Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 sep 2011 - Anul XVI, nr. 231 (4829)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Cronica plastică

Expoziţia „Expresii ale Eului”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Galeria de Artă „Ion Irimescu” din municipiul Suceava s-a deschis zilele trecute expoziţia cu genericul „Expresii ale Eului”, realizată de două tinere absolvente ale Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi, Ioana Palamar şi Lucica Maria Nuţu.

 

Două tinere talente

Expoziţia, care reuneşte lucrări de pictură executate în culori acrilice pe pânză şi pe panouri de pal, grafică şi desene realizate pe hârtie, aduce în galeria suceveană, aşa cum a remarcat la deschidere artista plastică Lucia Puşcaşu, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din România - Filiala Suceava, „două tinere talente care au venit către filiala noastră”.

Două artiste care se circumscriu spaţiului bucovinean(Ioana Palamar este din Rădăuţi, iar Lucica Maria Nuţu îşi are obârşia la Păltinoasa), care aparţin aceleiaşi generaţii (ambele sunt născute în anul 1989) şi care, spiritual, sunt compatibile astrologic.

 

Interiorizare şi înclinaţie către meditaţie

Ioana Palamar, care a fost remarcată pentru creativitate la Colegiul Tehnic din Rădăuţi de prof. Mihai Ignea, şi-a dorit şi a reuşit să urmeze Artele Plastice, obţinând în această vară licenţa şi înscriindu-se, în continuare, la masterat, la secţia pictură de şevalet.

Nativă în zodia racului, guvernată de Lună, având ca element definitoriu apa şi manifestând apetenţă pentru albastru (culoare care domină lucrările sale), Ioana Palamar corespunde profilului astrologic al personajului precaut, interiorizat, cu înclinaţie către meditaţie, care-şi ascultă vocea interioară.

Fosta sa profesoară, artista plastică Bogdana Raşcu, prezentă la vernisaj, i-a creionat portretul extrăgând esenţa lucrărilor prezentate.

 

Sigură de sine, manifestând o vitalitate contagioasă

Lucica Maria Nuţu, care la Liceul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, i-a avut ca profesori pe regretatul Corneliu Tincu şi pe mai junele Viorel Ciocan, a urmat acelaşi traseu la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi. Nativă în zodia leului, guvernată de Soare, având focul ca element definitoriu şi fiind înclinată către culorile calde (roşu, portocaliu), ambiţioasă şi sigură de sine şi manifestând o vitalitate contagioasă, Lucica Maria Nuţu, ca şi companioana sa pe simeze, se caută încă pe sine. De fapt, ambele expozante, aşa cum a subliniat în elaborata-i prezentare prof. Bogdana Raşcu, îşi păstrează încă „puritatea copilărească” nepoluată de aluviunile existenţiale.

 

„Un impuls pentru continuarea activităţii creative”

O ieşire pe simeze care sperăm să le dea curaj pentru că, aşa cum a spus la vernisaj viceprimarul municipiului Suceava Viorel Seredenciuc, o expoziţie în care tinerele artiste se confruntă cu publicul poate constitui „un impuls pentru continuarea activităţii creative”, un impuls care să le motiveze şi care să le promoveze în „elita artistică a Sucevei”.

„Sperăm - a spus la final Bogdana Raşcu - ca fiecare dintre ele să se regăsească. Mai trebuie să caute, să spere, să se topească, să se contopească total cu imaginea artistică în care fiecare să se recunoască!”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţia „Expresii ale Eului”.
 Vizualizări articol: 1605 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.78/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 9 voturi
Expoziţia „Expresii ale Eului”4.859

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei