Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 sep 2011 - Anul XVI, nr. 227 (4825)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

La Primăria Suceava

24 de „cupluri de aur” au sărbătorit împlinirea a 50 de ani de căsătorie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de cupluri care au reuşit performanţa de a petrece împreună 50 de ani de căsătorie au fost sărbătorite sâmbătă dimineaţa, la sediul Primăriei Suceava, în sala de şedinţe a Consiliului Local.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, le-a înmânat celor 24 de cupluri care au împlinit o jumătate de veac de căsnicie buchete de flori, diplome de fidelitate şi premiile de 200 de lei de familie, felicitându-i pe sărbătoriţi pentru că au avut puterea şi dăruinţa de a trăi o viaţă de om împreună, nedespărţiţi.

“Evenimentul pe care îl organizăm astăzi este un semn de respect pentru dumneavoastră, care sunteţi oameni model pentru familiile voastre şi un model pentru oraşul nostru. Cred că familia este şi trebuie să fie baza societăţii. Din păcate, astăzi, familia este în suferinţă în foarte multe cazuri. Avem foarte multe divorţuri, mulţi nu se mai căsătoresc deşi trăiesc împreună – o modă venită din Occident, dar pe care sper să nu o perpetuăm prea mult”, le-a spus Ion Lungu “cuplurilor de aur” prezente la eveniment.

De altfel, el le-a mărturisit că, anul acesta, a sărbătorit şi el un eveniment similar, împlinirea a 25 de ani de căsătorie: “A fost un moment foarte emoţionant, îmi închipui cum va fi la 50 de ani de căsătorie”.

Şeful municipalităţii sucevene a ţinut să le mulţumească familiilor aniversate pentru contribuţia lor la dezvoltarea oraşului, ţinând cont de faptul că mulţi dintre cei sărbătoriţi au participat la construirea efectivă a acestuia.

„Sunteţi un exemplu pentru comunitate. Aţi lucrat în acest oraş, aţi contribuit cu toţii la construirea oraşului. Astăzi suntem într-o fază de reconstrucţie a oraşului, sunt foarte multe şantiere care creează disconfort şi vreau să-mi cer scuze pe această cale şi vă mulţumesc pentru înţelegere. Nu am avut altă soluţie. Toate utilităţile şi reţelele sunt putrede, unele au o vechime de peste 100 de ani, majoritatea peste 50 de ani. Cred că am procedat corect să pornim de la înlocuirea acestor reţele. Sigur, era mai uşor să facem o cosmetizare a oraşului, să facem o fântână cântătoare în centru şi spuneam că am rezolvat problema. Eu zic că am procedat gospodăreşte”, a adăugat Ion Lungu.

La ceremonia de premiere, cuplurile de aur au fost însoţite de copiii lor, de nepoţi, în vreme ce un cuplu cu deficienţe de auz a venit şi cu interpret, care le-a transmis prin semne mesajul primarului către ei.

La final, şeful municipalităţii sucevene a ciocnit cu toţi o cupă de şampanie, i-a invitat să servească din prăjiturile pregătite pentru ei, iar la cerere, s-a fotografiat alături de cuplurile de aur, pentru ca acestea să aibă o amintire a acestei zile deosebite pentru ei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 24 de „cupluri de aur” au sărbătorit împlinirea a 50 de ani de căsătorie.
 Vizualizări articol: 681 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
24 de „cupluri de aur” au sărbătorit împlinirea a 50 de ani de căsătorie5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei