Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 apr 2011 - Anul XVI, nr. 86 (4684)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sărbători Pascale

Locurile de cazare la mănăstirile din Bucovina, epuizate de acum două luni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locurile de cazare la unele mănăstiri din Bucovina s-au epuizat de la începutul anului. La Mănăstirea Putna, cele aproximativ 200 de locuri de cazare au fost epuizate de acum două luni. Turiştii au optat fie pentru camere luxoase, cu grup sanitar propriu, pentru care au scos din buzunare 80, 100 de lei de persoană, fie pentru camere modeste, unde pelerinii pot lăsa sume de bani „după posibilităţi”, care să acopere măcar costul materialelor de curăţenie şi întreţinere a camerei.

 

Săptămâna Patimilor, la Putna

Părintele Isaac, de la Mănăstirea Putna, ne-a spus că mulţi dintre cei care şi-au făcut rezervări vor să participe la toate slujbele din Săptămâna Patimilor, „totul culminând cu noaptea de Înviere, 23 spre 24 aprilie, când slujba va începe la ora 24:00, în curtea mănăstirii. Credincioşii vor înconjura biserica, după care vor intra înăuntru, unde slujba va continua până dimineaţă, în jurul orei 7:00. Între orele 4:00 şi 5:00, se vor sfinţi coşurile cu bucate, după cum este obiceiul. Cei care au cazare la noi, dar şi pelerinii care au venit doar pentru Slujba Învierii, pot rămâne la mănăstire pentru a lua masa”.

Pentru că la Mănăstirea Putna obştea călugărească nu consumă absolut deloc carne, masa pascală va fi bogată în preparate din peşte, ouă roşii, cozonaci, păşti şi vin.

 

Oferte la pensiuni şi hoteluri

În Săptămâna Patimilor, fiind perioadă de post, pelerinii care se află în Bucovina găsesc în meniul pensiunilor din zona mănăstirilor ciulama sau ruladă de ciuperci, zacuscă, salate de cartofi, murături, plăcinte cu varză sau cartofi. Sunt pensiuni unde pentru a-i încânta şi mai mult pe turişti, gazda le pregăteşte coş plin cu produse tradiţionale pentru mers la sfinţit în noaptea de Înviere. În zona Mănăstirii Putna sunt circa 13 pensiuni, în care se pot caza câteva sute de turişti. Preţurile variază între 80 şi 120 de lei pentru o cameră dublă pe noapte.

Turiştii „cu pretenţii”, care aleg un sejur de Paşte (22-26 aprilie) la un hotel de trei stele din zona Humor, vor plăti 285 de euro de persoană, sau 250 de euro de persoană, pentru trei nopţi de cazare (22-25 aprilie) la o pensiune din Mănăstirea Humorului. O altă ofertă pentru turiştii care vin în Bucovina este şi pachetul de patru zile (trei nopţi) la un preţ de 120 de euro, cazare cu mic dejun. La un hotel de patru stele, din Gura Humorului, în perioada 22-25 aprilie, turiştii vor plăti 220 de euro de persoană.

 

Voroneţ, Suceviţa, Moldoviţa, fără locuri de cazare

Turiştii care vor să-şi petreacă Sărbătorile Pascale la Mănăstirea Suceviţa trebuie să opteze pentru o pensiune din apropiere, pentru că la mănăstire nu sunt locuri de cazare. Şi la Moldoviţalocurile de cazare sunt limitate. Acestea sunt reţinute mai mult pentru apropiaţii mănăstirii, oficialităţi sau pentru persoane care lucrează la mănăstire. Maicile din mănăstiri (Voroneţ, Moldoviţa, Suceviţa) sunt nevoite să recomande turiştilor, pelerinilor care le cer informaţii legate de cazare pe perioada Sărbătorilor Pascale, pensiunile din zonă. În acest fel, turiştii participă la Slujba de Înviere, care se săvârşeşte la mănăstire, şi apoi se întorc la pensiunile unde şi-au rezervat locuri.

 

Ofertă pentru grupuri organizate

În zona Moldoviţa, Suceviţa sunt pensiuni de patru stele, care oferă pachete pentru perioada Sărbătorilor de Paşti. Cei care vor să închirieze o pensiune cu 30 de locuri, pe perioada 22 – 27 aprilie, pot scoate din buzunar între 2.500 şi 3.000 de euro, fără masă inclusă. Alte pensiuni oferă turiştilor, pe lângă masa de Paşte, cu produse tradiţionale, începând de la băuturi „de casă” (fragată, afinată, zmeurată), cozonaci, pască, borş de miel, friptură de miel cu busuioc şi plimbări la mănăstirile din zonă sau demonstraţii de cum se încondeiază ouăle în Bucovina.

Turiştii care vor să participe la slujba din noaptea Învierii într-un loc mai liniştit, mai retras, pot să aleagă Mănăstirea Doroteia (Frasin). De Sfintele Paşti, localnicii din sat duc la mănăstire, în noaptea de Înviere, coşuri cu pască şi ouă roşii, învelite în ştergare tradiţionale. După ce le sunt sfinţite bucatele, oamenii împart din ele săracilor.

 

Ofertă la Dragomirna

Pe site-ul Mănăstirii Dragomirna se găsesc ofertele de cazare pentru perioada 15 aprilie - 15 octombrie. „Mănăstirea Dragomirna poate asigura cazarea turiştilor români şi străini în spaţii proprii. Clădirea numită arhondaric, destinată special acestui scop, este prevăzută cu locuri de cazare pentru pelerini şi turişti, în camere cu două şi cu opt paturi. De asemenea, se poate servi şi masa turiştilor”, este prevăzut pe site-ul mănăstirii. Turiştii pot servi, după Sfânta Înviere, masa de Paşte, cu bucate tradiţionale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locurile de cazare la mănăstirile din Bucovina, epuizate de acum două luni.
 Vizualizări articol: 2132 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
Locurile de cazare la mănăstirile din Bucovina, epuizate de acum două luni4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei