Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 sep 2011 - Anul XVI, nr. 213 (4811)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cercetări poliţie

Acuzat că şi-a furat propria maşină, de la firma care i-a ridicat-o pentru parcare neregulamentară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bătrân în vârstă de 71 de ani este cercetat de poliţie, fiind acuzat că şi-a furat propria maşină de la firma care i-a ridicat-o cu aproximativ trei sferturi de oră înainte pentru parcare neregulamentară.

Incidentul s-a petrecut pe raza municipiului Câmpulung Moldovenesc, acolo unde de câteva luni autorităţile locale au încheiat un parteneriat cu o firmă din Botoşani, pentru a ridica maşinile oprite/parcate neregulamentar.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, miercuri, în jurul orei 13:50, angajaţi ai firmei SC HI Speed Recovery SRL Botoşani au ridicat un autoturism WV Golf de pe strada Dimitrie Cantemir.

Proprietarul maşinii, Gavril C., în vârstă de 71 de ani, a declarat ulterior că intrase în policlinică pentru câteva minute, iar la întoarcere maşina îi dispăruse.

Când a aflat că maşina i-a fost ridicată pentru parcare neregulamentară, septuagenarul, însoţit de o rudă, s-a dus la punctul de lucru din localitate al firmei botoşănene şi, profitând de faptul că uşa nu era încuiată, iar dispecerul restituia un alt autoturism ridicat, s-a urcat la volan şi a dus a fost.

În caz contrar, ar fi trebuit să achite o taxă de ridicate, în valoare de câteva sute de lei. Administratorul societăţii cu pricina a sunat la poliţie şi a reclamat evenimentul, fiind întocmit dosar penal pentru furt calificat şi violare de domiciliu.

La Câmpulung Moldovenesc, firma botoşăneană are tot mai mulţi contestatari, printre aceştia fiind chiar şi consilieri locali. Pe rolul Judecătoriei din localitate sunt deja mai multe dosare în care persoane „taxate” de angajaţii firmei de ridicare a autoturismelor vor să îşi facă dreptate.

Câmpulungenii nemulţumiţi spun că „victimele” sunt alese preferenţial, întrucât maşinile unor persoane influente ori ale interlopilor din oraş rămân neatinse chiar dacă, nu o dată, sunt văzute parcate neregulamentar.

 

La Gura Humorului, judecătorii au „blocat roţile” firmei care ridica maşini

La începutul acestui an, Tribunalul Suceava a dat o sentinţă prin care a spus stop ridicării maşinilor la Gura Humorului. Judecătorii suceveni au declarat nelegale prevederile hotărârii Consiliului Local din Gura Humorului prin care era reglementată activitatea unei firme din Piatra Neamţ de a ridica maşinile oprite neregulamentar.

Până să se ajungă la această sentinţă a fost nevoie de aproape doi ani de procese.  Acţiunea în instanţă a fost intentată de un sucevean care şi-a găsit blocate roţile de la maşină şi, potrivit prevederilor HCL 166 din 30 noiembrie 2006, a fost obligat la plata a 50 de lei/zi pentru a-şi recupera autovehiculul. Pentru că nu i s-a întocmit nici un proces verbal de constatare pe care să-l poată contesta, omul a fost nevoit să ceară anularea actului administrativ care reglementa blocarea roţilor şi ridicarea autoturismelor.

Cu ocazia procesului de la Tribunalul Suceava, judecătorii au constatat că au fost încălcate mai multe prevederi legale. „Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac direct de către poliţistul rutier, conform prevederilor OUG 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice”, se arată în motivarea magistraţilor suceveni. Or, la Gura Humorului, blocarea roţilor ca urmare a parcării neregulamentare se făcea direct de reprezentanţii firmei nemţene, ceea ce este contrar prevederilor legale cu privire la circulaţia pe drumurile publice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acuzat că şi-a furat propria maşină, de la firma care i-a ridicat-o pentru parcare neregulamentară.
 Vizualizări articol: 3556 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Acuzat că şi-a furat propria maşină, de la firma care i-a ridicat-o pentru parcare neregulamentară5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Niste banditi si impostori trimis de
( 9 sep 2011, 12:01:34
Nu stiu de unde sa mai scoata ceva bani la bugetul local, bani pe care sa-i foloseasca primarul Campulungului la distractiile pompoase.Normal ca -i trebuie bani de alexandrion, J&B, ETC..........................MAI PRIMARE, PUNE OSUL LA MUNCA SI NU TRAI PE SPINAREA SARANTOCILOR CU UN HARB DE DACIE.RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEE LOCURI DE PARCARE UNDE SA POATA TOT OMUL DE RAND SA PARCHEZE RABLA.
2.   HOTII trimis de
( 9 sep 2011, 19:19:01
Aceste firme de escroci trebuiesc desfiintate,
3.   TARA PAIELOR trimis de
( 9 sep 2011, 19:54:23
Astia din Botosani sa faca de bine si sa-si stranga paiele de pe camp si nu sa ridice masinile din Bucovina. Chiar este o intamplare faptul ca cele mai multe firme dubioase care-si desfasoara activitatea in judetul nostru sunt din tara paielor? Este o simpla coincidenta ca cel mai mare bombalau al judetului, marele grohaitor fluturas cap de bou mort si celalalt guitator portocaliu-verzui din Botosani, flutur cap de vaca moarta, sunt rude apropiate? Am vrut sa zic neamuri, dar Juravle ceapistul zice ca-s neamuri proaste. Asa sa fie oare? Si mai grohaie peste tot ca este pentru bunastarea judetului, nesimtitul, in realitate este un pungas. VINE RASCOLUL, BOMBALAULE.
4.   Comentariu trimis de
( 9 sep 2011, 20:51:03
Firmele care ridica masinile parcate ilegal...nu trebuie inlaturate.Asa numai parcheaza fiecare dupa propriul lui plac.Ajuta la fluidizarea traficului si circulatia pietonilor.
5.   .... trimis de
(10 sep 2011, 06:58:06
Sint curios si eu...Sa fii acuzat ca ti-ai furat propri masina...Pe asta nu credeam ca am sa o aud vreodata...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei