Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 apr 2011 - Anul XVI, nr. 86 (4684)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„Tratamente” la Parchet

Medici de la Suceava, Fălticeni şi Rădăuţi, vizaţi de ancheta pensionărilor fictive pe caz de boală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ancheta pensionărilor fictive pe caz de boală vizează mai mulţi medici specialişti din municipiile Suceava, Fălticeni şi Rădăuţi.

Din informaţiile pe care le deţinem, anchetatorii, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, au început deja urmărirea penală în acest caz, iar în dosar apar numele unor medici de la spitalele din judeţ, a căror parafă se găseşte pe documentele medicale contrafăcute care au stat la baza dosarelor de pensionare pe caz de boală a cel puţin câteva zeci de persoane din tot judeţul.

De altfel, o parte dintre cele 13 percheziţii făcute de anchetatori au fost, se pare, şi la câteva secţii ale Spitalului „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, de unde au fost luate mai multe calculatoare, urmând, cel mai probabil, şi percheziţii informatice la acestea.

Sursele noastre ne-au spus, de asemenea, că suspiciunile anchetatorilor vizează şi membri ai Serviciului de evaluare a persoanelor cu handicap, serviciu din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Suceava, cei care trimit dosarele la Comisia de încadrare în grad de handicap, din subordinea Consiliului Judeţean.

Voci din rândul cadrelor medicale susţin că de vină ar fi şi sistemul actual, dând ca exemplu faptul că la comisia de încadrare, un membru este remunerat cu 50 de lei pe săptămână, comisia se întruneşte de două ori pe săptămână, iar la fiecare întâlnire sunt zeci, dacă nu chiar 100 de dosare de analizat. 

Anchetatorii au declarat că vor veni cu amănunte după ce vor finaliza de verificat sutele de dosare ridicate pe 8 aprilie a.c. de la policlinica din Areni şi fosta Policlinică Industrială, precum şi de la Direcţia de Asistenţă Socială.

Din informaţiile pe care le deţinem, zeci de persoane vor fi puse sub acuzare în acest caz, fiind vorba atât de cadre medicale, cât şi de suceveni care au beneficiat de pensionări fictive.

Anchetatorii au scos la iveală o grămadă de măgării, de la certificate de încadrare în grad de handicap falsificate la internări fictive şi boli inventate pur şi simplu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medici de la Suceava, Fălticeni şi Rădăuţi, vizaţi de ancheta pensionărilor fictive pe caz de boală.
 Vizualizări articol: 4113 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 9 voturi
Medici de la Suceava, Fălticeni şi Rădăuţi, vizaţi de ancheta pensionărilor fictive pe caz de boală4.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fix pix trimis de
(13 apr 2011, 12:30:40
da bine bre anchetatorilor, de ce nu faceti controale si la cei care s-au pensionat din urma, sa vedeti cati sunt pensionati fictiv.De exemplu intr-un sat langa Vama sunt pensionati cate 2-3 intr-o casa , sunt cu pensie de handicapat, tare bre.Mama mea a lucrat 28 de ani la stat si este super bolnava, si nu i se permite sa se pensioneze.Aveti un sistem dat drecului, faceti legi doar in favoarea unora, toti au muncit la stat si acum stau si plang in pumni ca nu pot sa-si ia medicamentele si cu ce sa-si plateasca lumina.Bre , cei de sus, acesti oameni care au muncit cate 30 de ani la stat au cotizat la fondul de pensii tot atatia ani. pt propria lor pensie.Unde sunt banii care i se cuvin mamei ca pensie???????????????????La voi in buzunare, bre hotilor!!!In vile si palate si altul sta si moare fde foame.Rusineeeeeee, v-ati furat propria tara si banii de paine a pensionarilor.
2.   Si militia? trimis de
(13 apr 2011, 13:30:23
binevenit control, poate se descopera cum un mare "admirator de flori " incaseaza pensie din politie ca e bolnav de cate afaceri face ca patron cu primariile.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei