Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 sep 2011 - Anul XVI, nr. 206 (4804)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Deranj mare

Şefi de poliţie din judeţ, înlăturaţi din funcţii unul după altul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru şefi ai unor structuri importante în Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava au fost luaţi la bani mărunţi de conducerea IPJ, fiind băgaţi în comisia de disciplină şi cercetaţi pentru management defectuos. Este doar pasul dinaintea demiterii din funcţie, asta dacă cei vizaţi nu aleg să plece singuri, aşa cum s-a întâmplat în două cazuri. O epurare de asemenea anvergură nu are precedent şi rămâne de văzut dacă seria acestor înlăturări va mai avea şi alte episoade.  

 

Primul pe listă a fost comisarul Ioan Zavate, care ocupa funcţia de şef al Poliţiei oraşului Siret. Acuzat de rezultate slabe, a fost sancţionat disciplinar, la mijlocul lunii aprilie a acestui an hotărându-se eliberarea sa din funcţie. Comisarul a făcut contestaţie la Bucureşti, însă decizia a rămas definitivă, acesta ajungând pe o funcţie inferioară în cadrul Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc.

Următorul pe listă a fost comisarul-şef Liviu Sfichi, cel care a fost timp de 13 luni şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava. Intrat în dizgraţiile conducerii IPJ Suceava, acesta a ales să demisioneze, înainte de a fi supus unei anchete interne. Demisia de la finele lunii iunie a fost una cu scandal, Liviu Sfichi considerându-se o victimă a şefului IPJ Suceava, comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ.  

După câteva săptămâni, încă un şef important a intrat în dizgraţia conducerii IPJ Suceava. Comisarul-şef Nicolaie Matei, cu state vechi la conducerea Poliţiei municipiului Vatra Dornei, a ales şi el să demisioneze înainte de a fi dat afară. În acest caz, din informaţiile pe care le avem, comisarul-şef a ales să plece după ce a considerat că nu are libertate deplină în actul de gestionare a stării infracţionale din aria sa de competenţă.

 

Cercetat disciplinar, şeful Poliţiei Rădăuţi a intrat în concediu 

Cea mai mare surpriză a venit însă în momentul în care conducerea IPJ Suceava a dispus, acum câteva zile, cercetarea pentru management defectuos a comisarului-şef Eugen Rotaru, şeful Poliţiei municipiului Rădăuţi. Acesta era cunoscut ca unul dintre cei mai buni şi vechi colaborator ai inspectorului-şef Nicuşor Todiruţ, fiind trimis de mai multe ori la conducerea unor structuri de poliţie care rămâneau fără şefi.

Imediat ce a aflat că este cercetat disciplinar, comisarul-şef Eugen Rotaru a intrat în concediu.

Referitor la acest caz, comisarul-şef Cristian Papuc, şeful Serviciului Cabinet din cadrul IPJ Suceava, a precizat că ancheta internă este momentan întreruptă până la revenirea din concediu a şefului Poliţiei municipiului Rădăuţi, infirmând zvonurile că acesta a fost deja demis. Totuşi, neoficial, zilele lui Eugen Rotaru la comanda Poliţiei Rădăuţi sunt numărate.

Anul trecut, fostul comandant al Poliţiei oraşului Gura Humorului, comisarul Vasile Andronic, a trecut prin aceeaşi situaţie. Cercetat pentru management defectuos, acesta a stat în concediu medical luni de zile, în cele din urmă reuşind să se pensioneze.

 

IPJ nu poate organiza concursuri pentru ocuparea posturilor vacante

Aceste înlăturări din funcţie în serie vin într-un moment în care concursurile pentru ocuparea unor posturi de şefi în poliţie sunt blocate, ceea ce denotă că oamenii vizaţi au devenit total indezirabili.

Oficial, în toate cazurile conducerea IPJ Suceava a refuzat să comenteze aceste anchete interne şi demisii. Argumentul principal a fost că problemele de management defectuos sunt de ordin intern şi nu pot fi date publicităţii, respingându-se de fiecare dată ideea că la mijloc ar fi vorba de alte influenţe. 

Oricare ar fi motivele, este evident că în rândurile poliţiştilor sunt probleme serioase, atâta timp cât patru şefi, până mai ieri apreciaţi (cel puţin declarativ), au ajuns să nu mai îşi facă treaba sau să nu corespundă pretenţiilor şefilor.

 

Cine le-a luat locul

Momentan cele patru structuri de poliţie sunt conduse interimar, de şefi cu delegaţie.

La Poliţia oraşului Siret a fost numit inspectorul principal Gheorghe Lemnariu, fostul şef al Biroului de Investigaţii Criminale Rădăuţi, Serviciul Rutier este condus interimar de subcomisarul Petru Jucan, adus din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice, în timp ce la Poliţia Vatra Dornei şef interimar a fost numit un om din interiorul structurii, comisarul Radu Dumitraş.

În fine, comanda Poliţiei municipiului Rădăuţi este asigurată de comisarul-şef Constantin Alistar, actualul adjunct al structurii şi unul dintre poliţiştii care au cea mai bună imagine în judeţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şefi de poliţie din judeţ, înlăturaţi din funcţii unul după altul.
 Vizualizări articol: 11965 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.59/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 17 voturi
Şefi de poliţie din judeţ, înlăturaţi din funcţii unul după altul3.6517

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Explicatie .... trimis de
( 1 sep 2011, 11:12:45
Dupa cum bine stim, nimic nu se intampla fara implicarea si girul clasei politice. Putem spune pe drept cuvant ca se pregateste o masluire a alegerilor atat locale cat si parlamentare. Se schimba sefii care nu vor sa colaboreze la acest furt fara precedent cu niste sefi interimari atat timp cat vor servi interesul partidului.

Dupa alegeri apele se vor calma.
1.1  RE: Explicatie .... trimis de
( 1 sep 2011, 17:24:59
Voturile sunt in mainile noastre nu in ale politiei si nici ale politicienilor. Pacat ca nu avem cap care sa ne dirijeze vointa. Eu cred ca mai "indicati" pentru frauda ar fi popii nu politistii. Ca la tara oamenii fac ce le spune popa. Ori s-a vazut ca la Neamt popii au sfinti acele hartii numite de politicieni " icoane", iar saracii oameni au crezut ca chiar au jurat pe acele icoane, atunci cand le-au luat impreuna cu zaharul si cu uleiul. Manipularea e in floare.
2.   LIpsuri, lipsuri.. trimis de
( 1 sep 2011, 11:24:53
Ma gandesc ca unii sefi din politie au demisionat pentru ca nu aveau cum sa-si faca treaba cu atea lipsuri, este binecunoscuta lipsa de combustibil, oameni dati afara, oameni cu salarii diminuate ale caror drepturi le-au fost schimbate peste noapte, lipsa dotarilor, parcuri auto invechite si lipsa investitiilor in infrastructura, etc

E greu sa conduci o unitate si sa ai si rezultate cand sunt atatea probleme si lipsuri!
3.   Seful mafiotilor.................................. trimis de
( 1 sep 2011, 13:20:01
d-nul asta de la Radauti are multi smecheri care il tin in spate asa ca nu prea cred eu in basme precum astea ca;el ar putea fi demis ,desi are multe fapte::BUNE::: LA ACTIV!!!!!sper sa se inteleaga aluzia.
4.   Politia....ajunsa SRL trimis de
( 1 sep 2011, 13:27:20
Consider comentariile cocititorilor mei...tendentioase si neavenite... De ce...? O sa punctez...succint...
1. Sefii politiilor orasenesti...capul mafiilor locale, ce-i care cocolosesc si conduc din umbra traficul de tigari, mita in forma generalizata, traficul de influienta, etc. etc...
Sa luam numai cazul Siret: primul oras din tara in materie de trafic de tigari, benzina, ....si...restul(...initiatii stiu la ce ma refer), crime odioase...cu un...autor...ultra necunoscut, etc...
oare zavati nu stia de acestea...sa spun ce-i care stiu....? Doar nu are siretul un milion de locuitori.... Continuam cu radautii....vatra dornei..si pe rand...toate orasele din siret...
Propunem rotatia cadrelor din MAI la nivei orasenesc si local....la maxim 5 ani...ptr ca...deja este un dezastru in ...sistem... Si cate exemple mai sunt...de -ti pare ca serialul ." Caracatita"...este un basm popular...bucovinean.... Speram ca profesionalismul, licitul si securitatea cetateanului sa primeze... sa fie un ...inceput...!
5.   Cea mai buna imagine......... trimis de
( 1 sep 2011, 14:39:32
toti militienii de la vicov "scoliti"inca de pe vremea germanistilor, au fost disciplinar mutati la radauti,ca acolo sa devina cu imaginea cea mai buna.implicati direct si mereu cu coruptia si spaga,inca din anii 90.masini furate din germania,soferi fara permise,apoi in mafia materialului lemnos[fiind chiar proprietari de gatere]iar acum ,de ani buni implicati in traficul cu tigari,dar se vede treaba ca banii ajung acolo unde trebuie
6.   Vai....vai...vai... trimis de
( 1 sep 2011, 16:18:28
Mai oameni buni,chiar filosofam aiurea cand stim bine cum stau lucrurile? In vremurile noastre de azi,indiferent in ce functie ai fi,nu poti sa-ti faci treaba corect fiindca NU ESTI LASAT.Cine nu-i cu ei,e impotriva lor,a celor de la putere care ar face orice sa nu piarda puterea ca li s-ar infunda....Mie imi pare rau de altceva,ca acesti oameni pe functii tarisoare,ca acelea enumerate in articol,vremelnic sau nu,nu vor sa fie barbati,ca de putut ar putea sa scoata marfa putreda pe taraba,sa stie si lumea de ce pute in piata.....Cu certitudine ar avea si probe daca ar avea sange in instalatie...Dar daca pana si lor le este teama,inseamna ca sunt lasi si sa nu aiba ateptari de la cei mici si slabi,care au ajuns asa tot din cauza unora ca ei......Daca vi-i teama cate unul,atunci tipati mai multi deodata acolo unde trebuie si mai puneti-i si pe cei nesimtiti si tari in locul vostru,sa vada cum este pe pielea lor....Nu va lasati santajati si intimidati daca nu aveti de ce,sau poate.....corb la corb nu-si scoate ochii...
7.   ... trimis de
( 1 sep 2011, 16:39:44
Aceste actiuni denota imersiunea politicului in structurile politienesti.
7.1  RE: ... trimis de
( 1 sep 2011, 16:55:19
Nu suntem nici prima nici ultima tara din lume in care deciziile de schimbare din functii se fac pe criterii politice. Cred ca in toate tarile se procedeaza la fel.
Sa nu va mai plangeti atata, peste tot in lume exista coruptie. Niciodata un guvern nu poate multumi un popor 100%.
8.   Pic cu pic. trimis de
( 1 sep 2011, 18:52:57
Acest lucru e de plans, faptul ca-i demite nu-i nuci o problema. Beleaua e cauza sau ce a stat la tot rahatul asta fara o minima instiintare. Una e electorala intradevar si mai e una profesionala ceea ce ma indoiesc amu ca au inventat astia corectitudinea pura. E pacat ca nu e ceva transparent si sincer sa fiu preferam un chestor de-asta decat un tamplar.
9.   SOLUTIE trimis de
( 1 sep 2011, 23:05:19
CEI DEMISI SA VINA LA C-LUNG MOLD.AICI SE POATE ORICE,ORICAND,ORICUM SI ORICAT.
NU TREC NICI CAMIOANE-CAPCANA PTR POLITISTI,CICA,INCARCATE CU LEMN,NU-I VERIFICA NIMENI CU ETILOTESTUL,NU SUNT INTREBATI DE AFACERI SAU AVERE,IAR DESPRE SANCTIUNILE CELE MAI GRAVE-MUSTRARILE VERBALE SAU SCRISE NICI NU POATE FI VORBA ,DEOARECE ACESTEA POT DUCE LA MUSTRARI DE CONSTIINTA,IAR APOI LA FAPTE NECUGETATE.
CAT DESPRE COMENZILE POLITICE,SI EI SUNT BUIMACI SI BULVERSATI,LA CAT TRASEISM POLITIC SE PRACTICA,IN ACEASTA STATIUNE TURISTICA DE INTERES PERSONAL.LA ASA ALESI............
10.   Cata marlanie trimis de
( 2 sep 2011, 13:50:01
haide mah mai lasati-ma si cu sefii de politie de pe rutiera deveniti sefi asa peste noapte.....si sa va dau un exemplu: subcomisarul Petru Jucan, adus din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice. individul asta ar trebui sa fie la racoare de mult timp si asta stiti de ce? cum a fost el la Combaterea DELICTELOR cand el insusi a comis diverse delicte? iar unul dintre ele si cel mai grav din cate stiu, a fost conducerea in stare de ebrietate avansata facand accident cu o alta masina ce se deplasa regulamentar catre serviciu, dimineata la ora 4 si ceva in luna februarie a anului 2008 sau 2009 (nu mai retin exact). ar fi putut omori 3 persoane nevinovate ce se aflau in masina respectiva si mergeau la serviciu. stirea asta nu s-a facut publica, el s-a spalat pe maini ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, daca s-ar fi facut ceva, individul JUCAN nu mai avea permis de conducere si nici nu mai ajungea SEFUL Politiei Rutiere din Suceava si avea un dosarel penal frumos acolo s-au ce se face in cazul asta...mi-e scarba de asemenea nedreptati !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei