Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 sep 2011 - Anul XVI, nr. 213 (4811)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Interes crescut

Peste 3.000 de fermieri din judeţ fac agricultură ecologică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 3.000 de cultivatori de teren şi crescători de animale din judeţ au trecut la agricultură ecologică, numai în interval de un an de zile numărul lor crescând cu mai bine de o mie. Conform datelor Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Suceava, în 2010, în judeţ erau înregistraţi 2.187 de operatori ecologici, în timp ce în 2011 numărul lor a crescut până la 3.190.

Angela Coroleucă, directorul executiv al APIA Suceava, a declarat că toţi fermierii care s-au apucat de agricultură ecologică pot solicita, până pe 17 octombrie inclusiv, ajutorului specific acordat pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole din acest sector. Sprijinul financiar poate fi solicitat de cei care au deja înregistrate exploataţii de producţie vegetală şi animalieră înregistrate în sistemul de agricultură ecologică şi care se află în perioada de trecere spre aceasta, de la tipul de agricultură convenţională.

Potenţialii beneficiari pot depune o singură cerere de solicitare a ajutorului specific, fie pentru o exploataţie din producţia vegetală, fie numai pentru una din speciile din producţia animalieră sau numai pentru o exploataţie din apicultură. În cazul în care beneficiarul exploatează mai multe terenuri aflate pe raza mai multor judeţe, cererea va fi depusă la centrul judeţean APIA pe raza căruia se află suprafaţa mai mare pentru exploataţiile din domeniul vegetal.

Pe de altă parte, pentru exploataţiile din domeniul creşterii animalelor, beneficiarul va depune cererea la centrul judeţean APIA pe raza căruia se află înregistrat sediul social, în cazul persoanelor juridice, respectiv domiciliul pentru persoane fizice.

Cât priveşte valoarea acestui ajutor financiar (plata anuală complementară) sunt prevăzute sume şi pentru fermierii mici. De exemplu, cine cultivă în sistem ecologic o suprafaţă de până în cinci hectare de teren, primeşte o plată complementară de 1.500 de euro, în timp ce crescătorii de bovine sau ovine care au până în 20 de capete au dreptul la 800, respectiv 500 de euro.

În privinţa celor care au ferme mai mari, crescătorii de vaci cu peste 20 de capete pot solicita şi primi 2.000 de euro, în timp ce apicultorii care au peste o sută de familii de albine au dreptul la un ajutor financiar de 950 de euro. Sumele se acordă anual, pentru informaţii suplimentare persoanele interesate putându-se adresa APIA Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 3.000 de fermieri din judeţ fac agricultură ecologică.
 Vizualizări articol: 1504 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Peste 3.000 de fermieri din judeţ fac agricultură ecologică5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei