Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 sep 2011 - Anul XVI, nr. 231 (4829)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

În noapte

12 focuri de armă şi un baraj cu maşini de poliţie, pentru prinderea unei şoferiţe contrabandiste

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu mai puţin de 12 focuri de armă au fost trase de poliţişti implicaţi în urmărirea unui microbuz plin cu ţigări de contrabandă, condus de o tânără din oraşul Siret.

În timpul urmăririi, un autoturism de teren s-a interpus între microbuz şi maşina oamenilor legii şi a încercat să dea în şanţ maşina de poliţie.

Toată povestea s-a petrecut în noaptea de marţi spre miercuri. În jurul orei 3:30, un echipaj de poliţie care patrula pe raza localităţii Valea Stânii, din comuna Vatra Moldoviţei, pe DN 17 A, o observat că din sens opus venea un microbuz. Poliţiştii i-au făcut semn şoferului să oprească, însă persoana de la volan, identificată ulterior ca fiind o tânără în vârstă de 24 de ani, Angela Băncescu, a apăsat pedala de acceleraţie şi a încercat să-i lase în urmă.

Poliţiştii au trecut la urmărirea microbuzului suspect, însă, la un moment dat, în faţa lor a apărut un autoturism de teren Mitsubishi, al cărui şofer a tăiat calea maşinii de poliţie, încercând să o scoată de pe carosabil şi să o dea în şanţ.

La volanul autoturismului de teren, aveau să stabilească ulterior poliţiştii, se afla Viorel Băncescu, de 31 de ani, nimeni altul decât soţul şoferiţei de pe microbuz. Au fost trase iniţial opt focuri de armă în plan vertical pentru oprirea suspecţilor, însă nu a fost de ajuns.

Poliţiştii au pus de-a curmezişul drumului, în zona Trei Movile, alte două maşini, fiind făcut un baraj. În momentul în care maşinile suspecţilor au ajuns la baraj, poliţiştii chemaţi în ajutor au tras alte patru focuri de armă, reuşindu-se imobilizarea şi încătuşarea celor cinci persoane care se aflau în cele două autoturisme.

 

17.000 de pachete de ţigări de contrabandă, găsite în microbuz

Pe lângă soţii Băncescu, au fost duse la Poliţia municipiului Câmpulung Moldovenesc alte trei persoane - Gheorghe Topală şi Ştefan Botnariu, ambii de 21 de ani, din comuna Muşeniţa, şi Andreea Gherghea, de 22 de ani, din municipiul Botoşani.

În autoturismul de teren nu a fost găsită marfă de contrabandă, însă în microbuz poliţiştii au dat peste aproximativ 30 de colete cu ţigări de contrabandă.

„În urma cercetărilor s-a constatat că în autoutilitară se aflau 17.000 de pachete de ţigări, cu o valoare de piaţă de circa 170.000 de lei”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Toţi cei cinci au fost duşi în faţa procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, care a decis că se impune luarea măsurii de arestare preventivă faţă de trei dintre suspecţi, soţii Băncescu şi Gheorghe Topală.

Aseară, în jurul orei 21:00, judecătorii au admis propunerea procurorilor şi i-au trimis pe cei trei în arestul poliţiei, pentru 29 de zile.

Ceilalţi doi suspecţi au primit interdicţii de a părăsi localitatea de domiciliu pe perioada cercetărilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 12 focuri de armă şi un baraj cu maşini de poliţie, pentru prinderea unei şoferiţe contrabandiste.
 Vizualizări articol: 902 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 8 voturi
12 focuri de armă şi un baraj cu maşini de poliţie, pentru prinderea unei şoferiţe contrabandiste4.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Proasta inspiratie trimis de
(30 sep 2011, 17:48:45
asta se intampla daca spaga de la vama nu a fost pe masura daca dadeau dreptul cuvenit ajungeau in voie la destinatie ... pe viitor sa nu mai fie economi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei