Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mar 2011 - Anul XVI, nr. 69 (4667)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect ambiţios

Resort turistic la standarde internaţionale pe 94 de hectare de teren, la Dragomirna

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un joc de golf cu prietenii, o şedinţă cu partenerii de afaceri, urmată de o ieşire la restaurant, în club, sau de relaxare la un centru SPA la standarde internaţionale, acestea sunt doar câteva dintre oportunităţile pe care le va oferi viitorul complex turistic care va fi amenajat la doar câteva minute distanţă de municipiul Suceava, într-un cadru natural extrem de pitoresc, mărginit pe două laturi de pădure şi având peisaje frumoase spre lacul Lipoveni şi râul Suceava.

 

Teren de golf în premieră pentru Moldova

În plus, acest complex, amenajat pe o suprafaţă de 94 de hectare, va reprezenta o premieră pentru întreaga Moldovă – amenajarea unui teren de golf profesionist.

Mai exact, complexul de la Dragomirna va avea două terenuri de golf – unul cu 18 cupe, PAR 72, conform standardelor internaţionale PGA, dar şi unul cu 9 cupe, PAR 3, amenajat în scop educaţional, pentru Academia de Golf, unde cei care nu au avut tangenţă cu acest sport pot învăţa şi se pot antrena.

Tot pentru golferi, mai sunt prevăzute în proiect şi două zone de tip „driving range” şi „putting green”, destinate antrenamentului.

Discuţiile pe tema emoţiilor şi succeselor personale ale fiecărui jucător vor putea fi purtate după meciuri în Club House, un spaţiu destinat socializării, adresat în primul rând celor care practică sau învaţă golful. Acest spaţiu va include un restaurant, spaţii de socializare şi întâlnire, magazine cu produse sportive şi vestiare.

Atât iniţiatorii proiectului Dragomirna Golf Resort, cât şi firmele de consultanţă şi arhitectură implicate în proiect îşi motivează alegerea de a înfiinţa terenuri de golf la Suceava prin faptul că este un sport extrem de frumos şi interesant, care se remarcă prin faptul că poate fi practicat de persoane tinere şi vârstnice deopotrivă.

Deşi puţini oameni mai ştiu acest lucru, înainte de cel de-al Doilea Război Mondial, golful a fost un sport respectat şi practicat în România.

Atunci, în ţara noastră existau şase terenuri de golf - două în Bucureşti, două pe litoral, dintre care unul la Mamaia şi unul în Eforie Nord, unul la Teleajen, în Prahova, şi altul la Buftea. Două dintre acestea au fost distruse în timpul războiului, iar celelalte au fost funcţionale până în 1948, când regimul comunist de atunci a decis să le închidă. Terenul de golf al Clubului Diplomatic din Bucureşti este singurul care a fost deschis parţial în perioada comunistă, dar fără a fi accesibil publicului larg.

 

Hotel la standarde internaţionale, cu 150 de locuri de cazare

Complexul de agrement Dragomirna îşi propune să devină o atracţie turistică nu doar prin oportunităţile de practicare a unor sporturi în condiţii foarte bune, ci şi prin servicii de calitate, de la cazare, masă, până la asigurarea unui cadru potrivit pentru relaxare şi divertisment.

Clienţii interesaţi vor avea la dispoziţie un hotel cu clasificare internaţională de patru sau cinci stele, cu 150 de camere, dar şi un centru de conferinţe cu o capacitate maximă de 600 de locuri, a cărui construcţie modulară va permite divizarea acestuia în săli de conferinţă mai mici.

Printre facilităţile oferite clienţilor se numără un centru SPA pentru relaxare, tratamente cosmetice şi înfrumuseţare, întins pe o suprafaţă de 1.500 mp, o piscină cu zone interioare şi exterioare, restaurante cu specific local şi internaţional, precum şi o zonă de evenimente, care cuprinde o scenă pentru spectacole în aer liber şi locuri pentru spectatori.

Copiii vor avea propriile locuri de joacă special amenajate, în vreme ce pentru adulţii care preferă şi alte sporturi în afara golfului vor fi amenajate terenuri de tenis şi minifotbal.

Până acum, în realizarea acestui proiect, care va reprezenta un pas important în turismul sucevean, şi-a manifestat interesul Primăria Mitocul Dragomirnei, principalul beneficiar al taxelor şi impozitelor aferente dezvoltării proiectului, iar, de curând, şi Primăria Suceava s-a arătat interesată să se implice, un posibil parteneriat cu Dragomirna Golf Resort urmând să fie pus în discuţie în şedinţa de Consiliu Local de la finele lunii martie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Resort turistic la standarde internaţionale pe 94 de hectare de teren, la Dragomirna.
 Vizualizări articol: 2901 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Resort turistic la standarde internaţionale pe 94 de hectare de teren, la Dragomirna3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Resort trimis de
(24 mar 2011, 11:25:24
"Resort" turistic? Complex nu era bun... Ah, englezismele astea.

In rest, foarte buna ideea cu complexul de agrement la Dragomirna. Golful... mai putin, tinand cont de clima de la noi. Adica probabil golf se va juca doar jumatate de an, cand vremea (deci si terenul) va permite.
2.   Sa fie intr-un ceas bun... trimis de
(24 mar 2011, 12:00:45
...ca s-o trezit cineva sa sa faca ceva ca pina acum o trebuit sa merg pe imas cu fiu meu si prieteni sa jucam golf,ca am mai pierdut ceva mingi pe ici si colo e alta treaba in rest oile pasc iarba si e f. practic.
Cit despre ce spune extra cu clima asta e ceva normal exact cum schiezi iarna,prasesti vara etc.
Daca aveti nevoie de ajutor in proiect contactati-ma,inclusiv de hotel,arhitectura,amplasarea locului de joc propiu zisa cu know how din austria si anglia unde sint membru al unui club unde joc in sezon
3.   O MINA DE AJUTOR trimis de
(24 mar 2011, 13:04:30
DIN SUEDIA ....VA FELICIT!
4.   Ineresant trimis de
(24 mar 2011, 13:16:57
despre proiectul asta se vb din 2005, si va mai trece inca vreo 5-7 ani pana se va realiza, in plus pe terenul respectiv daca nu se face o instalatie de dragare ft buna, in plus golful e un sport ft scumb, atat din punct de vedereal echipamentelor cat si intretinerea terenurilor,iar daca nu se va intra intr-un circuit international va fi ft greu sa supravetuiasca baza respectiva, iar pt terenurile internationale gaura 19 (clubul) trebuie sa fie destul de generos, iar un abonament anual nu prea are cum sa fie sub 2000 de euro de persoana, si e nevoie si de ft multi sponsori potenti financiar pt sustinerea de compentitii, pt cele nationale fiind nevoie in jur de 1-1,5 milioane euro
5.   Golf in SV? HaHa. trimis de
(25 mar 2011, 09:19:24
Articol la comanda. Reclama mascata. Cred ca acest articol e doar pentru a "convinge" fraierii de "marea afacere" in care niste investitori stiuti cauta sa atraga primaria. De ce? Vor sa isi mai scoata din parleala. Si-au dat seama ca e o investitie foarte proasta si daca ar deveni parteneri primaria Suceava, cu orice procent, ar mai recupera ceva din investitia initiala. Doar cele 95 ha de teren au costat undeva in jurul la 2 MILIOANE EURO. Calculat la minimum de pret, nicidecum la preturile din perioada boomului imobiliar. Investitia suplimentara de amenajare a terenului de golf + hotel + SPA va fi de peste cel putin inca 50 MIL euro.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei