Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mar 2011 - Anul XVI, nr. 69 (4667)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tarom: Preţul cursei spre Japonia a fost determinat de taxele şi serviciile la sol

Joi, 24 Martie 2011 (18:17:04)

Reprezentanţii Tarom, acuzaţi de PSD că au practicat tarif dublu faţă de alte companii pentru transportul românilor din Japonia, au declarat agenţiei MEDIAFAX că preţurile au fost calculate în funcţie de taxele şi serviciile la sol, mai mari în cazul companiilor care nu au curse regulate.

"Tarom nu a vândut niciun bilet individual pe cursa către Japonia. Biletele individuale sunt vândute de companiile aeriene doar în cazul curselor regulate. Nu există acord aerian bilateral între România şi Japonia care să permită operarea de curse regulate", au spus reprezentanţii operatorului aerian naţional.

Pentru cursa Tarom Bucureşti -Tokyo - Bucureşti, preţurile transmise de către operatorul aerian Ministerului Afacerilor Externe au luat în considerare doar baza de cost realizată ca urmare a estimărilor primite de la subcontractanţi.

Reprezentanţii Tarom înţeleg prin subcontractanţi taxele de aeroport (avionul a zburat cu escală), serviciile de handling (n.r. - complex de servicii pentru asistenţa avioanelor şi a pasagerilor în timpul staţionării pe aeroporturi) şi taxe de survol.

Ei au adăugat că decontarea sumei către Ministerul Afacerilor Externe se va face la valoarea facturilor primite de la subcontractanţi.

Vicepreşedintele Departamentului de Transport al PSD, Dragoş Titea, a acuzat joi compania Tarom că ar fi practicat un tarif dublu faţă de alţi operatori în cazul transportului românilor care au dorit să părăsească Japonia.

Social-democratul a afirmat că preţul perceput de compania Tarom pentru biletele de transport Tokyo-Bucureşti, în cazul zborului destinat românilor care au dorit să părăsească Japonia, ar fi fost de 1.707 euro.

Spre comparaţie, a adăugat el, un bilet dus-întors către şi dinspre Tokyo ar costa între 831 euro, la British Airways, şi 989 euro, la Air France.

Titea a solicitat conducerii Tarom să explice diferenţa de preţ a biletului, în condiţiile în care costul unui transport aerian dus-întors Bucureşti-Tokyo ar fi fost de 200.000 euro.

Premierul Emil Boc a declarat luni că statul român acoperă doar o parte din costul de transport al cetăţenilor români din Japonia care vor să revină în ţară, iar aceştia trebuie să suporte la rândul lor anumite cheltuieli, prin angajamente de plată, deoarece pe bani publici nu pot fi făcute acte de caritate. El a răspuns astfel întrebat de jurnalişti cum comentează faptul că mulţi dintre românii aflaţi în Japonia s-au plâns de faptul că nu au avut bani pentru transportul în ţară, deşi au dorit să revină în România.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, tot luni, că biletele de avion pentru repatrierea românilor din Japonia au fost subvenţionate de stat, au avut un "tarif rezonabil", altfel ar fi costat 2.000-3.000 de euro şi a considerat drept "acuzaţie infamă" criticile privind o posibilă speculă.

Bugetul Ministerului Afacerilor Externe a fost suplimentat, duminică, de Guvern cu 1,1 milioane lei, pentru acoperirea cheltuielilor de transport şi asistenţă consulară pentru cetăţenii români aflaţi în Japonia şi care doresc să revină în ţară.

O aeronavă TAROM cu destinaţia Bucureşti - Tokyo - Bucureşti a aterizat, duminică noaptea, pe aeroportul "Henri Coandă", având la bord aproape 30 de români repatriaţi din Japonia, majoritatea femei şi copii. Unele dintre persoanele repatriate şi-au exprimat nemulţumirea faţă de faptul că autorităţile române le-au cerut să achite biletele de avion, respectiv 1.000 de euro pentru adulţi şi 500 de euro pentru copii.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tarom: Preţul cursei spre Japonia a fost determinat de taxele şi serviciile la sol.
 Vizualizări articol: 733 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tarom: Preţul cursei spre Japonia a fost determinat de taxele şi serviciile la sol0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei