Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mar 2011 - Anul XVI, nr. 69 (4667)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România şi Republica Moldova vor colabora pentru combaterea traficului de substanţe psihotrope

Joi, 24 Martie 2011 (18:16:36)

România şi Republica Moldova vor colabora pentru prevenirea şi combaterea traficului de substanţe psihotrope, protocolul dintre cele două ţări fiind semnat, joi, de miniştrii de Interne Traian Igaş şi Alexei Roibu.

Ministrul Afacerilor Interne din Republica Moldova, Alexei Roibu, a subliniat importanţa protocolului, afirmând că acesta reprezintă "o conjugare a eforturilor comune şi a dorinţei reciproce de a avea o bază normativă comună" şi un mecanism eficient în domeniul traficului de droguri.

"Acest protocol permite structurilor specializate din cele două ministere să asigure o interacţiune calitativă. (...) România este susţinătorul de bază al ţării noastre în dialogul cu UE privind liberalizarea vizelor şi mizăm şi în continuare pe sprijinul dat", a declarat Roibu.

La rândul său, ministrul Traian Igaş a spus că documentul reprezintă un element concret al întăririi relaţiilor dintre cele două state, invitându-l pe Roibu la cea de a opta reuniune a miniştrilor de Interne din statele membre ale organizaţiei cooperării economice a Mării Negre (OCEMN).

"Noul document reglementează conlucrarea între ministerele noastre pe mai multe paliere. Astfel, în contextul prevenirii şi combaterii traficului de droguri vor exista schimburi de date şi de experienţă pentru experţii noştri, astfel încât împreună să luptăm cât mai eficient împotriva acestui fenomen deosebit de periculos pentru societate", a spus Igaş.

Totodată, Traian Igaş l-a asigurat pe Alexei Roibu "de întreaga disponibilitate în a oferi pe mai departe un sprijin consistent în procesul de reformă în care este angrenat Ministerul Afacerilor Interne".

"Ne-am propus ca activităţile noastre viitoare să fie orientate ca şi până în prezent spre o cooperare care să contribuie la eforturile de combatere a criminalităţii organizate migraţiei ilegale, a traficului de persoane, de stupefiante şi implicit la asigurarea securizării frontierei externe a UE", a mai spus Igaş.

În cadrul discuţiilor de joi cei doi miniştri au stabilit şi continuarea a două proiecte ce vizează crearea unei magistrale de comunicaţii Bucureşti-Chişinău, respectiv îmbunătăţirea serviciilor mobile de urgenţă, reanimare şi descarcerare tip SMURD acordate populaţiei din zona transfrontalieră România-Republica Moldova-Ucraina.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România şi Republica Moldova vor colabora pentru combaterea traficului de substanţe psihotrope.
 Vizualizări articol: 672 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România şi Republica Moldova vor colabora pentru combaterea traficului de substanţe psihotrope0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei