Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 sep 2011 - Anul XVI, nr. 213 (4811)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsuri DSP

Dezinfectante şi vaccinuri pentru locuitorii din Iţcani, inundaţi după gafa celor de la Apele Române

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a luat măsuri pentru evitarea izbucnirii unor focare de boală în rândul locuitorilor din cartierul sucevean Iţcani, ale căror case au fost inundate miercuri, în urma unei gafe a lucrătorilor de la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA).

Directorul adjunct al DSP Suceava, dr. Cătălina Zorescu, a informat că fiecare familie afectată de dezastru a primit dezinfectante solide clorigene, în total fiind distribuite 30 de cutii de Clorom, cu câte 50 de tablete efervescente. De asemenea, conducerea DSP a pus la dispoziţia Primăriei Suceava, care se ocupă de igienizarea fântânilor inundate, alte 12 cutii de Clorom, cu câte 300 de tablete.

 

pa din fântânile inundate, monitorizată de DSP

Totodată, dispensarul din Iţcani a fost dotat cu substanţe dezinfectante, respectiv geluri pentru mâini şi tablete de clor. Această unitate medicală a primit şi câteva doze de vaccin împotriva hepatitei de tip A şi a tetanosului, care vor fi administrate la cerere, adulţilor şi copiilor care au avut de suferit de pe urma revărsării de ape.

„Responsabili din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică s-au deplasat încă de miercuri la faţa locului şi au luat măsurile de prevenţie necesare. Au fost recoltate şi probe de apă, urmând ca monitorizarea din acest punct de vedere să continue şi în zilele următoare”, a precizat dr. Cătălina Zorescu.

Zeci de gospodării din Iţcani au fost inundate miercuri dimineaţă, după ce o acţiune de golire a iazului de acumulare Lipoveni, controlată teoretic de specialiştii Sistemului de Gospodărire a Apelor, a inundat curţile şi casele oamenilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dezinfectante şi vaccinuri pentru locuitorii din Iţcani, inundaţi după gafa celor de la Apele Române.
 Vizualizări articol: 1550 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Dezinfectante şi vaccinuri pentru locuitorii din Iţcani, inundaţi după gafa celor de la Apele Române5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lol APELE ROMANE trimis de
( 9 sep 2011, 16:33:45
LOL 140 metri !Pe obiectiv de Suceava au declarat cei de la Apele Romane Bucuresti ca din sursa Dragomirna (lacul Lipoveni) se pot deversa 140 mc/s. Sunteti nebuni, cum naiba sa incapa o evacuare a apei cu un debit de 140 de metri. Eu zic ca dupa ce se curata canalul mai mult de 10-15 metri cubi pe secunda nu se poate evacua in conditii de siguranta. Astia de la Bucuresti sunt dusi cu pluta, cum naiba sa treaca 140 de m cubi/s sub un podetz foarte ingust? Dobitocilor, la 450 mc/s raul Suceava a iesit din albie, de era sa darame podul ala mare peste Rau, iar voi spuneti ca sub podetul ala incap 140 de mc/s. Asta doar daca inundati si omorati jumatate din oamenii din Itcani! Mars pe teren la masurat, aveti numai idiotenii prin dosare.
1.1  RE: Lol APELE ROMANE trimis de
(11 sep 2011, 23:52:16
Comentariul nu e in concordanta cu articolul, dar nu m-am putut abtine. Gafe din astea se fac la tot pasul, tocmai de aceea cand apare cate un comunicat de presa din asta si e citit de cei din afara, apare ca noi suntem traversati de rauri, iar raul Suceava e un fel de Dunare. Jignitor si josnic, mai ales ca se vrea si se insinueaza ca avem "ingineri", "specialisti", "tehnicieni" si alte natii prin conduceri. Pe naiba. In realitate, canalul ala colector, paraul Dragomirna, cum ii este numele, nici daca ar fi curatat de copacii ce au crescut, de gunoaie si pamant, n-ar duce mai mult de 12-13 mc/s in conditii de siguranta precara. In scrisuri or avea aia 140 mc/s, poate adunati de la fiecare poarta de evacuare de la baraj.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei