Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 sep 2011 - Anul XVI, nr. 227 (4825)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Let's do it, Romania

12.000 de saci cu gunoi, adunaţi într-o singură zi de voluntarii suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mii de suceveni din toate colţurile judeţului, majoritatea tineri din şcoli şi licee, au participat sâmbătă la cea mai mare acţiune de ecologizare din ţară - “Let’s do it, România”, care îşi propune să cureţe gunoaiele în toată ţara, într-o singură zi.

Numai din centralizarea rezultatelor parţiale ale acţiunii, rezultă faptul că, într-o singură zi, prin efortul voluntarilor din judeţ, s-au adunat aproximativ 12.000 de saci încărcaţi cu gunoi adunat de pe câmpuri, din păduri, parcuri, de pe marginea drumurilor şi a apelor.

Astfel, în paralel cu sute de mii de alţi voluntari din ţară, aproape 8.000 de voluntari suceveni au luat la pas zonele insalubre din afara localităţilor, adunând gunoaiele aruncate de alţii.

Din judeţul Suceava, exceptând municipiul reşedinţă de judeţ, cea mai mare participare la acţiunea de curăţenie a fost cea a locuitorilor din Gura Humorului, care au participat cu 1.350 de persoane, adunând peste 2.000 de saci cu gunoi.

O implicare puternică a fost vizibilă şi la Rădăuţi, unde aproape 1.050 de voluntari au colectat aproximativ 2.300 de saci cu gunoi.

Rezultate deosebite le-au obţinut şi cei din Câmpulung Moldovenesc, unde cele peste 800 de persoane participante au reuşit să adune aproape 2.100 de saci cu gunoi.

La Vatra Dornei, 672 de persoane au adunat aproape 1.500 de saci cu gunoi, în vreme ce la Fălticeni, 836 de persoane au strâns numai 622 de saci cu gunoi.

La Siret, 402 voluntari au strâns 418 saci cu deşeuri, iar la Brodina, 145 de persoane au strâns 198 de saci cu gunoi.

 

Aproape 1.800 de voluntari din municipiul Suceava

În municipiul Suceava, voluntarii s-au împărţit în mai multe echipe, un nucleu puternic, de câteva sute de persoane, adunându-se la 08.30 dimineaţa la Iulius Mall Suceava, de unde au fost transportate în judeţ cu microbuze şi autobuze puse la dispoziţie de Autoritatea Rutieră Română.

Pe lângă înscrierea şi repartizarea lor pe zone, la Iulius Mall li s-au pus la dispoziţie sacii de gunoi şi mănuşile de protecţie, iar organizatorii suceveni, împreună cu viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi, le-au ţinut discursuri motivaţionale.

“Vom avea o Românie mai curată dacă vom reuşi să-i facem să conştientizeze importanţa acestui lucru pe toţi cei din jurul nostru”, a spus Nicoleta Robciuc, coordonatorul acţiunii, organizată în Suceava de Clubul Eco-montan „Origini Verzi”.

“Curăţenia se menţine, nu se face. Aşa că, ce vom curăţa astăzi, dacă nu menţinem, anul viitor va trebui din nou să ne adunăm să facem o campanie de curăţenie. Văd aici doar tineri, din păcate cei mai în vârstă nu au înţeles că trebuie să facă şi ei curăţenie, de aceea trebuie să mergeţi să-i trageţi de mânecă şi să le spuneţi – vedeţi că eu am făcut curat, să nu faceţi mizerie”, le-a transmis Lucian Harşovschi sutelor de tineri dornici să se implice în campania de curăţenie.

În campania de curăţenie din data de 24 septembrie s-au implicat atât elevi de la majoritatea liceelor şi şcolilor din municipiul Suceava, cât şi reprezentanţi ai multor firme şi organizaţii care îşi desfăşoară aici activitatea, în total, numărul voluntarilor ajungând la aproape 1.800 de persoane, care au colectat aproximativ 2.300 de saci cu gunoi.

 

Clovnul Bobo şi 120 de copii au strâns trei tone de deşeuri din pădurea Zamca

Andrei Ionuţ Neşculescu, cunoscut în special copiilor drept Clovnul Bobo, preşedintele Asociaţiei „Nes Designer Cultural” Suceava şi 120 de elevi de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” au strâns sâmbătă din pădurea Zamca peste trei tone de deşeuri.

Acţiunea, la care au participat şi elevii claselor VI - XII de la CN „Mihai Eminescu”, împreună cu prof. coordonator Mihaela Ţiculeanu şi profesorii Carmen Şindilar, Mihaela Catargiu şi Ana Maria Lepcaliuc, s-a circumscris campaniei „Let’s Do It, Romania”, care şi-a propus curăţarea arealelor naturale ale ţării de deşeurile generate de oameni.

Desfăşurată între orele 8:00 - 12:00, acţiunea de curăţare a perimetrului cuprins între pădurea Zamca şi Cetatea Şcheia s-a soldat cu strângerea a 120 de saci de gunoi, circa trei tone de deşeuri.

Andrei Ionuţ Neşculescu are experienţa unor asemenea acţiuni din anul precedent şi a remarcat faptul că elevii s-au implicat cu responsabilitate, au participat cu entuziasm la curăţarea arealului verde, iar la final, când au văzut rezultatul muncii în grup, au cântat şi au aplaudat.

 

Jandarmii suceveni, implicaţi în campania de ecologizare „Let's do it, Romania”

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava a sprijinit buna desfăşurare a celui mai mare proiect de implicare socială din România - acţiunea de ecologizare „Let’s Do It, Romania!”. Astfel, 45 de voluntari din cadrul instituţiei au participat la curăţirea arealelor naturale din Masivului Rarău şi din apropierea localităţilor Suceava, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni şi Vatra Moldoviţei.

În acelaşi timp, alţi 120 de elevi ai Şcolii Militare de subofiţeri jandarmi Fălticeni au participat la acţiuni de curăţenie în judeţ.

Prin această acţiune, jandarmii au dovedit încă o dată că sunt alături de comunitate nu numai pe timpul executării misiunilor, ci şi pe planul restabilirii raporturilor normale dintre mediu şi om.

 

Implicare masivă din partea elevilor din Gura Humorului

Sâmbătă, şi elevii Colegiului Tehnic „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, şi nu numai, au participat la o lecţie de ecologie live în cadrul proiectului „Let’s Do It, Romania”.

„În luna august am fost contactaţi de Clubul Eco Montan <Origini verzi> din Suceava şi am fost invitaţi să ne implicăm ca unitate şcolară în acţiunile din cadrul proiectului naţional <Let`s Do It, Romania 2011>. Aveam deja experienţa anului trecut şi am conştientizat că este dificil de organizat evenimentul într-o unitate şcolară cu 1.860 de elevi, dar nu ne-au speriat niciodată provocările”, au declarat coordonatorii proiectului la liceul menţionat, Brînduşa Cîmpan şi Adriana Mihoreanu.

Sâmbătă, în curtea colegiului se adunaseră, la 8,00 dimineaţa, 460 de elevi din oraş şi din alte localităţi, pentru a primi sacii şi mănuşile şi pentru a se deplasa spre Cotu Buhii, Podu Izvor, Ariniş şi Lunca Boilor, cele patru locaţii stabilite.

“Implicarea conducerii şcolii, faptul că ne-a fost aproape toată echipa managerială şi suportul primit de la domnul primar Marius Ursaciuc nu poate decât să ne dea siguranţa că anul viitor vom fi şi mai mulţi şi că putem contribui, cu clase de gimnaziu şi de liceu, la tot ce ţine de aspect şi curăţenie în oraşul nostru”, au mai spus coordonatorii proiectului de la Colegiul “Alexandru cel Bun” din Gura Humorului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 12.000 de saci cu gunoi, adunaţi într-o singură zi de voluntarii suceveni.
 Vizualizări articol: 900 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
12.000 de saci cu gunoi, adunaţi într-o singură zi de voluntarii suceveni5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei