populaţiei şi al locuinţelor a decurs în condiţii normale, fără a fi înregistrate evenimente deosebite. Pe această cale fac un apel către toţi cetăţenii judeţului Suceava să fie receptivi la solicitările personalului de recensământ aflat în teren şi să comunice acestora toate informaţiile prevăzute de formularele de recensământ”, a spus Sorin Popescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Declararea CNP-ului la recensământ este obligatorie.
 Vizualizări articol: 985 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.8 din 5 voturi
Declararea CNP-ului la recensământ este obligatorie1.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei