Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mar 2011 - Anul XVI, nr. 69 (4667)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rădăuţi

Primarul Aurel Olărean vrea să-l schimbe astăzi pe viceprimarul Simion Sticleţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipiul Rădăuţi ar putea să aibă de astăzi un nou viceprimar, dacă un proiect de hotărâre de Consiliu Local va primi girul aleşilor urbei. Mai precis, ordinea de zi a şedinţei ordinare a deliberativului local cuprinde un proiect care prevede „schimbarea din funcţie a viceprimarului municipiului Rădăuţi şi alegerea noului viceprimar”, proiect iniţiat de primarul Aurel Olărean.

În expunerea de motive ataşată proiectului, primarul Olărean arată că „la iniţierea proiectului am avut în vedere activitatea desfăşurată de domnul viceprimar, care, în calitatea sa de subordonat, nu mi-a adus la îndeplinire dispoziţiile date, au existat şi există conflicte între mine şi dumnealui privind exercitarea atribuţiilor de serviciu, a sesizat diverse instituţii ale statului privind activitatea mea ca primar, sesizări nefondate şi neadevărate”.

 

Trei viceprimari în trei ani

Primarul municipiului Rădăuţi îl mai acuză pe viceprimarul Sticleţ că, deşi fac parte din acelaşi partid, nu îi susţine iniţiativele din deliberativul local, mai mult, nici proiectele cu finanţare europeană nerambursabilă. „Făcând parte din acelaşi partid, iniţiativele mele, chiar şi proiectele cu finanţare europeană nerambursabilă, nu sunt susţinute în Consiliul Local de către domnul viceprimar, dumnealui fiind principalul oponent al proiectelor de hotărâre. Spre exemplu, proiectul privind sistemul de încălzire cu energie geotermală nu a fost gestionat şi aprobat de domnul Sticleţ în perioada în care primarul şi-a efectuat concediul legal de odihnă”, mai arată Olărean.

În aceste condiţii, rădăuţenii vor afla după-amiază, după şedinţa ordinară de Consiliu Local programată pentru orele prânzului, dacă fotoliul cu numărul doi din primăria locală va fi ocupat de cel de-al patrulea viceprimar de după alegerile locale, câştigate în vara anului 2008 de primarul în exerciţiu, Aurel Olărean.

După mandatul de 50 de zile al viceprimarului PNŢCD Dorin Vataman, după perioada august 2008 – mai 2009, când funcţia de viceprimar a revenit liberalului Constantin Galan, şi după aproape o jumătate de mandat, mai 2009 - martie 2011, mandat executat de colonelul în rezervă Simion Sticleţ, electoratul din municipiul Rădăuţi va fi înştiinţat astăzi dacă formula Olărean-Sticleţ va mai continua la conducerea executivului local. În conformitate cu prevederile Legii 215/2001, schimbarea viceprimarului se poate face de Consiliul Local la propunerea primarului sau a unei treimi din numărul consilierilor în funcţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Aurel Olărean vrea să-l schimbe astăzi pe viceprimarul Simion Sticleţ.
 Vizualizări articol: 1901 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primarul Aurel Olărean vrea să-l schimbe astăzi pe viceprimarul Simion Sticleţ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Holstebro trimis de
(24 mar 2011, 13:02:02
PE NEBUNUL DE OLAREAN CIND IL SCHIMBATI???
CINE SE POATE INTELEGE CU UN DESCREIERAT CA SI EL.....
2.   Nesimtit trimis de
(24 mar 2011, 17:28:01
tot ce face Olarean face impotriva radautenilor, punand in carca altora problemele dumnealui .
3.   Nesimtit putin spus trimis de
(24 mar 2011, 18:02:29
Olarean are nevoie de marionete nu de viceprimar si consiliu local...cum altfel ar putea sa-si umfle conturile

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei