Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mar 2011 - Anul XVI, nr. 69 (4667)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Atitudine

Poliţia se laudă că a întocmit dosare penale pentru delicte silvice, apoi le ţine la secret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii de la Biroul de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava se laudă cu mari rezultate împotriva celor care fac tăieri ilegale ori sunt complici la acestea, însă când sunt puşi în situaţia de a-şi prezenta concret rezultatele, dau în mod jenant înapoi. Concret, IPJ Suceava a anunţat oficial acum câteva zile că poliţiştii din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice au efectuat, în perioada 16 – 18 martie 2011, o amplă acţiune de control pe linia prevenirii transportului, prelucrării şi comercializării materialului lemnos, întocmindu-se şapte dosare penale. Se mai preciza într-un comunicat de presă că două dosare penale vizează un agent economic, respectiv un proprietar de pădure, în timp ce restul de cinci sunt întocmite pe numele unor silvicultori. Dacă agentul economic care a făcut evaziune fiscală şi un bărbat care a tăiat ilegal 49 de arbori sunt daţi ca exemple în comunicatul poliţiei, silvicultorii au un cu totul alt statut. Se comunică doar că unul este cercetat pentru infracţiunea de conflict de interese, trei pentru neglijenţă în serviciu şi unul pentru abuz în serviciu.

Am încercat să obţinem oficial, prin Biroul de Presă al IPJ Suceava, detalii despre aceste infracţiuni, bineînţeles cu respectarea datelor cu caracter personal. Surpriză însă, poliţiştii au ales să se ascundă după colegii procurori şi ne-au îndemnat să aşteptăm finalizarea cercetării. Asta deşi în săptămânile trecute alte acţiuni de control în păduri s-au mai soldat cu întocmirea a două dosare penale pe numele unor angajaţi ai Ocolului Silvic Breaza, iar atunci s-a precizat despre cine este vorba. Pentru cine cunoaşte mai puţin aceste aspecte, toate evenimentele de acest gen se fac de regulă publice, cu precizarea că este vorba de constatări preliminare, deci de suspecţi, a căror vinovăţie va fi confirmată sau infirmată de instanţă.

 

Muncă serioasă sau fumigene?

Practic, poliţiştii se laudă că s-au pus pe angajaţii silvici care sunt complici ori chiar autori ai unor delicte silvice, însă când vine vorba de a detalia concret ce au constatat, devin brusc inabordabili.

Pentru a avea o imagine şi mai completă asupra situaţiei, trebuie spus că unul dintre silvicultorii cercetaţi în urma constatărilor poliţiei, Mihai Liţu, şeful Ocolului Silvic Breaza, a contestat cu o mulţime de argumente modul în care s-au efectuat verificările, aceste argumente ajungând şi în presă. Legând toate aceste aspecte, ne putem pune întrebarea cât de mult se vor concretiza aceste controale ale poliţiei, în sensul finalizării lor în instanţă. În caz contrar, cifrele statistice ale poliţiştilor specializaţi în delicte silvice, care raportează noi şi noi rezultate, nu sunt decât nişte „fumigene” în ochii mai marilor Inspectoratului General al Poliţiei Române, care au dispus înăsprirea controalelor pe linie silvică.  

De precizat că momentan Biroul de Combatere a Delictelor Silvice nu are un şef, postul fiind scos la concurs. Activitatea biroului este direct subordonată Serviciului de Ordine Publică, serviciu de activitatea căruia, la nivel de conducere a IPJ Suceava, răspunde comisarul-şef Ioan Crap.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţia se laudă că a întocmit dosare penale pentru delicte silvice, apoi le ţine la secret.
 Vizualizări articol: 703 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Poliţia se laudă că a întocmit dosare penale pentru delicte silvice, apoi le ţine la secret5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hohohoho trimis de
(24 mar 2011, 11:06:13
Specific romanesc , intai sunt speriati apoi vin baietii cu materie prima pentru o vila sau un bordei de vacanta .
De unde fratilor ! din salariul de bugetar ? imposibil !
Traim vremuri grele dealtfel , suntem in criza doar (de 20 ani) si de unde un BMW sau o casa de vacanta ? nu-i corect ? ca doar nu da in cap la nimeni .
Se fac doar ca sperie si apoi vin baietii cu cele necesare .....ca asa-i la noi .
2.   Nu delicte trimis de
(24 mar 2011, 12:46:52
Jaf in padurile noastre nu delicte silvice.Astea sint povesti de adormit copii.
3.   Just trimis de
(24 mar 2011, 13:14:20
....................dar adevarat!!!
4.   Statistici trimis de
(24 mar 2011, 19:52:56
adevarul e ca in cadrul unei actiuni de acest gen,finalitatea cauzelor mai putin conteaza...se pun multe pe hirtie dar se finalizeaza cca 2-3 la suta...si multe se mai pun si din "burta"...dar la televiziuni gen OTV sau ziare gen Monitorul,prinde...aceeasi categorie de ascultatori/cititori....
5.   Lasa-ne trimis de
(24 mar 2011, 20:27:17
FRATE PAIULE, LASA-NE!!!! CE RASPUNS TE ASTEPTAI SA PRIMESTI , DACA TU CAUTI SA DENIGREZI ACEASTA INSTITUTIE PRIN FIECARE ARTICOL, VORBESTE CU IPJ-UL PRIN PARCHET, BAIETII ISI VOR FACE DATORA SI INSTANTA O SA HOTARASCA!
CU PRIVIRE LA MODUL DE COORDONARE A ACTIVITATII BIROULUI EU ZIC SA TE MAI DOCUMENTEZI SI APOI PUNE IN PAGINA.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei