Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 apr 2011 - Anul XVI, nr. 86 (4684)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Piedici

Asfaltarea străzilor distruse din Suceava, amânată până după Paşte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Programul de reparaţii stradale al Primăriei Suceava, dar şi cel de refacere a străzilor distruse de lucrările ISPA de către firmele responsabile a fost total dat peste cap de capriciile vremii.

În ciuda programărilor optimiste ale constructorilor ISPA, care estimau că până la Paşte vor repara toate străzile afectate anul trecut de lucrări de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare, nici una dintre străzile prinse pe lista lor de reparaţii nu a văzut măcar o fâşie de asfalt.

Nici programul de reparaţii stradale întocmit de Primăria Suceava, care trebuia să demareze săptămâna trecută, nu s-a concretizat mai mult, deşi lucrările pregătitoare au început pe două străzi – Alexandru cel Bun şi Victoriei.

Principala cauză a întârzierilor existente în programul de reparaţii stradale o reprezintă lipsa asfaltului, după cum a afirmat şi primarul Sucevei, Ion Lungu, în comandamentul ISPA de ieri dimineaţă. Din cauza temperaturilor foarte scăzute din această perioadă şi a vremii capricioase, cu multe precipitaţii, nici una dintre staţiile de asfalt din judeţ nu a intrat în producţie încă.

O încercare timidă a avut-o firma Florconstruct, care a pornit staţia de asfalt miercurea trecută, furnizând asfalt pentru astuparea şanţurilor lăsate de nişte racorduri de apă pe principala arteră de circulaţie a Sucevei, în zona Policlinicii Areni şi a Centrului de Transfuzii. În rest, au mai fost făcute câteva reparaţii minore prin oraş, pentru ca de vineri, când vremea s-a înrăutăţit, staţia de asfalt să fie iar oprită.

Vasile Florea, patronul Florconstruct, a declarat că menţinerea staţiei pornită îi aducea pagube de aproape 3.000 de lei pe zi, în condiţiile în care constructorii erau împiedicaţi de vremea nefavorabilă să acţioneze pentru refacerea străzilor.

De altfel, firmele care lucrează în cadrul programului ISPA au şi anunţat oficial Primăria Suceava că nu au cum respecta graficul de reparaţii stradale pe care l-au propus, pentru că nu au de unde procura asfaltul necesar.

Situaţia nu se arată mai bună nici săptămâna viitoare, când prognoza meteo indică tot temperaturi scăzute şi precipitaţii, încât abia după Paşte există şanse ca străzile distruse să intre în reparaţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asfaltarea străzilor distruse din Suceava, amânată până după Paşte.
 Vizualizări articol: 1637 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Asfaltarea străzilor distruse din Suceava, amânată până după Paşte3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Porci trimis de
(13 apr 2011, 12:03:38
in tarile din ue se asfalteaza pina ce temperatura ajunge la 5grade si raspund pt calitatea asfaltului ,dar la noi la romini calitate ioc si angajatii para malaiata .oare de ce licitatiile privind reparatiile (stradale-guri de canale, trotuare )din suceava sunt cistigate de vreo 6-7 ani de aceleasi firme FLOR CONSTRUCT si SYMETRICA,SI NU SUNT TRASI LA RASPUNDERE PT CALITATEA LUCRARILOR . Pavelele di fata pietei mari trebuie inlocuite iar cele din parcu central si de pe trotuare puse anul trecut sunt peste tot cu denivelari. Lungule mai vrei sa fii ales primar ALES(jalnic prim gospodar al orasului mai esti)
2.   Comentariu trimis de
(13 apr 2011, 12:30:29
Ca de obicei la noi,pana dupa Paste nu se misca nimic si dupa aceea toate se misca precum melcul . Bine ca nu e Pastele in august !!!
3.   Drumul... osiilor ! rupte ! trimis de
(13 apr 2011, 13:12:13
Si atunci cum ramaine cu programul Paste in Bucovina sau spunem poftiti la noi da scuzati deranju' Cine-si inchipuie ca cineva mai revine sau recomanda vizitarea zonei dupa ce s-a confruntat cu dezastrul de pe soselele locului cred ca e naiv sau mai pe inteles spus ...prinde fluturi...!
4.   ISPA-tirea cetatenilor trimis de
(13 apr 2011, 19:22:20
Era un program de asfaltare inca de anul trecut pentru strazile afectate de programul ISPA esalonat pana iarna. Insa domn primar ne-a explicat atat ca ba ploua ba e prea soare, de a venit iarna si atunci normal, a spus ca nu se mai poate asfalta. Acum ne va mai aburi inca un an pana trece vremea asfaltarilor si apoi va asfalta la anul cand vor fi alegeri locale si domnul primar doreste sa fie reales. Asa este domn primar? Ne aburesti si anul acesta?
5.   ..... trimis de
(13 apr 2011, 20:49:22
Da' chiar va asteptati la ceva mai bun din partea lui Lungu....????
6.   Intrebari fara raspunsuri niciodata trimis de
(13 apr 2011, 20:52:38
Doamnelor si Domnilor !Nu va mai chinuiti degeaba sa puneti intrebari la care nu exista raspunsuri.Municipiul Suceava este cel mai trist si prost gospodarit dintre toate orasele din imprejuri.Uitati-va la municipiul Bistrita care arata ca un oras austriac cu toate strazile asfaltate,semnalizat rutier si electric cu toate ca are primar PSD.La noi unde s-au adus cei mi multi bani in tara de la Bucuresti gratie domnului Flutur,nu se stie nimic ce s-a facut cu ei.In anul 2010 dintr-un milion de euro puteai sa asfaltezi toata Suceava la cele mai inalte standarde,dar in municipiul Suceava la ora actuala pe orice strada ai merge i-ti rupi masina in doua.Un de s-au sifonat banii numai Dumezeu si DNA vor sti.Mie unul i-mi este rusine sa intru sau sa ajung undeva in Suceava.La ora actuala cum arata municipiul Suceava seamana ca un ghetou din filmul Pianistul.Ceausescu inainte de 1989 cind a mers la Flaminzi in judetukl Botosani a spus textual"Daca nu puneti mina si munciti"flaminzi veti ramine"Vorbe profetice.Daca nu vom deschide ochii vom raminte un tirg din a doua jumatate a secolului XVIII.Punct.
7.   Lol trimis de
(13 apr 2011, 22:58:41
:)) Da..comic. Sa vedeti..astazi asfaltau (sau ceva de genu) pe ploaie. Strada de la Galleria - Rezervor Acet spre Moara. Cand treceau masinile peste peticele puse de ei, sarea asfaltul cu totul si se intindea dupa urmele lasate de cauciucuri... Era tipic romanesc. Trebuia sa-i filmez...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei