Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 mar 2011 - Anul XVI, nr. 65 (4663)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Abateri

Perle de baie, retrase de la comercializare pentru că semănau cu jeleurile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De la începutul lui martie, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava a verificat 108 operatori economici, dintre care 57 de unităţi prestatoare de servicii de igienă şi cosmetică şi 51 de comercianţi de produse cosmetice.

La controalele efectuate în rândul a 51 de comercianţi cu produse cosmetice s-au aplicat amenzi în valoare de 45.600 de lei. Au fost prelevate probe din produsul „perluţe baie”, importat din China şi comercializat de magazinul Bamboo Suceava, în vederea transmiterii unei notificări către Comisia Europeană. Perlele au fost retrase de pe piaţă deoarece la acestea lipseau informaţiile cu privire la funcţia acestora, ingredientele utilizate, iar acestea aveau forme şi culori foarte asemănătoare cu jeleurile. Din această cauză pot fi uşor de confundat de către copii, pot fi înghiţite, iar conţinutul chimic al acestora poate produce intoxicaţii grave. Alte abateri constatate au fost în legătură cu lipsa listei ingredientelor, a specificării datei de minimă valabilitate, a precauţiilor speciale şi avertismentelor pentru copii, a traducerii etichetelor în limba română, a instrucţiunilor de utilizare şi a afişării preţurilor.

 

Ustensilele nu erau sterilizate, iar lamele de ras erau folosite la mai mulţi clienţi

Cele mai multe abateri la saloanele de înfrumuseţare au fost constatate în legătură cu modul în care consumatorii sunt informaţi cu privire la tarifele practicate. Lipseau tarifele sau erau afişate într-un loc deloc vizibil pentru clienţi la Unirea SCM, SC Ela Lexa SRL Suceava, existând posibilitatea ca lucrătorii să solicite clienţilor sume stabilite în mod arbitrar, cu atât mai mult cu cât în majoritatea situaţiilor nu se eliberează bon de casă. În alte situaţii, în listele cu tarifele practicate nu sunt detaliate toate operaţiunile pe care le includ serviciile prestate. La unele saloane de coafură se include în tariful serviciului numai manopera, vopseaua de păr fiind vândută separat, dar fără ca preţul pe unitate de măsură să fie afişat sau comunicat clientului.

O abatere foarte gravă, care pune în pericol sănătatea clienţilor, a fost depistată la SC Adma Impex SRL Suceava, acolo lipsind un sterilizator pentru ustensilele folosite. La aceeaşi societate s-a constatat că lamele de ras se utilizau la mai mulţi clienţi, periile erau murdare, pline de păr, nefiind curăţate după fiecare client.

În urma controalelor efectuate la cele 57 de saloanele de înfrumuseţare s-au aplicat 64 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 22 de avertismente şi 42 de amenzi în valoare de 33.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Perle de baie, retrase de la comercializare pentru că semănau cu jeleurile.
 Vizualizări articol: 809 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Perle de baie, retrase de la comercializare pentru că semănau cu jeleurile5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei