Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 oct 2011 - Anul XVI, nr. 254 (4852)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Proiect

La Preuteşti a fost inaugurată o grădiniţă nouă construită din fonduri europene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un proiect de 2,5 milioane de euro finanţat din fonduri europene va fi finalizat în maxim două săptămâni în comuna Preuteşti. O primă investiţie realizată prin acest proiect a fost inaugurată în cursul zilei de ieri, fiind vorba despre o grădiniţă nouă, cu trei săli de clasă. La eveniment au fost prezenţi prefectul judeţului, Sorin Popescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Daniel Cadariu, primarul din Fălticeni, Vasile Tofan, primarul din Preuteşti, Alexandru Aniţă, primari ai localităţilor învecinate şi mai mulţi localnici.

Proiectul a fost finanţat prin măsura 3.2.2. din cadrul Programului  Naţional de Dezvoltare Rurală. Fondurile alocate prin acest proiect au fost folosite şi pentru modernizarea unui drum pe o lungime de 1,3 kilometri, precum şi pentru achiziţionarea unor utilaje pentru serviciile publice ale comunei. De asemenea, din fondurile europene alocate prin proiect a fost construită o reţea de canalizare şi o staţie de epurare a apelor uzate în satele Preuteşti, Basarabi şi Arghira.

Potrivit primarului acestei comune, aceste investiţii ar urma să fie inaugurate după finalizarea probelor tehnice la staţia de epurare. Tot în cursul zilei de ieri, în Preuteşti a fost deschis şi un Muzeu al Satului, investiţie realizată din fondurile primăriei.

 

Flutur: Localităţile din zona Fălticeni au devenit o prioritate de grad zero pentru promovarea de investiţii

Făcând referire la investiţiile din Preuteşti, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că această comună se adaugă celorlalte localităţi din zona Fălticeni care beneficiază de fonduri europene pentru investiţii în infrastructură şi pentru modernizarea satelor.

„Din ce în ce mai multe localităţi au realizat investiţii prin proiecte cu finanţare europeană sau au semnat proiecte de finanţare de mai multe milioane de euro. Se vede astfel sprijinul pe care Guvernul şi Consiliul Judeţean îl acordă acestor localităţi în vederea promovării şi realizării de investiţii pe fonduri europene. Şi vreau să spun că atât municipiul Fălticeni, cât şi localităţile din această zonă au devenit o prioritate de grad zero pentru promovarea de investiţii. Vrem să sprijinim zona Fălticeni, pentru ca localităţile de aici să iasă din izolarea în care au fost lăsate de administraţiile anterioare”, a declarat Flutur.

El a mai precizat printre localităţile din zona Fălticeni careu au beneficiat sau au în momentul de faţă proiecte cu finanţare europeană se numără Hârtop, Baia, Boroaia, Forăşti, Fântâna Mare, Cornu Luncii, Buneşti şi Mălini.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Preuteşti a fost inaugurată o grădiniţă nouă construită din fonduri europene.
 Vizualizări articol: 1265 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La Preuteşti a fost inaugurată o grădiniţă nouă construită din fonduri europene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei