Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 sep 2011 - Anul XVI, nr. 231 (4829)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Opinii convergente

Avocaţii cer retrimiterea la DNA a dosarului “Şpagă în Vama Siret”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procesul celor 66 de vameşi şi poliţişti de frontieră de la Siret trimişi în judecată de structura centrală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie a continuat ieri cu un nou termen. Timp de aproape trei ore, avocaţii au ridicat o serie de excepţii, părerea unanimă fiind aceea că dosarul trebuie retrimis procurorilor DNA pentru refacerea urmăririi penale.

Marius Rădăcină, unul dintre avocaţii care îi reprezintă pe o parte dintre inculpaţi, a explicat şi motivul pentru care se doreşte restituirea dosarului. „Actul de sesizare a instanţei trebuie refăcut deoarece nu sunt întrunite toate condiţiile de legalitate. Atât eu, cât şi colegii mei suntem de părere că reprezentanţii DNA ar trebui să se aplece mai atent asupra acestui dosar”, a declarat avocatul Marius Rădăcină.

Dintre excepţiile ridicate două au reţinut atenţia. Astfel, o parte dintre avocaţi au invocat necompetenţa materială a Curţii de Apel pentru a judeca acest dosar, considerând că cel mai corect ar fi ca Tribunalul să se ocupe de caz. O altă excepţie ridicată a fost aceea a neregularităţii actului de sesizare a instanţei. Tot la termenul de ieri au mai fost ridicate o serie de cereri punctuale, fie asupra măsurilor preventive care-i priveau pe anumiţi inculpaţi, fie asupra măsurilor asiguratorii instituite cu ocazia anchetei. Judecătorul de caz nu s-a pronunţat încă asupra acestor cereri, stabilind ziua de 18 octombrie pentru următorul termen de judecată.

O altă problemă ridicată de unul dintre avocaţi a fost aceea că Mădălin Ionescu, agentul sub acoperire care a lucrat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, nu era angajat al Direcţiei Generale Anticorupţie, deci nu avea calitatea stabilită prin lege, ci ar fi fost salariat al Serviciului Român de Informaţii, fapt ce atrage nulitatea tuturor actelor întocmite de acesta.

 

În faţa instanţei au ajuns 62 de poliţişti de frontieră şi patru vameşi

Cele 66 de persoane care sunt judecate la Curtea de Apel Suceava sunt acuzate că au constituit un grup infracţional organizat, care avea ca scop favorizarea traficanţilor de ţigări, combustibil şi alte produse. Potrivit rechizitoriului DNA, în perioada septembrie 2010 – ianuarie 2011, cei 62 de poliţişti de frontieră de la PTF Siret au pretins, primit ori acceptat, direct sau indirect, suma totală de 3.643.513 lei (n.a. – circa 900.000 de euro) şi alte bunuri de la persoanele care au tranzitat frontiera, în scopul de a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu privind controlul la frontieră şi a le permite introducerea în România a unor bunuri (în general ţigări din Ucraina) peste limita legală admisă.

Contribuţia celor patru vameşi la grupul infracţional de la PTF Siret a constat din relaţiile directe cu comisarul-şef Aurel Anea, fost şef al PTF Siret. „În calitate de lucrători vamali (şefi de tură) la Biroul Vamal Siret, au dat inculpatului Anea Aurel – şef al PTF Siret, diverse sume de bani totalizând 23.913 lei, pentru ca acesta să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu privind controlul la frontieră şi urmărirea respectării legii de către întregul personal din punctul de trecere a frontierei”, se arată în rechizitoriul DNA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Avocaţii cer retrimiterea la DNA a dosarului “Şpagă în Vama Siret”.
 Vizualizări articol: 2279 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Avocaţii cer retrimiterea la DNA a dosarului “Şpagă în Vama Siret”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu are competenta trimis de
(30 sep 2011, 11:42:04
are dreptate avocatul.daca pe hotul de lemne in padure-l prinde politistul si nu silvicultorul,nu se procedeaza corect.in concluzie,nu exista hot.
2.   :) trimis de
(30 sep 2011, 13:04:22
Eram sigur ca asa se va intampla. Avocatii cauta toate nimicurile de care se pot lega. Intr-o tara normala, cu dovezi atat de clare, oamenii astia infundau puscaria de mult. La noi nuuuu..au mai si primit serviciul inapoi pana la finalizarea procesului, care poate dura dupa cate se vede, ani de zile. Asta arata si ce legi bune avem. In mod normal n-ar trebui sa conteze prin ce mijloace au aflat anchetatorii ca se ia spaga, important e ca au reusit sa adune dovezi, care puteau duce usor la o condamnare. Insa ce mai e normal in tara asta...Imi imaginez ca vom ajunge atat de rau, incat o sa se ajunga ca spaga sa se considere ca bacsisul la restaurant, nu va mai fi considerata nici macar contraventie.R.I.P Romania
2.1  RE: :) trimis de
(30 sep 2011, 13:36:48
Toti eram siguri ca asa se va intampla, deaorece codul penal are multe informatii interpretabile, la fel arestarile si filajul a fost facut de mantuiala si a prezentat lacune mari, iar treaba avocatilor este sa isi scoata clientii cat mai ieftin.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei