Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 oct 2011 - Anul XVI, nr. 254 (4852)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prinţul Paul către Regele Mihai: În cei 50 de ani de comunism nu aţi făcut nimic pentru români

Prinţul Paul îi scrie Regelui Mihai, la împlinirea vârstei de 90 de ani, urându-i "La mulţi ani!" şi precizând că realitatea pe care o trăim azi "nu se datorează eforturilor şi implicării familiei regale", care nu a făcut nimic pentru poporul român în cei 50 de ani de comunism.

"Asemeni multor români, doresc să vă transmit şi eu, cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani, «La mulţi ani!», multă sănătate şi puterea de a accepta şi respecta o realitate exprimată astăzi chiar de către dumneavoastră. Aţi folosit cuvinte mari şi frumoase, unele aşezate interesant, chiar poetic, altele cu tâlc, în nişte fraze care ar trebui să rămână în memoria acestui popor. Însă, înainte de orice, din sumele anilor pe care v-aţi grăbit să-i socotiţi şi în care spuneţi că aţi servit naţiunea română, trebuie să scădem cei 50 de ani de comunism în care nu aţi făcut nimic pentru acest popor, în afară de a le transmite un «Crăciun Fericit» sau un «Paşte fericit!»", spune prinţul Paul în scrisoare, intitulată "Scrisoare către unchiul meu, fostul rege Mihai" şi care începe cu formula "Dragă unchiule".

El spune că, datorită rădăcinilor germane de Hohenzollerni, familia este cunoscută şi respectată peste tot în lume pentru "sinceritatea, corectitudinea, dedicarea, loialitatea, demnitatea şi generozitatea membrilor săi", mai scrie prinţul Paul.

"Astăzi am curajul să declar, cu tristeţe şi regret, că realitatea pe care o trăim noi astăzi nu se datorează eforturilor şi implicării familiei regale! Se datorează acelor copii despre care spuneţi că le-am împrumutat ţara şi cărora trebuie să le-o înapoiem mai bună şi mai frumoasă, mai corectă, mai demnă şi mai respectată", mai spune prinţul Paul.

Totodată, prinţul Paul scrie: o familie regală "apăsată de un trecut nu foarte onorabil şi încercuită de şacali politici, care nu vor decât să vă folosească în interes de partid, nu are cum să convingă un popor, care şi aşa o duce greu, că ea este un «simbol al trecutului, o reprezentare unică a independenţei, suveranităţii şi unităţii noastre»".

"Aşa cum a fost momentul abdicării şi încercarea de a mistifica istoria României, prin schimbarea, într-un mod total ilegal, a Constituţiei Regale într-o Republică, în ceea ce priveşte legea salică, probabil datorită lăcomiei unor membrii ai familiei, care nu au sânge regal, dar au interese proprii, nu are cum să aducă simpatia şi respectul unei naţiuni", mai spune prinţul Paul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prinţul Paul către Regele Mihai: În cei 50 de ani de comunism nu aţi făcut nimic pentru români.
 Vizualizări articol: 556 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Prinţul Paul către Regele Mihai: În cei 50 de ani de comunism nu aţi făcut nimic pentru români3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ADEVAR trimis de
(27 oct 2011, 11:29:00
Are mare dreptate printul Paul.Am stat in intuneric 50 de ani fara caldura fara alimente si fara demnitate.El nu a stat asa si nu a facut nimic pentru noi in afara de vorbe frumoase.Lumea nu mai este cea de atunci pe care o crede regele.Oamenii stiu sa mai faca comparatii acum.Pentru generatiile actuale regele nu inseamna decit o particica din istoria zbuciumata a acestei tarii mult incercate.Cu rege sau fara rege noi mergem inainte.
1.1  RE: ADEVAR trimis de
(27 oct 2011, 12:37:39
Demnitatea nu ti-o da nimenea, stimabile! Demnitatea si libertatea se castiga! Oricum, te rog sa mai ai putina rabdare pana in 2012. Domnii de la PDL si USL pregatesc niste galeti inscriptionate frumos, pline cu ulei, faina si zahar, poate-ca vor fi si niste mici si bere! Si cine stie, poate ai noroc si prinzi si o pufoaica!
1.2  RE: ADEVAR trimis de
(27 oct 2011, 13:12:56
Prinde si pufoaica - alea se distribuie la sediu !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei