Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 aug 2011 - Anul XVI, nr. 198 (4796)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Candidaţi fără emoţii

Bacalaureatul de toamnă a început ieri cu proba orală la limba română

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

A doua sesiune a examenului de bacalaureat din acest an a debutat ieri cu proba orală de evaluare a competenţelor lingvistice la limba şi literatura română. Ca şi la prima sesiune a bacalaureatului, cea din lunile iunie-iulie, şi de data aceasta candidaţii au fost lipsiţi de orice emoţii, iar cei mai mulţi dintre ei se aşteaptă la calificativul maxim, şi anume cel de „utilizator experimentat”.

2.447 de absolvenţi de clasa a XII-a s-au înscris la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat. Unii sunt la prima încercare de a lua diploma de bacalaureat, alţii însă au picat examenul în alte sesiuni şi-şi încearcă din nou şansa.

Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir“, Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza“, Colegiul Tehnic „Petru Muşat“ şi Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, toate din municipiul Suceava, Colegiul Naţional „Mihai Băcescu“ din Fălticeni, Colegiul „Alexandru cel Bun“ Gura Humorului, Colegiul Tehnic Rădăuţi şi Grupul Şcolar „Ion Nistor“ Vicovu de Sus sunt cele opt centre de testare a candidaţilor din judeţ. Lucrările scrise vor fi corectate la Şcoala Generală Nr. 3 Suceava.

 

Probele scrise încep săptămâna viitoare

Bacalaureatul continuă zilele următoare cu probele de competenţe lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională şi cele digitale, iar de lunea viitoare debutează probele scrise. Pe 29 august are loc proba scrisă la limba română, urmată pe 31 august de proba obligatorie a profilului şi pe 2 septembrie de proba la alegere a profilului. Primele rezultate se vor afişa pe 4 septembrie şi tot atunci se vor depune şi contestaţiile. Rezultatele finale se vor afişa pe 7 septembrie.

În cea de-a doua sesiune a bacalaureatului, probele scrise vor fi supravegheate şi cu camere video, în afară de profesorii din clase.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bacalaureatul de toamnă a început ieri cu proba orală la limba română.
 Vizualizări articol: 1079 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bacalaureatul de toamnă a început ieri cu proba orală la limba română5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei