Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 sep 2011 - Anul XVI, nr. 213 (4811)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proba pe echipe

România, locul I în lume la Olimpiada Internaţională de Astronomie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În  perioada 25 august - 3 septembrie 2011, s-a desfăşurat în Polonia Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, la care au participat 30 de echipe din 27 de ţări.

De la coordonatorul lotului olimpic internaţional de astrofizică, profesor doctor Petru Crăciun, cel care i-a pregătit, alături de alţi profesori din ţară, pe aceşti elevi, am aflat că unele ţări, cum ar fi Polonia, China şi Iranul, au avut dreptul să participe cu două echipe în concurs, deoarece au organizat în anii anteriori ediţiile acestei olimpiade. Fiecare echipă a fost formată din cinci elevi de liceu şi doi lideri, eventual observatori care nu au drept de opinie în şedinţele de bord ale Olimpiadei. Elevii echipei României care au participat la această olimpiadă reprezintă lotul restrâns al României care a rezultat de la Olimpiada Naţională de Astronomie şi din lotul lărgit în urma mai multor probe.

Pregătirea lotului României s-a desfăşurat la Călimăneşti (Vâlcea), la Centrul de Pregătire pentru Performanţă, care este organizat de profesor dr. Mihail Sandu şi la care au participat profesori cu experienţă din ţară.

 

România, în faţa Iranului şi a Indiei

“Cea mai importantă probă de la această olimpiadă este proba pe echipe, la care România a obţinut punctajul cel mai bun, adică locul I în lume, învingând echipa Iranului (locul II), echipa Indiei (locul III) şi celelalte ţări participante. Fiecare elev a primit câte o medalie de aur. Lotul României este format din următorii elevi: Ana-Maria Constantin – clasa a XII-a, Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, Mihai Răcoreanu – clasa a XII-a, Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri” Galaţi, Andrei Cuceu – clasa a X-a şi Bogdan Marchiş - clasa a X-a, de la Colegiul Naţional “Vasile Lucaciu” Baia-Mare, Roberta Răileanu – clasa a XII-a, Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti. De asemenea, elevii noştri au obţinut şi două medalii de bronz la probele individuale (Mihai Răcoreanu şi Andrei Cuceu)”, ne-a spus prof. dr. Petru Crăciun, profesor la Colegiul Agricol Fălticeni şi coordonator al cercului de Astronomie de la Palatul Copiilor Suceava.

La această performanţă au contribuit şi orele de observaţii astronomice realizate cu telescoape şi lunete de la Colegiul Agricol Fălticeni, Palatul Copiilor Suceava şi Societatea Ştiinţifică “Cygnus”.

Lotul olimpic al României a fost însoţit în Polonia de prof. Sorin Trocaru, inspector general în MECTS, şi prof. dr. Petru Crăciun.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România, locul I în lume la Olimpiada Internaţională de Astronomie.
 Vizualizări articol: 1426 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
România, locul I în lume la Olimpiada Internaţională de Astronomie5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari trimis de
( 9 sep 2011, 12:41:02
As fi vrut ca articolul acesta sa fie pe prima pagina!
2.   Performanta trimis de
( 9 sep 2011, 13:26:41
Felicitari domnului profesor Craciun, aceasta performanta subliniaza pregatirea deosebita a profesorilor de la Colegiul Agricol Falticeni. Astept momentul in care domnul profesor Craciun sa fie chemat la minister si sa i se ofere un post de secretar de stat ca merita.
3.   Bravo trimis de
( 9 sep 2011, 14:53:28
sant de acord cu tine asta e articol de prima pagina nu articole despre tigani,asa zisi patroni[hoti] ,parveniti,manelisti, copilul minune, salam,niste analfabeti ordinari sa le fie rusine....felicitari d-lui prof. craciun si acestor elevi minunati.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei