Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 sep 2011 - Anul XVI, nr. 213 (4811)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Flutur a inaugurat o grădiniţă nouă în comuna Vicovu de Jos

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat în cursul zilei de ieri la inaugurarea unei grădiniţe noi din comuna Vicovu de Jos. Noua grădiniţă, în care vor învăţa 97 de preşcolari, a fost reconstruită după ce vechea clădire a fost distrusă aproape în totalitate de inundaţiile din vara anului 2008. La inaugurare a fost prezent şi senatorul PD-L Tiberiu Prodan, precum şi câteva sute de localnici.

După ce a tăiat panglica inaugurală, Gheorghe Flutur a vizitat sălile de clasă, prima în care a intrat fiind cea în care învaţă grupa „Fluturaşilor”. În momentul în care i s-a spus numele grupei, şeful administraţiei judeţene a glumit că el este de mult în această grupă.

Imediat după momentul inaugural, primarul din Vicovu de Jos, Constantin Mutescu, a precizat că investiţia în construcţia unei noi grădiniţe s-a ridicat la suma de 1,4 milioane de lei (14 miliarde de lei vechi), fonduri asigurate de Guvernul României şi Consiliul Judeţean Suceava.

„Fondurile au fost alocate cu sprijinul domnului Gheorghe Flutur şi vrem să-i mulţumim pentru că a înţeles necesitatea acestui obiectiv, mai ales că fosta grădiniţă a fost distrusă de inundaţiile din anul 2008”, a spus Constantin Mutescu.

În faţa celor prezenţi la inaugurarea grădiniţei, Gheorghe Flutur a amintit că mai multe localităţi de pe valea Sucevei trec printr-un proces de modernizare, amintind că numai în comuna Vicovu de Jos s-au realizat investiţii de câteva milioane de euro. Flutur a amintit că printre investiţii se numără atât noua grădiniţă, dar şi regularizarea pârâului Remezău, care a produs pagube la inundaţiile din anul 2008, precum şi proiectul de modernizare a satului finanţat prin Programul Operaţional Regional. Preşedintele CJ Suceava a arătat că valoarea acestui proiect este de 2,5 milioane de euro, fonduri folosite pentru construcţia unei reţele de apă şi canalizare de 18,5 kilometri, a staţiilor de epurare şi unui rezervor de apă. El a precizat că în comuna Vicovu de Jos se realizează cea mai mare reţea de apă şi canalizare din judeţul Suceava prin Programul Operaţional Regional.

 

Flutur: „Vicovu de Jos a devenit oraş prin fapte, Vicovu de Sus a rămas cu tăbliţa de oraş”

În acelaşi timp, Gheorghe Flutur a criticat din nou guvernarea PSD în perioada căreia unele comune au fost transformate în oraşe, precizând că acestea nu au putut să acceseze fonduri europene pentru modernizare. Flutur a arătat că dacă oraşul Vicovu de Sus nu a putut să acceseze fonduri pentru reţele de apă şi canalizare, proiecte de acest fel au fost finanţate în mai multe localităţi de pe valea Sucevei, cum ar fi Vicovu de Jos, Straja, Bilca sau Brodina.

„Mie îmi pare rău pentru că Vicovu de Sus nu are apă şi canalizare. Poate că cei care au făcut peste noapte aceste oraşe nu s-au gândit să le facă şi reţele de apă şi canalizare şi nici nu au vrut să le spună oamenilor că nu vor beneficia de fonduri europene, aşa cum poate beneficia o comună. Observăm acum că Vicovu de Jos a devenit oraş prin fapte, adică are apă şi canalizare, iar Vicovu de Sus are tăbliţă de oraş”, a spus Flutur. El a adăugat că în momentul de faţă, actuala guvernare caută o soluţie pentru stabilirea unui program prin care oraşele mici vor putea beneficia de fonduri pentru dezvoltare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur a inaugurat o grădiniţă nouă în comuna Vicovu de Jos.
 Vizualizări articol: 1893 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Flutur a inaugurat o grădiniţă nouă în comuna Vicovu de Jos4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ? trimis de
( 9 sep 2011, 11:13:06
de ce e nevoie de mafia PDL sa fie la toate inaugurarile ?
2.   RE. trimis de
( 9 sep 2011, 12:46:50
CINE A OPRIT CIMA ROSIE SA NU PARTICIPE ?
3.   TUI trimis de
( 9 sep 2011, 12:47:57
CIUMA,SCUZATI
4.   ... trimis de
( 9 sep 2011, 12:57:15
Vicovu de Sus are apa curenta, dar domnul Flutur nu are de unde sa stie, ca el nu merge decat in localitatile PD-L-iste
5.   Gradinita din vicov de jos trimis de
( 9 sep 2011, 15:33:52
După cum se vede și aici descriminarea făcută de dl Flutur între localitățile cu primari PDL- iști și localitățile cu primari de alte culori și care nu vor să adereze la ciuma portocalie. Dl Flutur poate face o vizită și pe moșiile domnului primar din Vicov de Jos.
6.   Ciuma portocaliu-verzuie trimis de
( 9 sep 2011, 19:36:31
Asta unde prinde o troaca de rahat, mananca ca nesimtitul. In domeniul gradinitelor si al utilitatilor, respectiv apa si canal, este foarte bine pregatit, ACET Suceava este un exemplu graitor. Cred ca ceapistul Juravlea din orasul pesedist Vicovu de Sus este sursa informatiilor secrete culese de Flutur cap de bou mort despre tablita orasului in care traiesc si muncesc oameni gospodari, cu vechi traditii si care, cu totii, de la primar la ultimul opincar, ii arata curu primului bombalau al judetului. Astia sunt urmasii lui Hitler si Stalin. TOT INAINTE CU NESIMTIREA, TOVARASI.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei