Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 sep 2011 - Anul XVI, nr. 206 (4804)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eforturi

Sucevenii vor plăti căldura la acelaşi preţ ca anul trecut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preţul gigacaloriei nu va creşte iarna aceasta la Suceava, în ciuda deciziei Guvernului de a nu mai acorda societăţilor de termoficare subvenţia de 45% la combustibil.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a dat asigurări că municipalitatea nu are nici o intenţie de a majora preţul de vânzare a gigacaloriei către populaţie, considerând că o strategie de diferenţiere a preţului căldurii, în funcţie de veniturile fiecărei familii, ar complica foarte tare lucrurile şi ar avea efecte adverse, precum debranşarea celor cu bani de la reţeaua de termoficare.

“La Suceava, în această iarnă, tariful energiei termice va rămâne acelaşi, nu va fi majorat. Facem acest lucru deşi sunt necesare eforturi deosebite din partea primăriei şi a societăţii de termoficare. Nu vom majora tariful, în primul rând pentru a menţine numărul actual de abonaţi. Majorarea tarifului, pe mai multe tranşe de venit, ar fi însemnat să deschidem o cutie a Pandorei, pentru că cei care ar fi plătit mai mult puteau lua în calcul varianta de a se debranşa de la sistemul centralizat”, a declarat edilul sucevean.

Pentru a susţine activitatea societăţii de termoficare, Primăria Suceava va trebui să achite către Termica subvenţii de cel puţin 100 de miliarde de lei vechi numai în această iarnă.

 

Ajutoare de căldură de la Guvern, dar şi de la primărie

Dacă preţul căldurii rămâne acelaşi la Suceava, în schimb, la acordarea ajutoarelor de încălzire vor apărea o serie de modificări.

Astfel, pe de o parte, se intenţionează ridicarea plafonului maxim de venituri pe membru de familie de la 615 la 786 de lei, dar, în schimb, vor fi impuse alte criterii restrictive.

“Aşteptăm să vină actul normativ, cu noile plafoane de acordare a ajutoarelor de încălzire. În funcţie de evaluarea venitului pe persoană se compensează din valoarea facturii de încălzire de la 5% până la 90%, cu un bonus de 10% pentru persoanele singure”, a explicat Ion Lungu.

Conform proiectului de modificare a legii ajutoarelor de căldură, subvenţia acoperă în proporţie de 90% valoarea facturii în situaţia în care venitul mediu net lunar pe membru de familie sau al persoanei singure este de până la 155 de lei; sau, în proporţie de 5%, în situaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie sau al persoanei singure este cuprins între 615,1 şi 786 de lei.

Şeful municipalităţii sucevene a precizat că, acolo unde se înregistrează situaţii deosebite, adică familii cu dificultăţi financiare, în urma anchetelor sociale, vor mai fi alocate ajutoare financiare din bugetul local.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii vor plăti căldura la acelaşi preţ ca anul trecut.
 Vizualizări articol: 1632 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 5 voturi
Sucevenii vor plăti căldura la acelaşi preţ ca anul trecut2.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Eram sigur. trimis de
( 1 sep 2011, 11:18:16
Spuneau mai multi analisti politici ca eliminarea subventiei la gigacalorie reprezinta inca o facatura marca PD-L. Astfel localitatile unde exista primari PD-L va exista in continuare subventie de la primari prin intermediul banilor primiti de la Guvern pe criterii politice. In localitatile unde exista primari de alte orientari vor muri de frig, foame, etc.

Asa ca domnu' Lungu sa nu mai pozeze in erou. A indatorat orasul Suceava pana la limita iar acum ne arata el ce mare si tare este. Da, este mare si tare pe banii locuitorior municipiului Suceava (taxe) si pe banii Piticului Boc (campanie electorala din banii tuturor cetatenilor Romaniei !).
2.   MOE pdl! trimis de
( 1 sep 2011, 13:14:13
Gogosi electorale! Pofta buna!
3.   Alianta numai cu independenti poate castiga. trimis de
( 1 sep 2011, 18:22:44
Adevarul e ca v-ati batut joc de Cet-ul ala. Pacat ca sunt multi specialisti acolo si pe care nu-i are nici un alt judet din Moldova. Ati sapat Cet-ul din 2004 incoace, neplatindu-i nici un sfant dat de guvern sau primarie. V-ati complacut in rostogoliri ale datoriilor si acum sperati la o iarna blanda, uitand ca tot staful de acolo si trei sferturi de sefi de sectie nu sunt afectati cu nimic. Calaretul probabil ca era mai stimat daca spunea la lume realitatea, dar la anu` ramane si el fara capac. Umpleti-va camarile si amanati cat mai mult orice plata sau factura pana in primavara si dupa, poate va vine mintea la cap. Doamne ajuta.
4.   Discriminare trimis de
( 1 sep 2011, 20:57:28
Dar la cei cu centrale termice nu subventioneaza? Sau noi nu platim impozit?
4.1  RE: Discriminare trimis de
( 1 sep 2011, 21:52:11
Cei cu centrale termice subventioneaza de doua ori. Prima prin echilibrul termic din bloc, ADICA TOTI INDIFERENT DE SURSA DE CALDURA SUN RESPONSABILI DE SPATUIL PRIN CARE TREC TEVILE DE PE RETURUL UNUI BLOC INDIFERET CA E SPATIU COMUN SAU PRINTRE UN SPATIU CARE APARTINE DEJA CELUI CU CENTRALA, CHIAR DACA NU-I TEAERVA LUI, SI CE E MAI GRAV SUVENTIONAREA ACELEI PARTI DIN POPULATIE DEFAVORIZATE E PLATITA DE TOT ORASUL PRIN TAXELE SI IMPOZiTELE DATE DE PRIMARIE, DECI TOTUL E ECHITABIL.Mai vreti ceva, deci si ala cel mai baroson cu vila si centrala propie care nu are nimic cu orasul plateste la cei horopsiti un ajutor ceea cei bine. TReaba e cat a mai ramAs in fondul primarelui in situatia actuala, daca scazi toate cofinantarile GEN PARCARI SUBTERANE si fondurile date catre partea sfintita la toate locasurile si in primul rind datoriile care trebuiesc rambursate la imprumuturile care au fost.Domnule primar nu am uita ca la anu` rebuie sa joc golf la Dragornmina si sa ma plimb cu helectriculmobil ca IN TOTAL RECAL. In mod normal primeaza factura in ceea ce am consumat inclusiv petru asociatii si nu rahatul ala de chitanta. Cand mergeti la asociatie platiti daca va de factura si petru ce utilitati, restul e abureala si pana nu-si pun la punct o factura corecta ii dati cu pas ca totul se inchide si in beneficiul lor. Sunt sefi de scara care sunt scutiti de la toat6ele utilitatile pe ochi frumosi si cea mai simpla modalitate e factura. nu chitanta de plata, o au e bine, nu, pa.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei