Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 mar 2011 - Anul XVI, nr. 65 (4663)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Majorare

Locuinţele ANL din Suceava, mai scumpe cu 10%

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tinerii suceveni care au beneficiat de locuinţe ANL şi au de gând să le cumpere vor trebui să plătească cu 41 de euro mai mult pentru fiecare metru pătrat locuibil, faţă de cât ar fi avut de plătit anul trecut, dacă vânzarea era posibilă.

În municipiul Suceava sunt aproape 200 de apartamente ANL pe care le pot cumpăra tinerii care au primit repartiţii în locuinţele respective de cel puţin un an.

Cele mai multe locuinţe ANL scoase la vânzare, 168 de apartamente, sunt în cartierul Privighetorii, de lângă Gara Burdujeni, în vreme ce alte 26 de apartamente sunt în Obcini, în blocul ANL de vizavi de Metro.

În 2010, în baza calculelor Ministerului Dezvoltării Regionale, valoarea de vânzare a locuinţelor ANL destinate tinerilor a fost stabilită la 407 euro/mp, dar nici una din locuinţele de acest gen din Suceava nu îndeplinea condiţiile necesare pentru a fi scoasă la vânzare.

Anul acesta, vânzarea apartamentelor ANL tot nu a fost posibilă până la recalcularea de către minister a valorii de vânzare a acestor locuinţe, preţul valabil pentru 2011 fiind transmis ieri administraţiei locale.

Astfel, pentru 2011, valoarea de vânzare a apartamentelor ANL este de 448 de euro pe mp, cu 41 de euro mai mult ca anul trecut, pentru fiecare metru pătrat.

Practic, pentru un apartament de două camere, de 60 de mp, în blocul ANL din Obcini, un proprietar va avea de achitat 26.880 de euro.

În acest fel, preţul se apropie de cel al unui apartament scos la vânzare pe piaţa liberă, deşi tot este cu o idee mai mic la ANL-uri.

 

Realizarea de noi blocuri ANL, condiţionată de vânzarea celor existente

Până acum, doar 50 de chiriaşi ai locuinţelor ANL şi-au exprimat intenţia de a le cumpăra, dar o parte dintre ei s-ar putea să se fi răzgândit între timp, din cauza majorării de preţ şi a rigidităţii sistemului, care nu permite achitarea în rate, ci doar a întregii sume datorate.

Cum şi cererile acestora sunt depuse cu ceva vreme în urmă, înainte de a se face ceva concret pentru vânzarea locuinţelor, doritorii sunt aşteptaţi la sediul Primăriei Suceava să îşi actualizeze cererile depuse, să aducă actele de stare civilă, să întocmească o declaraţie pe proprie răspundere că nu deţin altă locuinţă sau casă de vacanţă, dar şi să dovedească că sunt la zi cu cheltuielile de întreţinere şi cu plata taxelor şi impozitelor.

Din vânzarea apartamentelor ANL, Primăria Suceava va încasa doar 1% din valoarea totală, dar cu cât vinde mai multe locuinţe, cu atât sunt mai multe şanse ca Agenţia Naţională a Locuinţelor să finanţeze construirea a încă 80 de locuinţe ANL în zona Metro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locuinţele ANL din Suceava, mai scumpe cu 10%.
 Vizualizări articol: 798 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Locuinţele ANL din Suceava, mai scumpe cu 10%5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   A N L ...NU TRAIESTI IN REALITATE... trimis de
(19 mar 2011, 16:08:39
ANL..nu traiesti in realitate ....cum adica pe piata ,pretul scade ...oferta e in floare...si ministerul vede invers...de fept , de ce ma mira ..la ce ministri si ce clasa politica avem(unii dintre ei - ) ...ma mir sa fi procedat corect...nu se vede ce de apartamente sunt pt vanzare si nu le ia nimeni !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei