Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 sep 2011 - Anul XVI, nr. 213 (4811)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Igaş spune că 5.000 de angajaţi ai MAI vor fi concediaţi în septembrie-octombrie

Vineri, 9 Septembrie 2011 (18:32:50)

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a declarat, vineri, la Arad, că începând cu luna aprilie au fost concediaţi cinci mii de angajaţi din structurile MAI, în cadrul procesului de restructurare a ministerului, iar alţi cinci mii vor pleca din sistem în perioada septembrie-octombrie.

Traian Igaş a declarat, într-o conferinţă de presă la sediul PDL Arad, că până la finele anului MAI va avea cu zece mii de angajaţi mai puţini, urmând ca pentru moment concedierile să fie oprite, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Deja au părăsit sistemul circa cinci mii de oameni, de la 1 aprilie, şi urmează ca de săptămâna viitoare să plece cei puşi la dispoziţie de la Jandarmerie şi ISU, urmând ca cei de la Poliţia Română şi Poliţia de Frontieră să părăsească sistemul în prima jumătate a lunii octombrie", a spus ministrul, care a adăugat că este vorba de alţi cinci mii de oameni care vor fi disponibilizaţi.

"Putem spune că vom avea cu zece mii de oameni mai puţini în MAI. Aici ne vom opri în primă fază", a adăugat Igaş.

Referitor la angajaţii concediaţi, Igaş a spus că este vorba de "cei mai slab pregătiţi".

"Au fost şi unele contestaţii în procesul de evaluare, pe care le-am soluţionat pe fiecare în parte, şefii de armă au avut această sarcină, dar din ce am constatat în deplasările la nivel naţional au plecat cei mai slab pregătiţi", a declarat Igaş.

El a spus că încearcă să repare "excesul celor care au guvernat în 2006 - 2008 făcând angajări fără acoperire".

"Au fost douăzeci de mii de angajări în structurile MAI în 2007 şi 2008. Astăzi suntem puşi în postura neplăcută de a face disponibilizări", a spus Igaş.

Ministrul a afirmat că, în perioada următoare, după definitivarea procesului de restructurare, va avea loc modernizarea structurilor MAI.

"La acest capitol intră un curs de management strategic. Fiecare şef de inspectorat sau adjunct nu va mai putea ocupa funcţia fără absolvirea cursului (…) S-au înscris până acum 77 de persoane la curs, dar vor rămâne doar 40, pentru că în prima sesiune am stabilit să avem 40 de locuri distribuite pentru toate armele", a spus ministrul.

Conform sursei citate, "în cel mult doi ani, toţi cei care ocupă funcţii de conducere în structurile MAI trebuie să fi absolvit cursul de management strategic".

Referitor la sistemul de învăţământ, Igaş a spus că are în vedere înfiinţarea Facultăţii de jandarmerie, "ţinând cont de numărul mare de angajaţi în rândul jandarmilor".

Totodată, ministrul s-a referit şi la conceptul de poliţie rurală, afirmând că s-au constituit 338 de secţii de poliţie rurală în ţară şi că a dat posibilitatea ca până la 30 septembrie să fie implementat acest concept în toate judeţele.

"Au fost desfiinţate în aceste condiţii 2.750 funcţii de şef de post. Practic, acel mit cu şeful de post a dispărut", a spus ministrul. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Igaş spune că 5.000 de angajaţi ai MAI vor fi concediaţi în septembrie-octombrie.
 Vizualizări articol: 791 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Igaş spune că 5.000 de angajaţi ai MAI vor fi concediaţi în septembrie-octombrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei