Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 sep 2011 - Anul XVI, nr. 206 (4804)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sistare

Aproape o mie de apartamente nu beneficiază de apă caldă din cauza datoriilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Apa caldă a revenit de ieri la robinetele sucevenilor racordaţi la sistemul centralizat de termoficare, după o lună de aşteptare, dar, spre surpriza unora, robinetele au rămas în continuare uscate în multe blocuri din municipiul reşedinţă de judeţ.

Cauza o reprezintă neplata facturilor la utilităţi de către locatarii acelor blocuri, datoriile asociaţiilor de proprietari către Termica fiind mai vechi de ianuarie 2011.

Numărul locuinţelor în care apa caldă rămâne deocamdată o amintire este de aproximativ o mie, din cele 1.500 de apartamente care erau trecute iniţial pe lista debranşărilor.

Directorul societăţii de termoficare a Sucevei, Silviu Gemănari, a precizat că la o parte din asociaţiile somate să îşi achite datoriile au fost efectuate plăţi în aceste zile, încât nu a mai fost continuată procedura de blindare a conductelor de apă caldă ce duc la scările de bloc din acele asociaţii.

“În măsura în care şi celelalte asociaţii vor veni să achite din datoriile restante, vom debloca furnizarea apei calde şi la celelalte 34 de scări de bloc care nu beneficiază în prezent de acest serviciu”, a declarat Silviu Gemănari.

 

Sucevenii, îndemnaţi să îşi achite datoriile la întreţinere

Primarul Sucevei, Ion Lungu, s-a arătat mulţumit de faptul că s-a reuşit furnizarea apei calde chiar şi cu o zi înainte de termenul anunţat iniţial, dar, pe de altă parte, s-a arătat nemulţumit de numărul mare al familiilor care nu beneficiază de acest serviciu din cauza datoriilor.

“Vin oameni la mine şi mă roagă să le dăm apă caldă aşa, fără să se mai ţină cont de datoriile restante. Nu putem face nimic. Termica e o societate comercială, care are credite în bancă pentru a putea furniza căldură şi apă caldă, nu are cum să ofere aceste servicii gratuit. Oamenii trebuie să înţeleagă, să facă un efort să plătească, mai ales că facturile sunt restante din 2010”, a spus Lungu.

Asociaţiile de proprietari la care furnizarea apei calde rămâne în continuare blocată sunt 55 MES, J 15, 31 Eroilor, Ion Vodă Viteazul, 79 Obcini, 57 bloc 48B, 61, 40, FAMOS şi 39 Jean Bart.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape o mie de apartamente nu beneficiază de apă caldă din cauza datoriilor.
 Vizualizări articol: 1437 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 3 voturi
Aproape o mie de apartamente nu beneficiază de apă caldă din cauza datoriilor4.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Str bujorilor trimis de
( 1 sep 2011, 21:25:14
eu sunt la asociatia 32, care nu e trecuta mai sus, si totusi nu am apa calda.de ce?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei