Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 sep 2011 - Anul XVI, nr. 213 (4811)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Igaş spune că a observat "o abordare isterică" a opoziţiei privind reorganizarea teritorială

Vineri, 9 Septembrie 2011 (18:54:43)

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a declarat, vineri, că a putut observa o "abordare isterică" a opoziţiei pe tema reorganizării administrative a ţării, afirmând că prin comasarea instituţiilor la nivel de regiune se pot elimina "anumite verigi" care consumă resurse bugetare.

Traian Igaş a declarat, într-o conferinţă de presă, la Arad, că în România trebuie să existe rezerve în a se afirma că "greul a trecut" din punct de vedere economic şi că reorganizarea teritorială este o soluţie pentru eficientizare în consumarea resurselor bugetare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am putut observa păreri pro şi contra, am putut vedea o abordare isterică a opoziţiei în ceea ce priveşte reorganizarea administrativă şi am putut constata cum reuşesc ei (opoziţia - n.r.) să explice oamenilor ceea ce vrea să facă Guvernul. Este greşit modul cum încearcă să pună problema. Nu suntem într-un moment foarte bun din punct de vedere economic. Ne bucurăm că nu suntem pe minus, ci pe plus, dar ar trebui să avem rezerve să spunem că greul a trecut. Vedem că şi Italia, Spania, Portugalia au trecut la restructurări, acesta este trendul pe care vom marşa în perioada următoare şi cred că acelaşi lucru se va întâmpla în 2012 şi în Franţa", a spus Igaş.

Igaş a reluat ideea exprimată cu diverse ocazii potrivit căreia reorganizarea teritorială ar conduce la reducerea birocraţiei şi eficientizarea cheltuirii fondurilor publice.

"De exemplu, prin reorganizarea structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor pe regiuni putem elimina anumite verigi, anumite servicii care nu îşi au rostul. Dacă vom comasa la nivel de patru sau şase judeţe instituţiile, putem desfiinţa direcţiile logistice la acele judeţe sau nu mai este nevoie de patru sau şase servicii de resurse umane. Toată munca va fi preluată într-un singur loc", a spus Igaş.

Igaş s-a referit şi la comasarea alegerilor din 2012, afirmând că se pot economisi sume importante la buget.

"Alegerile din 2008 au costat 30 de milioane de euro. Cu aceşti bani putem finaliza sau construi şcoli pentru copii sau spitale pentru bătrâni. Dar dincolo de asta, (prin comasarea alegerilor - n.r.) 2012 nu va fi în totalitate blocat, pentru că ştim cu toţii că dacă avem două alegeri consecutive într-un an instituţiile statului din păcate nu funcţionează la capacitate pentru că există frământări de tipul cine pleacă, cine vine", a spus Igaş. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Igaş spune că a observat "o abordare isterică" a opoziţiei privind reorganizarea teritorială.
 Vizualizări articol: 1009 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Igaş spune că a observat "o abordare isterică" a opoziţiei privind reorganizarea teritorială0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lui Igas ia plesnit buba cu inteligenta din teasta trimis de
( 9 sep 2011, 19:13:18
...Orice ai spune dar igas are abcese de inteligenta ce-l pun zdravan in evidenta... ce mai ne-am dat dracu' cu conducatorii pe care daca ma gandesc bine nu-i meritam. O sa vedeti cum or sa vina frantujii, fritii italienii , somalezii si biafrezii la noi la consultatii de macroeconomie , ca la oracolul de la maglavid, ce mai deja ma simt mandru ca sunt roman, conational pe cel ce-l depaseste pe Rubinii in previziuni economice.
.. neinspirat Boc asta cum de i-a gresit ministerul... igas trebuia bagat in alta parte , nu la interne unde sa joace invartita cu militienii ca .. pacat.
La urma urmei , omul are si dreptul sa fie scandalizat de isteria societatii romanesti cand e vorba de constitutie si integritate teritoriala din moment ce puterile sale de intelegere sunt reglate pe interesele de partid si el saracul se straduieste dar nu poate... e bine ca isi da cu parerea... e un mod de manifestare care arata ca exista si la romanica oameni care conduce..... vai de mama lor...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei