Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 mar 2011 - Anul XVI, nr. 65 (4663)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Variantă

Societatea Drumuri şi Poduri a CJ se îndreaptă spre insolvenţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Societatea Comercială Drumuri şi Poduri SA, al cărei acţionar unic este Consiliul Judeţean, ar putea intra în insolvenţă ca măsură de reorganizare şi de redresare a activităţii. Aceasta este una din cele două variante avansate pentru viitorul societăţii, cealaltă vizând capitalizarea ei de către acţionarul unic, adică infuzii masive de resurse financiare. Discuţii pe marginea viitorului societăţii au fost purtate ieri, în şedinţa extraordinară a deliberativului judeţean, unde au fost prezentate o informare şi un raport de audit în legătură cu situaţia unităţii aflată în subordinea Consiliului Judeţean.

Toţi membrii deliberativului judeţean, inclusiv şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, au susţinut ideea menţinerii societăţii în viaţă, însă pe variante diferite. Aleşii PSD au insistat pe capitalizarea societăţii de către Consiliul Judeţean şi pe sprijinul în prinderea unor contracte comerciale.

„Ar fi păcat să ajungă la lichidare şi să fie vândută pe nimic. Trebuie să facem ceva acum. Să facem nişte alocări directe de fonduri, să le căutăm contracte şi să le dăm nişte lucrări prin încredinţare directă”, a propus liderul consilierilor judeţeni ai PSD Gheorghe Iacob. Gheorghe Flutur s-a arătat sceptic vizavi de aceste propuneri.

Flutur: „Suntem pentru redresare, nu pentru închidere”
„Despre aportul de capital de la Consiliul Judeţean nu ştiu sigur ce bază legală avem şi dacă sunt resurse. Lucrări le-am dat de-a lungul timpului. De exemplu, refacerea obiectivelor calamitate de ape, însă m-am confruntat cu probleme de genul că nu aveau bani să cumpere gabioane şi alte materiale. Suntem pentru redresare şi nu pentru închidere, dar trebuie să găsim soluţia. Front de lucru la drumuri avem în judeţ, dar societatea trebuie să fie competitivă ca să facă faţă la licitaţii, pentru că asta este regula acum, nu ca înainte”, a declarat Flutur.

El a ţinut să le aducă aminte social-democraţilor că declinul societăţii Drumuri şi Poduri a început în anii 2007-2008, pe vremea când PSD guverna judeţul şi când s-a turnat „asfalt electoral” de 82 de miliarde de lei vechi fără contracte şi fără a avea resursele financiare necesare. „Să nu ne facem că băgăm gunoiul sub preş cu asfaltul electoral de 82 de miliarde de lei vechi şi ar trebui să vă mai gândiţi. S-au asfaltat 12 drumuri fără contracte şi acum situaţia se află în atenţia DNA. Eram obligat să sesizez DNA şi vinovaţii trebuie să plătească”, le-a spus preşedintele Consiliului Judeţean social-democraţilor.

Consilierul judeţean PNL Brînduşel Nichitean a propus varianta insolvenţei pentru societatea Drumuri şi Poduri. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Daniel Cadariu a ţinut să arate că în mai toate judeţele din nordul ţării societăţile de drumuri şi poduri ale consiliilor judeţene s-au desfiinţat sau au dat faliment, iar în viaţă mai sunt doar două, cele de la Vaslui şi Bistriţa.

„Putem trage o primă concluzie că activităţile desfăşurate de aceste societăţi considerate de stat s-au dovedit a fi ineficiente”, a spus Cadariu.

Drumuri şi Poduri a acumulat datorii de 157 de miliarde de lei vechi

Varianta pentru viitorul societăţii Consiliului Judeţean va fi cunoscută oficial săptămâna viitoare, atunci când Adunarea Generală a Acţionarilor de la Drumuri şi Poduri o va prezenta în plenul unei şedinţe ordinare a deliberativului.

De menţionat că Drumuri şi Poduri are datorii de 157 de miliarde de lei vechi şi creanţe de 130 de miliarde de lei vechi, din care 95,78% provin de la „clienţi incerţi”, mai exact creanţe care cel mai probabil nu vor mai putea fi recuperate.

„Din totalul de 100% al clienţilor de încasat, doar 4,22% sunt clienţi curenţi ai societăţii, respectiv cei care pot asigura un flux normal de lichidităţi. Este un procent foarte scăzut şi indică prelungirea lipsei de lichidităţi băneşti şi în viitor”,”, se menţionează în informarea prezentată în şedinţa extraordinară a deliberativului judeţean. Mai trebui spus că societatea Drumuri şi Poduri se află în proces cu Direcţia de Drumuri şi Poduri din cadrul Consiliului Judeţean, pentru că aceasta din urmă refuză plata a 82 de miliarde de lei vechi pentru lucrările efectuate în anii 2007-2008 la 12 drumuri judeţene, fără ca acestea să fi fost contractate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Societatea Drumuri şi Poduri a CJ se îndreaptă spre insolvenţă.
 Vizualizări articol: 1519 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Societatea Drumuri şi Poduri a CJ se îndreaptă spre insolvenţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pentru portocalii trimis de
(19 mar 2011, 19:11:20
Intrebari:
1.Plantarea pe dealurile Udestiului(cu tot cu drumuri) este drum electoral?
2.Asfaltul electoral din 2007-2008 nu esteturnat pe drumuri judetene?Nu circula si pdl-istii pe el?
3.Activitaile ineficiente ale societatii nu au fost coordonate de Andronache Vasilica membru marcant si sustinator cu tot cu familie al pdl?
4." Gheorghe Flutur s-a arătat sceptic " -dar fata de firma lu' contac nu are nimic de comentat?
5.Monitor: Puneti voi intrebarile astea cand va intalniti cu flutur...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei