Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mar 2011 - Anul XVI, nr. 69 (4667)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Protest

Greva continuă şi astăzi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Profesorii suceveni continuă greva şi astăzi, hotărârea fiind luată ieri de membrii Sindicatului Judeţean “Spiru Haret”. “Dacă primim mâine (astăzi - n.r.) un document oficial prin care vom fi asiguraţi că există fonduri de salarizare, vom anunţa elevii noştri să revină la şcoală vineri. Nici elevii nu sunt încântaţi de situaţia creată, îşi dau seama şi ei că prin continuarea grevei se produc pierderi, iar pentru a recupera orele pierdute, profesorii vor fi nevoiţi să accelereze ritmul de predare”, a declarat Dumitru Irimia, vicepreşedintele Sindicatului “Spiru Haret”.

 

20 unităţi de învăţământ din municipiul Suceava sunt astăzi în grevă

Greva va continua astăzi în 18 unităţi de învăţământ afiliate Sindicatului Judeţean „Spiru Haret” din municipiul Suceava. „Reprezentanţii noştri din 18 instituţii ne-au confirmat că vor continua greva şi mâine (astăzi - n.r.), iar dacă situaţia va rămâne neschimbată, nu vor face ore nici în zilele următoare”, a mai adăugat Dumitru Irimia. Deşi nu sunt aparţin de Sindicatul „Spiru Haret”, cadrele didactice de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” şi Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” continuă şi ele greva.

“Mâine (astăzi – n.r.) suntem în grevă, dacă vom primi un răspuns pozitiv pentru problema noastră, de vineri suntem dispuşi să reluăm orele, dacă nu, greva va continua şi vineri, şi săptămâna viitoare”, ne-a spus Gica Peiu, lider de sindicat la Colegiul Tehnic “Samuil Isopescu”.

Aceeaşi părere o împărtăşeşte şi Costică Costan, liderul de sindicat de la Colegiul “Ştefan cel Mare”: “Nu cedăm aşa uşor, deşi probabil mulţi părinţi ne învinuiesc, sunt drepturile noastre, bani pentru care am muncit. Joi vom fi în grevă şi cel mai probabil greva va continua şi vineri, dacă situaţia nu va fi rezolvată”.

 

Astăzi se aşteaptă un mare număr de protestatari la Prefectura Suceava

Problema întârzierii salariilor pentru luna februarie pentru cadrele didactice din judeţele Suceava şi Botoşani urma să fie discutată în şedinţa de ieri a Guvernului. “Dacă în Guvern se aprobă transferul banilor din semestrul IV, vom relua cursurile de vineri. Mâine (astăzi-n.r.) oricum nu avem cum să revenim la şcoală pentru că ar fi imposibil în câteva ore să anunţăm cei peste 1.000 de elevi ai liceului. Nu cred că problema noastră va fi rezolvată până la sfârşitul săptămânii, de mai mult de o săptămână tot facem adrese la ministerele competente, la premier, toţi se fac că plouă”, ne-a mărturisit Remus Cenuşă, liderul sindicatului de la Colegiul Economic “Dimitrie Contemir”.

Cadrele didactice au formulat marţi o adresă pentru a picheta azi, la ora 13.00, Prefectura Suceava. Cererea a fost aprobată, iar profesorii spun că se vor aduna în număr mare pentru a-şi cere drepturile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Greva continuă şi astăzi.
 Vizualizări articol: 888 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Greva continuă şi astăzi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sfidare totala trimis de
(24 mar 2011, 11:38:47
Tocmai am citit ca se vor cumpara flori pentru strazile din oras, dupa care va incepe actiunea de reabilitare a strazilor. Asa se numeste acum FURTUL PE FATA. Si lucrurile astea costa de cateva ori mai mult decat suma necesara asigurarii salariilor noastre pentru tot anul. Nu-i doare pe alesii nostri nici in partea dorsala de noi. Ba chiar presteaza activitati sfidatoare la adresa noastra. CAT MAI RABDAM??? De foame pana una alta! Eu chiar nu mai am bani de maxi-taxi, chiar daca as vrea sa merg la scoala. RUSINE TOVARASI!!!!!!!!
1.1  RE: Sfidare totala trimis de
(24 mar 2011, 14:30:49
Intradevar, toate actiunile CJ trebuie stopate. Tot trebuie inghetat. Nimic nu se misca in front pana cand profesorii nu isi primesc salariile. Basescu e de vina!

Esti penibila.... zau asa...
2.   Cacialma trimis de
(24 mar 2011, 17:24:01
A fost o mare cacialma din partea dlui Flutur.A promis ca problema se rezolva pentru ca profesorii sa renunte la mitingul de la ora 13.Dar s-ar putea ca evenimentele sa se desfasoare exact invers decat a sperat domnia sa.Eu cred ca orice om are o limita a rabdarii si a umilirii.
3.   Comentariu trimis de
(24 mar 2011, 17:56:04
AU VRUT SA VA PACALEASCA, DAR NU LE-A MERS
BRAVO VOUA
SUNTETI UNITI
AM INTELES CA SI PARINTII SUNT DE PARTEA VOASTRA
SAMBATA LA ORA ZECE LA SCOALA 3 SI-AU DAT ADUNAREA TOTI PARINTII COPIILOR CARE AU STAT ZILELE ACESTEA ACASA
BRAVVOOOO!
ASA TREBUIE SA FACETI!
SA FITI UNITI!
DOAMNE AJUTA!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei