Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 sep 2011 - Anul XVI, nr. 213 (4811)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Investiţie

La Bilca a fost finalizat un proiect de modernizare a satului de 2,5 milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

În comuna Bilca a fost inaugurat în cursul zilei de ieri cel de-al doilea proiect din judeţul Suceava finanţat din fonduri europene prin măsura 3.2.2 de modernizare a satului românesc a Programului Operaţional Regional. Proiectul, cu o valoare de 2,4 milioane de euro, a presupus construcţia a 11,6 kilometri de reţea de apă, a 13 kilometri de reţea de canalizare, precum şi a unei staţii de epurare şi a uneia pentru captarea apei. Potrivit primarului din Bilca, Zaharie Rusu, din fondurile de la Uniunea Europeană s-a amenajat un centru de transfer a deşeurilor, iar pentru fiecare gospodărie din această comună au fost achiziţionate câte două pubele, una pentru deşeuri menajere şi una pentru deşeuri reciclabile.

Zaharie Rusu a subliniat că investiţia în construcţia reţelelor de apă şi canalizare a devenit funcţională, în condiţiile în care deja sunt 50 de gospodării racordate la noile reţele. Primarul din Bilca a estimat că în maxim doi-trei ani, numărul gospodăriilor care se vor racorda la reţelele de apă şi canalizare va ajunge la aproximativ 500.

„Este o zi însemnată pentru noi, pentru că începând de astăzi locuitorii comunei Bilca pot beneficia de apă şi canalizare”, a subliniat Zaharie Rusu.

 

Flutur: „Astfel de investiţii reprezintă ABC-ul civilizaţiei”

Prezent la inaugurarea proiectului realizat în Bilca prin POR, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că investiţiile din această comună completează lucrările similare care se fac în mai multe localităţi de pe valea Sucevei.

Flutur a subliniat că Bilca este cea de-a doua comună din judeţ în care se finalizează un proiect finanţat prin măsura 3.2.2 a POR, după cel din comuna Dorna Candrenilor.

„Ne plângem că ne pleacă copiii în străinătate. Semnalul pentru a se întoarce înapoi este civilizaţia, iar asta înseamnă drumuri, apă şi canalizare. Astfel de investiţii înseamnă ABC-ul civilizaţiei. Şi vreau să spun că am fost şi la Ulma, şi la Brodina şi la Straja, trei localităţi de pe valea Sucevei care au astfel de proiecte de dezvoltare. Practic pe toată valea Sucevei aveam astfel de investiţii pentru modernizarea localităţilor. Şi vreau să-l felicit pe primarul de aici, din Bilca, pentru că a finalizat acest proiect şi să-i spun că trebuie să convingă cât mai multă lume să se racordeze la aceste reţele de apă şi canalizare”, a declarat Flutur.

El a spus că CJ Suceava va continua să sprijine primăria din Bilca pentru promovarea unor proiecte de dezvoltare, precizând că în această comună este nevoie şi de apariţia unor ferme şi a unor investitori pentru crearea de locuri de muncă.

 

Flutur a transmis opoziţiei că va participa la inaugurarea tuturor investiţiilor începute în mandatul său

Pe de altă parte, Flutur le-a răspuns şi liderilor PSD Suceava, care tot în cursul zilei de ieri au criticat faptul că şeful administraţiei judeţene participă la prea multe inaugurări.

„Trebuie să participăm pentru că e munca noastră. Noi am început aceste proiecte şi chiar dacă ne critică, vreau să le transmit că avem ce inaugura, pentru că s-a muncit enorm de mult în aceşti ani”, a declarat Gheorghe Flutur.

Mai trebuie spus că la inaugurarea investiţiilor din Bilca au fost prezenţi preşedintele şi preşedintele executiv ai PSD Suceava, Cătălin Nechifor, respectiv Ovidiu Donţu. Deşi nu au discutat, Gheorghe Flutur le-a oferit celor doi lideri ai PSD Suceava o bucată din panglica inaugurală a investiţiilor. Dacă Ovidiu Donţu a primit bucăţica de panglică, Cătălin Nechifor a refuzat-o, precizând că a primit deja o bucată din panglica tricoloră de la o bătrână, acest gest având o valoare sentimentală mai mare decât gestul şefului administraţiei judeţene. În cele din urmă, Gheorghe Flutur i-a pus panglica tricoloră în buzunarul de la piept, după care a continuat să discute cu cei veniţi la inaugurarea investiţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Bilca a fost finalizat un proiect de modernizare a satului de 2,5 milioane de euro.
 Vizualizări articol: 1651 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
La Bilca a fost finalizat un proiect de modernizare a satului de 2,5 milioane de euro5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari! trimis de
( 9 sep 2011, 22:03:13
Felicitari CIVICA si fostului meu coleg Pintilie(cel de linga dl Flutur si dl primar). Urmatoarele localitati vor fi Galanesti, Fratautii Vechi si Maneuti!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei