Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 apr 2011 - Anul XVI, nr. 86 (4684)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Dimensiunile inconştienţei

Şoferul care a decimat familia preoţilor Mihoc era beat şi avea 103 km/h în curbă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tragedia rutieră din ziua de 25 decembrie 2010, soldată cu decesul a patru oameni, nu a fost deloc o întâmplare. Aceasta este una dintre concluziile care se poate trage după ce poliţia a finalizat cercetările din dosar, cercetări care scot în evidenţă inconştienţa crasă a şoferului în vârstă de 20 de ani care a provocat tragedia. Beat, fără experienţă în condus, acesta gonea pe şoseaua acoperită cu mâzgă, având mai mult de 100 de kilometri la oră la intrarea într-o curbă periculoasă.

 

La trei luni şi jumătate de la accidentul în care şi-au pierdut viaţa venerabilul părinte George Mihoc, în vârstă de 69 de ani, soţia acestuia, Elena Mihoc, de 67 de ani, fiul acestora în vârstă de 27 de ani, preotul Vasile Mihoc, paroh în satul Plopeni, şi dascălul acestuia, Dănuţ Maftei, în vârstă de 17 ani, ofiţerii Serviciului de Poliţie Rutieră au finalizat cercetările din dosar. Expertiza de specialitate a fost finalizată, la fel şi contraexpertizele în cazul alcoolemiei, declaraţiile martorilor au fost depuse şi ele la dosar, iar concluzia este clară: Constantin Grădinaru, în vârstă de 20 de ani, şoferul care s-a izbit în autoturismul Fiat Panda în care se aflau cei patru, poartă exclusiv vina producerii accidentului.

 

Şoferul avea o concentraţie de alcool de 1,10 la mie

Reamintim că accidentul s-a produs pe DN 29, la ieşirea din satul Plopeni, la aproximativ trei kilometri de intrarea în Suceava. Nu era încă ora 8.00, iar tânărul în vârstă de 20 de ani, din Dumbrăveni, la volanul unui autoturism Saab, venea spre municipiul reşedinţă de judeţ. Cursa acestuia s-a oprit într-o curbă la dreapta, maşina scăpată de sub control intrând pe sens opus şi lovind cu o violenţă extremă Fiatul în care se aflau cei patru oameni ai bisericii.

Elementele noi faţă de cele cunoscute imediat după accident sunt legate de concluziile expertizei de specialitate, cea care lămureşte cum s-a produs accidentul.

Primul element important este legat de starea de ebrietate a şoferului. Concentraţia de alcool reţinută în culpa sa este de 1,10 grame per litru alcool în sânge, ceea ce coincide cu o stare avansată de ebrietate.

 

A abordat o curbă cu 103 kilometri pe oră, pe drumul acoperit cu mâzgă

Expertiza mai arată că şoferul circula cu viteză cu mult peste cea legală (accidentul s-a produs pe raza satului Plopeni, unde limita maximă admisă este de 50 de kilometri la oră) şi nu a redus-o suficient nici la intrarea în curbă. Conform calculelor experţilor, în momentul în care a intrat în curbă şoferul avea 103 kilometri la oră. În aceste condiţii de viteză excesivă, pe carosabilul umed, maşina a intrat în derapaj, fără ca şoferul să mai poată face mare lucru. Autoturismul Saab condus de tânărul de 20 de ani a „ratat” în ultimul moment o altă maşină din sens opus, dar a lovit-o pe cea care venea din spate, autoturismul Fiat Panda al preoţilor Mihoc, care mergeau spre biserica din Plopeni, la slujba de Crăciun.   

 

Şoferul nu intra în derapaj, în condiţii de viteză legală

Impactul dintre cele două maşini, de o violenţă extremă, a aruncat în spate maşina Fiat pe o distanţă de aproximativ de zece metri, până într-un grad de la marginea drumului. Cu o maşină de un gabarit mult mai redus decât bolidul care i-a izbit, cele patru victime nu au avut nici o şansă de supravieţuire, pasagerii din faţă murind pe loc, iar cei doi din spate, striviţi de fiarele maşinii, decedând în scurt timp la spital, având leziuni incompatibile cu viaţa.

Din concluzia expertizei mai reiese că lui George Mihoc, şoferul maşinii Fiat, nu i se poate reţine nici o culpă în producerea accidentului. Foarte important, expertiza de specialitate mai stabileşte că în condiţii de rulaj cu viteza legală, şoferul de 20 de ani nu ar mai fi intrat în derapajul care a declanşat tragedia.

 

Văzut de un martor cum gonea nebuneşte, cu 500 de metri înainte de accident

Relevantă privind inconştienţa şoferului este şi declaraţia unui martor, care, aflat la volanul unei maşini, fusese depăşit de Constantin Grădinaru. Martorul a relatat că şoferul în vârstă de 20 de ani gonea nebuneşte, apreciind că acesta avea în jur de 130-150 de kilometri la oră. La aproximativ 500 de metri după ce a fost depăşit, martorul avea să ajungă la locul accidentului şi să vadă imagini de coşmar, cu cei patru oameni striviţi în autoturismul Fiat Panda.

În următoarele zile, dosarul care vizează acest cumplit accident va ajunge pe masa unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, cu propunere de trimitere în judecată pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă. Dacă îşi va urma cursul firesc, în câteva luni dosarul va fi trimis de procuror în instanţă, iar magistraţii de aici vor stabili pedeapsa pentru şoferul de 20 de ani.

Rămâne de văzut care va fi aceasta, în condiţiile în care, în ultima perioadă, numeroase accidente mortale, provocate de şoferi băuţi, s-au soldat doar cu condamnări la închisoare cu suspendare.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferul care a decimat familia preoţilor Mihoc era beat şi avea 103 km/h în curbă.
 Vizualizări articol: 786 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 9 voturi
Şoferul care a decimat familia preoţilor Mihoc era beat şi avea 103 km/h în curbă5.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ??? trimis de
(13 apr 2011, 11:15:41
La cum sunt judecati criminalii astia sa ne asteptam la 1maxim 2 luni cu suspendare ???
1.1  RE: ??? trimis de
(13 apr 2011, 11:55:26
1 an cu suspendare, si ii lasa si permisul. Si chiar daca nu are permis, o sa se mai urce la volan si cu alta ocazie...ca asa e la noi. prea multi au fost prea prosti pentru prea mult timp...iar acum sunt toti destepti si frumosi si vor sa arate asta tuturor!
1.2  RE: ??? trimis de
(13 apr 2011, 12:13:43
Nu fiti copii. Infractiunea a avut ca rezultat moartea mai multor persoane. Pe langa alcoolemie si viteza, agravantele vor duce sigur la cativa ani cu executare.
1.3  RE: ??? trimis de
(13 apr 2011, 12:22:52
Pariez pe un an cu suspendare !
1.4  RE: ??? trimis de
(13 apr 2011, 14:04:04
subscriu!
1.5  RE: ??? trimis de
(13 apr 2011, 16:21:45
Pariati si subscrieti degeaba. Judecatorul aplica pedeapsa conform codului penal. E o aberatie sa spui ca pentru Ucidere din culpa cu agravantele care sunt in cazul de fata, o sa primeasca un an...sa nu mai vorbim de suspendare. Iese total din discutie. Stiu ca se fac multe magarii in justitie, dar aici nu exista loc de manevre. Luand in considerare agravantele din acest caz, as spune: intre 5-15 ani + 3 ani spor pt. ca a cauzat moartea mai multor persoane. CU EXECUTARE!
1.6  RE: ??? trimis de
(13 apr 2011, 18:07:52
Totusi vezi cazul din numarul de ieri.Sofer cu 2,25 % alcolemie omoara un copil...pe trotuar nu pe carosabil si primeste fix exact 6 luni cu suspendare..Ce zici de asta??
1.7  RE: ??? trimis de
(13 apr 2011, 22:53:44
Pentru o sanctiune corecta este nevoie in primul rand de un dosar de ancheta penala extrem de bine pus la punct. Daca organele de cercetare penala si procurorul nu isi dau concursul pt. a cere o condamnare pe merit, normal ca se ajunge la anomalii. Degeaba au facut ei recurs in cazul de care amintesti. Judecatorul nu face cercetarea penala in locul lor...eventual poate solicita o ancheta mai pertinenta. In fine. Eu cred ca din cauza mediatizarii cazului si statutului pe care il aveau victimele, autoritatile judiciare vor cere si vor da o sentinta echivalenta cu gravitatea infractiunii.
2.   Cei 4 trimis de
(13 apr 2011, 14:09:59
mie imi ies 5 la numaratoare.
3.   Reporter prost... trimis de
(13 apr 2011, 14:43:11
Plopeniul nu mai este sat de mult timp:))
este cartier al orasului Salcea.
Dom`le reporter, documenteaza`te inainte de a da COPY- PASTE unui  ☭  de articol.
99,99% din reporterii de la Monitorul de SV sunt fie analfabeti, fie au dat muuulti bani spaga pentru a`i angaja acest ziar.
Greseli de caligrafie, de exprimare, aberatii peste aberatii.
3.1  RE: Reporter prost... trimis de
(13 apr 2011, 16:36:49
Na si ce nu puteai sa-i tragi atentia,fara sa-l faci prost???????????? sau spui asa din prea multa obisnuinta???
4.   Comentariu trimis de
(13 apr 2011, 15:03:54
asa fac astia care iau permisul pe bani..si nu stiu nici un pic de legislatie,sau semne... din pacate nu ai ce face asa este JUSTITIA din ROMANIA....CORUPTA!
5.   WTF???! trimis de
(13 apr 2011, 18:20:22
"Constantin Grădinaru, în vârstă de 20 de ani, şoferul care s-a izbit în autoturismul Fiat Panda [...]" - Soferul s-a izbit in autoturism? Era Robocop, sau cum de a reusit un om sa distruga o masina?!

"În aceste condiţii de viteză excesivă, pe carosabilul umed, iar maşina a intrat în derapaj, fără ca şoferul să mai poată face mare lucru." - Oare nu vroiai sa scrii "In aceste conditii de viteza excesiva, pe carosabilul umed, masina a intrat in derapaj fara ca soferul sa o mai poata redresa". Suna mai romaneste, nu? Si, culmea, dar se si intelege ceva din fraza.
5.1  RE: WTF???! trimis de
(13 apr 2011, 22:26:51
Hai sa ne scarpinam in C.U.R dar prin ureche.....incerci si tu sa arati ca esti un mare narator..las-o moarta ca nu ai pic de logica ...du-te mai bine cu trotineta!!
5.2  RE: WTF???! trimis de
(14 apr 2011, 14:30:01
Draga Cetatene... Obisnuesti des sa faci treaba asta cu scarpinatul? Iti iese? Daca eu nu am logica, tu ce ai? Nu vreau sa arat nimic, dar, pentru un redactor, greselile semnalate nu mi se par tocmai acceptabile. Iar logica ar trebui cautata chiar in greselile mentionate de mine. Acum... Tu ori nu ai ce face si comentezi aiurea pe site, ori faci parte din redactia ziarului. Care este raspunsul corect?
6.   ... trimis de
(13 apr 2011, 23:12:08
Cu bani si cu un avocat bun... ia cu suspendare.
Apoi... din nou la volan.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei