Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 sep 2011 - Anul XVI, nr. 213 (4811)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dosar penal

Proprietara terenului pe care au murit cei doi fraţi înecaţi în groapă, cercetată pentru ucidere din culpă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proprietara terenului pe care se afla groapa în care s-au înecat doi fraţi în vârstă de 5 şi 7 ani, tragedie petrecută miercuri seara, în comuna Bosanci, s-a ales cu dosar penal, conform primelor cercetări anchetatorii considerând că aceasta trebuie să răspundă penal pentru infracţiunea de ucidere din culpă.

Conform anchetei poliţiei, groapa, cu dimensiunile de 4x6,5 m şi o adâncime de circa 2 metri a fost săpată de Simion Spoială, fiul proprietarei terenului, Elisaveta Spoială. Cea din urmă însă, în calitate de proprietar, va răspunde penal pentru ucidere din culpă, asta pentru că nu a îngrădit sau semnalizat în vreun fel groapa, aflată în afara unui spaţiu delimitat.  

Ca într-un cumplit film de groază, miercuri seară, în jurul orei 19.00, Constantin şi Ovidiu Cârlan, de 7 şi respectiv 5 ani, se jucau în preajma gropii cu apă, alături de ei mai aflându-se încă un copil. Băiatul de 7 ani s-a dezbrăcat şi a intrat în apă, fratele său urmându-l pe scurtul şi dramaticul drum al morţii. Al treilea copil, aflat la marginea apei, a început să strige disperat şi să ceară ajutor.

Un bărbat aflat la o gospodărie din apropiere, Vasile Guliciuc, a sărit în apă, reuşind să-l scoată la suprafaţa pe cel mai mic dintre fraţi. Din păcate însă copilul era deja mort, cadavrul fratelui său fiind recuperat mai târziu de pompieri.

Groapa cu apă în care au murit cei doi copii este amenajată în spatele grădinii proprietarei, pentru udarea culturilor agricole, pe un teren care, însă, nu este împrejmuit în nici un fel. Practic, respectiva groapă este pe un imaş destul de des tranzitat.

 

O familie săracă, cu mulţi copii

Cei doi copii decedaţi făceau parte dintr-o familie foarte săracă.

Elena Paveliuc şi soţul său, Gheorghe Cârlan, au încă cinci copii, din care trei sunt daţi în plasament, iar femeia este însărcinată cu al optulea copil.

Ultima oară când i-a văzut pe Constantin şi Ovidiu, cu câteva ore înainte de tragedie, mama a plecat la muncile câmpului, lăsându-i pe cei doi, a susţinut ea, în grija unei rude. 

„Când i-am lăsat se jucau cu un zmeu”, a relatat mama ultimul moment în care i-a văzut pe cei doi în viaţă.

Conform Codului Penal, infracţiunea de ucidere din culpă se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani. Practic, însă, este puţin probabil ca femeia pe terenul căreia s-a produs tragedia să ajungă după gratii.

 

Un caz tras la indigo acum o lună de zile

Foarte important este ca din această tragedie să se înveţe ceva. Chiar în apropiere de groapa care a luat două vieţi se găsesc câteva iazuri improvizate, şi ele fără nici o urmă de îngrădire.  

La locul tragediei, oamenii din Bosanci, mai ales cei care au copii mici, i-au cerut primarului Anton Curic să ia măsuri pentru ca astfel de aşa-zise iazuri să nu mai fie tolerate pe raza localităţii, dacă nu sunt împrejmuite corespunzător.

Mai trebuie amintit că luna trecută, pe 7 august, o tragedie asemănătoare s-a petrecut în Rădăuţi. Un copil în vârstă de 5 ani din Rădăuţi, aflat împreună cu mama sa la o aniversare, în curtea unui bărbat din localitate, a căzut într-o groapă cu apă, adâncă de aproximativ un metru. Minorul a ajuns la spital în moarte cerebrală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proprietara terenului pe care au murit cei doi fraţi înecaţi în groapă, cercetată pentru ucidere din culpă.
 Vizualizări articol: 4079 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Proprietara terenului pe care au murit cei doi fraţi înecaţi în groapă, cercetată pentru ucidere din culpă4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Eu nu inteleg ? trimis de
( 9 sep 2011, 11:10:04
1 la mana e vorba de incalcarea proprietatii si tot batrana e vinovata.
2. cum Dumnezeu sa faci copii fara numar cand tu nu ai ce pune pe masa pt tine si concubinul tau ?
Am inteles ca are vreo 7 copii si al 8 e pe drum ? din care 3 sunt in plasament? de ce oare acesti oameni nu sunt castrati ?
1.1  RE: Eu nu inteleg ? trimis de
( 9 sep 2011, 15:57:38
Nu ai cum sa intelegi daca esti incapabil.Se vede clar din film ca este langa o zona de trafic.
Cum poti sapa o groapa atat de adanca stiind de faptul ca o vei umple cu apa si va deveni un pericol pentru oricine ar trece prin preajma, fara sa ingradesti macar cu o banda de avertizare sau orice altceva.Doar un cretin poate face asa ceva.Ar trebui sa raspunda pt crima cu premeditare nu din culpa.
Iar handicapatul de "WHITEANDPROUD" este cred frustrat ca nu poate face copii sau ce motive ascunse mai are si bate campii cu astfel de comentarii in cazul de fata.
O gramada de retardati colcaie pe pamantul asta.
1.2  RE: Eu nu inteleg ? trimis de
( 9 sep 2011, 20:40:25
Te bagi in vorba ... Stii vreun iaz cu gard ? Cand mergi de la Cumparatura spre Bosanci peste deal, stii iazul ? Are vreun gard ? Daca trec pe langa el si cad, e vina administratorului ? E langa "o zona de trafic" ... Parintii poarta intreaga vina - orice avocat va demonstra asta !
2.   Ce prostie ? trimis de
( 9 sep 2011, 11:43:53
Parintii copiilor nu trebuie judecati din cauza ca au lasat copiii minori nesupravegheati ? Ce vina are tanti ca dracii de copii au intrat pe pamantul ei sa se joace ? " ... respectiva groapă este pe un imaş destul de des tranzitat ..." Cum adica tranzitat ? Adica in mod repetat, diversi cretini ii incalca proprietatea ? Vai de tara asta ! Deci daca eu imi sap o groapa pe terenul meu (sau o fantanta) si vin niste impielitati sa se joace si ne ineaca, eu sunt vinovat ? Hai sictir !
3.   Comentariu trimis de
( 9 sep 2011, 13:40:43
Am scris si ieri un comentariu la acest articol. Intr-o tara civilizata , daca ai pe terenul proprietate personala un bazin, piscina(deasupra pamantului sau facuta in pamant) trebuie ingradit respectiv ingradita. O lege votata in consiliul local ar scapa de vina pe proprietar.
 ☭  ϑ
3.1  RE: Comentariu trimis de
( 9 sep 2011, 13:42:36
Am scris si link-ul dar nu a fost uploadat .
www.london.ca/by-law/PDFs/pool
4.   Hai cu logica la vale trimis de
( 9 sep 2011, 14:34:04
Nu cred ca are relevanta daca e piscina, bazin sau groapa. Eu am pe pamantul meu, neingradit - pe care nu trece absolut nici un drum, o gramada de crengi uscate. Vin dracusorii de copii nesupravegheati si se joaca - unul din ei cade de pe o creanga si da cu capul intr-o teapa mai ascutita si moare. Dupa logica lor sunt vinovat ca nu am ingradit ? Asa ceva numai in tarile necivilizate se intampla. Sunt tari in care nu ai voie sa iti lasi copiii sub o anumita varsta singuri in casa ! Nu au voie copiii sub o anumita varsta sa iese pe strada fara sa fie insotiti de un adult ! O minima regula de civilizatie este sa nu intri sau sa treci pe pamantul - chiar neingradit, daca stii ca nu-ti apartine (pentru ceea ce-ti apartine, de regula, ai acte). Dupa logica asta daca un copil merge in padure si acolo este o groapa cu apa (groapa sapata de mistreti in timpul liber), cade in ea si moare, e vinovat administratorul padurii. Trebuia ingradita padurea sau groapa ? Din nou - imi cer scuze, hai sictir !
5.   Care este legea ? trimis de
( 9 sep 2011, 14:37:52
Daca citeste un jurist articolul, poate ma lamureste si pe mine in ce articol de lege se incadreaza chestiunea asta cu groapa de pe proprietatea mea, unde scrie ca trebuie sa am gard ? Cand acuzi pe cineva de ucidere din culpa, in principiu trebuie sa scrie in acuzare ce articol de lege a incalcat respectivul. Cu multumiri !
5.1  RE: Care este legea ? trimis de
( 9 sep 2011, 15:20:04
IREAL.....am scris de ochi de apa,bazin sau piscina.Tu te referi la paduri si mai stiu eu ce. Am dat si link-ul unde poti citi acea lege.Legea e facuta sa te protejeze nu sa te "afunde"
De ce toti vb asa urat?????
5.2  RE: Care este legea ? trimis de
( 9 sep 2011, 19:46:10
Nu am vorbit cu tine. Si ca idee, nu merge sa pui link pe forum ...
6.   Mm trimis de
( 9 sep 2011, 18:15:56
Ati mai gasit un prilej de a va insulta si de a arata cata dreptate aveti,ma intreb,civilizat nu o puteti face? macar incercati.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei