Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 sep 2011 - Anul XVI, nr. 206 (4804)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În 2011

Pensionarii suceveni au primit în plus 46 de milioane de lei pentru grupele de muncă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Casa Judeţeană de Pensii Suceava le-a plătit pensionarilor din judeţ, în cursul acestui an, ca diferenţă pentru grupele de muncă, peste 46 de milioane de lei. Directoarea CJP Suceava, Camelia Chitul, a explicat că în baza prevederilor legii privind sistemul unitar de pensii publice, pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi de au fost stabilite potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001 şi care au desfăşurat activităţi în locuri încadrate în grupa I şi/sau grupa a II-a de muncă beneficiază de o creştere a punctajelor anuale realizate în aceste perioade.

Astfel, pensionarii vor beneficia de o creştere cu 50% a punctajelor anuale pentru perioadele în care au desfăşurat activităţi în locuri încadrate în grupa I de muncă şi cu 25% pentru perioadele în care au fost încadraţi în grupa a II-a de muncă.

„De această creştere a punctajelor anuale beneficiază şi persoanele ale căror drepturi de pensie s-au deschis în perioada 1 aprilie 2001 - 2 noiembrie 2008 inclusiv, însă numai în cazul în care, potrivit legii, la determinarea punctajului mediu anual s-au utilizat stagiile complete de cotizare prevăzute de legislaţia în vigoare în perioada respectivă. Aceste creşteri ale punctajelor anuale nu se aplică în situaţia în care, la recalcularea pensiilor în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 4/2005 privind recalcularea pensiilor din sistemul public, provenite din fostul sistem al asigurărilor sociale de stat, cu modificările şi completările ulterioare, pentru determinarea punctajului mediu anual s-a utilizat vechimea în muncă necesară deschiderii dreptului la pensie prevăzută de acte normative cu caracter special. Creşterile punctajelor anuale se aplică prin acordarea diferenţei dintre creşterea punctajului mediu anual rezultată şi cea acordată conform OUG 100/2008”, a explicat directorul CJP Suceava.

 

Peste 46.000 de pensionari suceveni au beneficiat de creşterea punctajelor anuale

Camelia Chitul a adăugat că în judeţul Suceava, numărul total al pensionarilor care au beneficiat de aceste creşteri ale punctajelor anuale este de 46.379. Din acest număr, 42.171 de pensionari suceveni şi-au primit drepturile în cursul lunii februarie 2011, sumele plătite incluzând şi diferenţa acordată pentru luna ianuarie 2011, iar ceilalţi 4.208 pensionari şi-au primit banii în intervalul martie 2011-august 2011. Camelia Chitul a mai spus că suma achitată în luna august 2011 de CJP Suceava pentru aceste drepturi de pensie a fost de 5,8 milioane de lei, în timp ce în perioada ianuarie 2011 – august 2011, suma totală achitată ca diferenţă de grupă este de  46,4 milioane de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pensionarii suceveni au primit în plus 46 de milioane de lei pentru grupele de muncă.
 Vizualizări articol: 1093 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Pensionarii suceveni au primit în plus 46 de milioane de lei pentru grupele de muncă4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei