Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 sep 2011 - Anul XVI, nr. 227 (4825)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Fălticeni

Copiii de la Grădiniţa „Lizuca” au plantat copaci, în cadrul unui proiect de mediu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Grădiniţa cu Program Normal Nr. 2 „Lizuca” din Fălticeni, mai exact grupa de preşcolari ”Campionii”, coordonată de educatoarea Doiniţa Bălan, s-a înscris în programului intitulat ENO- Mediul Înconjurător Online. Este al şaptelea an de când Grădiniţa cu Program Normal Nr. 2 „Lizuca” s-a alăturat cu entuziasmcelorlalţi participanţi, plantând copaci împreună cu alte grădiniţe şi şcoli din lume.

„Ziua de 21 septembrie a fost declarată şi zi internaţională pentru pace. Prin plantarea de copăcei în curtea grădiniţei am dorit să protejăm mediul înconjurător, marcând ENO Tree Planting Day şi să construim pacea. <Pacea este verde>, acesta a fost simbolul cooperării internaţionale. În prezent, politica educaţională acordă o atenţie deosebită educaţiei ecologice la vârsta preşcolară şi pentru realizarea acesteia m-am preocupat să-i fac pe copii să conştientizeze că omul este dependent de natură şi că nu poate trăi în afara ei. Astfel, stimularea interesului pentru natură cu tot ce înseamnă ea în aserţiunea preşcolarilor a fost unul dintre obiectivele urmărite în cariera mea. Pentru educarea ecologică a copiilor am căutat să organizez variate acţiuni cu caracter ecologic, am derulat diverse proiecte educaţionale ecologice şi am participat cu acţiuni în programul internaţional  ENO Tree Planting Day”, ne-a declarat educatoarea Doiniţa Bălan.

ENOeste o şcoală virtuală globală, iar ENO Tree Planting Day este un eveniment deschis pentru şcoli şi grupuri interesate de mediu şi pace. Acesta este desfăşurat de două ori într-un an, în lunile mai şi septembrie, plantarea copacilor fiind una dintre cele mai populare activităţi în cadrul Programului ENO.

Primii copaci au fost plantaţi la amiază în Oceania, apoi, urmând cursul soarelui, alţi copaci au fost plantaţi în Asia, Europa şi Africa, în cele din urmă acest lanţ de arbori va ajunge în America. Acest eveniment a devenit un succes pe plan mondial. S-au plantat peste 5 milioane de copaci şi se doreşte să se ajungă la 100 de milioane copaci plantaţi, până la sfârşitul anului 2017.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copiii de la Grădiniţa „Lizuca” au plantat copaci, în cadrul unui proiect de mediu.
 Vizualizări articol: 1093 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Copiii de la Grădiniţa „Lizuca” au plantat copaci, în cadrul unui proiect de mediu5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei