Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mar 2011 - Anul XVI, nr. 69 (4667)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Finanţare

15 milioane de euro pentru reparaţii stradale în municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anul acesta, 35 de străzi din municipiul Suceava vor fi refăcute, prin turnarea de covoare asfaltice. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a prezentat ieri lista de priorităţi la reparaţii stradale pentru 2011, pentru realizarea acestora fiind necesare 15 milioane de euro.

“Am stabilit în mare parte lista străzilor care vor fi reparate în acest an. Este vorba despre 35 de străzi, inclusiv străzile prevăzute a se reabilita cu finanţare europeană. Suma totală prinsă în buget în acest an este de 60 de milioane de lei, cu tot cu fondurile europene. Refacerile stradale cuprind în primul rând principala arteră de circulaţie a Sucevei, cu toate străzile din care aceasta este compusă, de la intrarea dinspre Fălticeni la ieşirea spre Botoşani”, a declarat Ion Lungu.

Pe lângă acestea, mai sunt prevăzute străzi din zona centrală – strada Mitropoliei (lărgirea la trei benzi). În Burdujeni, în programul de reparaţii sunt prevăzute străzile Grigore Andrei, Plevnei, Victor Babeş, iar în Iţcani – Mitocului, Câmpului, Aleea Dumbrăvii.

La intrarea în Suceava, pe lista de reparaţii se află Bulevardul Sofia Vicoveanca, străzile Victoriei, Bistriţei şi Rulmentului în cartierul Obcini, str. Scurtă, Lalelelor, Luceafărului – în cartierul George Enescu, precum şi străzile Alexandru cel Bun, Zamca, Petru Rareş, Dragoş Vodă, Ion Creangă, Mihai Eminescu, Armenească, Mărăşeşti, Mirăuţi, în zona centrală.

În cartierul Burdujeni sunt programate pentru covoare asfaltice străzile Eroilor, Ecaterina Teodoroiu şi Iacob Zadic, iar în Iţcani străzile Aurel Vlaicu şi Alexandru Grigore Ghica.

Programul de reparaţii stradale va demara în luna aprilie, cu refacerea câte unei străzi din fiecare cartier. Astfel, luna viitoare sunt programate străzile Victoriei în Obcini, Lalelelor în George Enescu, Alexandru cel Bun în zona centrală, Eroilor în Burdujeni şi Aurel Vlaicu în Iţcani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 15 milioane de euro pentru reparaţii stradale în municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 1747 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
15 milioane de euro pentru reparaţii stradale în municipiul Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bani portocalii trimis de
(24 mar 2011, 11:26:24
Cel putin de doua ori suma necesara achitarii salariilor profesorilor vor fi MANEVRATI de puterea portocalie. Nu va este greu sa dati aceste informatii in perioada cand profesorii sunt lesinati de foame??? CHIAR NU VA DATI SEAMA CA NE-A AJUNS CUTITUL LA OS???
2.   Comentariu trimis de
(24 mar 2011, 12:28:12
SI drumurile cine sa le faca bunica ? o sa vina bani si pentru salarii - sa stiti ca sunt firme private din suceava care nu au platiti de 3 luni salariatii si nu iese nimeni in strada sa faca scandal --
2.1  RE: Comentariu trimis de
(24 mar 2011, 16:21:47
Fraiere tu chiar crezi ca de banii astia se va turna asfalt???
Astia sunt bani buni de smenuit dar ma bucur ca mai sunt balosi de astia care cred in ce spun PORTOCALII!!!!
3.   Gheorghe Doja pe cand? La Sulivara? trimis de
(24 mar 2011, 13:18:04
Umflatule, soseaua de centura dinspre Botosani spre Radauti cunoscuta sucevenilor drept Gh. Doja cand o vei avea prinsa in maretul tau plan de asfaltari? La sulivara cand vei fi in plina campanie electorala? Sa vezi ce suturi in fund iti vei lua de la cei care o circula des daca nu te apuci sa o asfaltezi in curand. Chiar ma mir ca incepi asfaltarile de anul acesta si nu le lasi prin primavara lui 2012 cand sigur vei pierde alegerile locale.
4.   Incotro ? trimis de
(24 mar 2011, 20:17:40
Incotr-o ne indreptam.Salutam alocarea celor 15 milioane euro pentru asfaltarea strazilor din muncipiul Suceava.Dar oare se va realiza ceva ?fiindca municipiul Suceava-resedinta voivodala arata ca cel mai urit oras din Afganistan.Chitsuri peste tot,hoteluri de 4 stele la periferie incadrate de gropi de gunoaie,peturi peste toate cimpurile,ciini vagabonzi citi vrei si citi nu vrei,toate strazile fara nici o exceptie stricate,gropi peste tot,strazi murdare,gunoaie la tot pasul,intr-un cuvint un oras murdar si cenusiu,trist,apatic incit tii rusine sa spui ca iesti din Suceava-resedinta Musatinilor.Ca un om cinstit salutam initiativa cind domnul porimar lungu era presedintele PNL judetan,dar observ ca tare m-am inselat.In 7 ani de mandat nu facut nim ic dar absolut nimic pentru resedinta voivodala Suceava.Din toate programele pe 8 ani cind o sa le faca toate intru-n an ?Nici Shamanta sa fii si nu poti sa le termini intr-n an .Un om in fruntea urbei atunci cind este ales trebuie sa depuna toate eforturile umane si materiale ca macar 50 la suta din cele promise sa se realizeze.Salutam construirea de parcari subterane,dar oare specialistii au calculat impactul daca la un cutremur de 2 grade pe scara Richter primul bloc turn construit in Suceava ramine in picioare ?Sa dea bunul Dumnezeu ca aceasta prezicere sa nu se adevereasca.In rest sa dea Domnul sa fie pace pe pamint ca resedinta voivodala sa arata macar ca in anii 1970.Sa auzim de bine !!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei