Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 oct 2011 - Anul XVI, nr. 254 (4852)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri europene

Proiect de şase milioane de euro pentru modernizarea principalelor artere de circulaţie din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Programul de modernizare a principalei artere de circulaţie din Suceava, de la intrarea dinspre Fălticeni la ieşirea spre Botoşani, va fi extins la toate marile artere de circulaţie ale municipiului reşedinţă de judeţ.

Primarul Ion Lungu a anunţat ieri că, pentru că au fost făcute economii semnificative la proiectele finanţate cu fonduri europene, iniţiate de municipalitatea suceveană, Sucevei îi vor mai fi alocate fonduri suplimentare, care vor fi utilizate tot pentru modernizarea străzilor.

“Având în vedere faptul că suntem cei mai avansaţi cu implementarea proiectelor, din discuţiile avute la Bucureşti şi la Piatra Neamţ, vom mai depune un proiect în valoare de cinci-şase milioane de euro, pentru modernizarea unor străzi din municipiul Suceava.

Iniţial noi am spus că vrem să modernizăm 12 străzi din centrul Sucevei, dar din păcate, majoritatea acestora sunt străzi de categoria a IV-a, care nu pot fi finanţate din proiectele europene. Ca atare o parte din aceste străzi le vom repara din bugetul propriu al municipiului Suceava”, a declarat Ion Lungu.

 

Principalele străzi din Suceava, modernizate cu banii europeni

Noua strategie abordată de municipalitatea suceveană pentru atragerea fondurilor europene disponibile prevede ample lucrări de modernizare a principalelor artere de trafic rutier.

“Vom încerca să intrăm cu bulevardul Sofia Vicoveanca, de la staţia de 110 KV la Galleria Mall, cu posibilitate de lărgire de la două la trei benzi (două benzi de acces spre oraş, una spre ieşire). Ne-am pus problema de patru benzi, dar intrăm în altă capcană, a exproprierilor, care va îngreuna proiectul”, a explicat edilul sucevean.

Alte străzi mari care vor fi prinse în proiectul de modernizare sunt Traian Vuia, Cernăuţi, Al. I. Ghica, până la ieşirea spre Siret, refacerea acestui traseu intens circulat având inclusă şi consolidarea podului de peste râul Suceava, din zona Iţcani. O altă stradă care va fi modernizată pe bani europeni este bulevardul George Enescu.

Proiectul de modernizare stradală include şi o componentă de reabilitare a spaţiilor verzi, mai exact zona de agrement din spatele uzinei electrice, de pe strada Parcului.

“Încercăm să facem un caiet de sarcini pentru aceste obiective, iar în condiţiile în care reuşim să realizăm tot ce ne-am propus, întregul drum european E85 şi principalele artere de circulaţie din municipiul Suceava vor fi reabilitate, urmând ca primăria să se concentreze apoi pe refacerea drumurilor secundare, de prin cartiere”, a adăugat şeful municipalităţii sucevene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect de şase milioane de euro pentru modernizarea principalelor artere de circulaţie din Suceava.
 Vizualizări articol: 1959 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 7 voturi
Proiect de şase milioane de euro pentru modernizarea principalelor artere de circulaţie din Suceava3.657

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ...ce de proiecte! trimis de
(27 oct 2011, 14:14:02
Plin de proiecte (pe hartie) inainte de alegeri! Lasa-ne, ca ne-am saturat.
2.   O mare tampenie trimis de
(27 oct 2011, 14:42:16
Cum poti propune proiectarea strazii de la intrarea in oras la 3 benzi de circulatie?Cica se cheama BULEVARD...Numai la noi in Suceava se poate chema o strada cu o banda pe sens BULEVARD...Dezvotarea viitoare a Sucevei presupune si modernizarea intrarilor in oras.
3.   Inteligent...Lungu trimis de
(27 oct 2011, 22:55:07
La ce-ti trebuie strazi cu 4 benzi la intrare in Suceava cind in interiorul orasului sint doar doua benzi si nu se pot face 4 niciodata pt ca nu este spatiu..Si modernizarea unei strazi nu implica neaparat eliminarea traficului..
De obicei infrastructura stradala e studiata pe baza unui plan urbanistic.Cind nu sint posibilitati de extindere a strazilor se incearca creerea strazilor alternative pt a 'fluidifica' traficul rutier...Modernizarea e buna si ea dar...
Dar planul urbanistic in Suceava e stabilit probabil in functie de interesul anumitor buzunare,nu de necesitatile reale ale orasului...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei