Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 mar 2011 - Anul XVI, nr. 65 (4663)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Piese vechi, dar ieftine

Dezmembrările auto, la mare căutare printre şoferii suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Într-o perioadă de criză în care mare parte din populaţie face eforturi pentru a reduce din cheltuieli, drumurile şoferilor pe la centrele de dezmembrări auto sunt mai multe ca niciodată. Această realitate rezultă cel mai bine din creşterea numărului de ateliere de dezmembrări auto, la care proprietarii de maşini merg ca să cumpere un far, o oglindă sau o „mască”, la preţuri incomparabil mai mici decât cele de la producător.

 

Numai în zona municipiului Suceava se pot număra lejer mai mult de zece ateliere de dezmembrări auto, multe specializate doar pe vinderea pieselor auto vechi, altele combinând această activitate şi cu comercializarea de piese noi. La ieşirea din Suceava spre Botoşani, pe strada Gheorghe Doja ori la ieşirea spre Gura Humorului, ateliere de dezmembrări auto au adunate mormane de piese, oferta cuprinzând mai toate mărcile străine consacrate.

 

Piese pentru maşini din anii ‘90 şi până în 2004

Unul din cele mai mari ateliere de dezmembrări, dacă nu cel mai mare, se găseşte în comuna Ipoteşti. Afacerea aparţine fraţilor Ioan şi Daniel Senciuc, iar în imensa curte unde îşi are sediul societatea lor sunt adunate sute de maşini, nici măcar personalul nu le mai ştie exact numărul. Mormane întregi de tobe, zeci de motoare, sute de portiere, toate grupate pe mărci de maşini, pot reprezenta soluţia salvatoare pentru un şofer aflat în căutarea unei piese pentru autoturismul său.

„Avem cam tot ce înseamnă piese pentru autoturisme străine din 1990 şi până prin 2003-2004, mai puţin modele japoneze. Cei mai mulţi clienţi sunt posesori de maşini Opel, VW sau Audi. Oamenii ne caută pentru că găsesc piesa la un preţ mult mai mic, la jumătate din preţul uneia noi ori chiar şi mai ieftin”, ne-a declarat Călin Zagan, responsabil de atelierul de dezmembrare al celor doi fraţi, cel care ştie ce „mişcă” în fiecare colţ din atelier.

 

Succesul de la „Dezmembrări” ţine de arta negocierii

Cei mai mulţi clienţi de la „Dezmembrări” sunt în căutare de aripi, cutii de viteză sau faruri, însă gama componentelor căutate este mult mai largă.

Călin Zăgan ne-a spus că în Ipoteşti s-au tot deschis ateliere de dezmembrări în ultima perioadă, în momentul de faţă funcţionând nu mai puţin de şase.

Concurenţa fiind foarte mare, clienţii au de unde alege şi de multe ori negociază la sânge cumpărarea unei piese la mâna a doua.

„Am nevoie de un scaun faţă, am găsit unul, dar nu vreau să dau pe el mai mult de 50 de lei, mai caut...”, spunea un şofer care dădea o „tură” pe la centrele de dezmembrări.

 

Posesorii de Logan caută cu disperare piese second, Daciile vechi nu mai prezintă interes 

Cei care lucrează la atelierele de dezmembrări spun că proprietarii de autoturisme Dacii Logan îi caută foarte des, deşi piese la mâna a doua pentru aceste modele sunt puţine, în cel mai bun caz încercându-se adaptarea unor componente de la alte mărci de maşini.  

„Piesele noi la maşinile Logan sunt foarte scumpe şi oamenii încearcă această variantă”, spune Călin Zogan.

Decăderea totală a vechilor modele de autoturism Dacia se vede cel mai lesne la atelierele de dezmembrări. Deşi destinate celor care au maşini mai vechi, atelierele nu ţin piese pentru Dacii 1.300 sau 1.310. Asta pentru că nimeni nu mai întreabă de ele. Cei care mai circulă cu astfel de maşini „trag” de ele cât se mai poate, iar atunci când se strică la abandonează, aşteptând eventual un nou episod din programul „Rabla”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dezmembrările auto, la mare căutare printre şoferii suceveni.
 Vizualizări articol: 3612 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Dezmembrările auto, la mare căutare printre şoferii suceveni5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(19 mar 2011, 14:32:13
La astia de la Bosanci is mai scumpe piesele ca in magazin.nu de putine ori mi s-a intamplat sa merg la ei si sa-mi spuna niste preturi la fel ca cele din magazin sau chiar mai mari,pretextand ca piesele sunt originale nu pe producator ca cele din magazin uitand ca ele sunt uzate nu noi.Sunt si dezmembrari rentabile in suceava,iar pe criza asta e cea mai la indemana solutie la unele piese
2.   INTRADEVAR...ARE DREPTATE..DANYDANY trimis de
(19 mar 2011, 16:21:41
SI MIE MI S-A INTAMPLAT SA CAUT O PIESA DE LA DEZMEMBRARI ,DE PE GHEORGE DOJA ..CUM MERGI SPRE ITCANI .(.PE PARTEA DREAPTA ).MI S-A PARUT CAM SCUMPA ..SI N-AM LUAT-O IN ACEA ZI. APOI O CUNOSTINTA MI-A ZIS DU-TA LA ADRIA SI O SA CUMPERI UNA NOUA LA PRET MAI IEFTIN.NU MI-A VENIT SA CRED , DAR ASA A FOST . ASTA S-A INTAMPLAT IN LUNA OCTOMBRIE ANUL TRECUT..DECI CEI INTERESATI TREBUIE SA FIE ATENTI CAND CUMPARA ..DE UNDE SI CU CAT CUMPARA...
3.   PRETUL!!!!! trimis de
(19 mar 2011, 20:09:35
ASTA E O RCLAMA.PRETUL LA PIESE E MARE CHIAR MAI MARE COMPARABIL CU PIESELE NOI. ASTIA PROFITA CA ESTI DISPERAT CAUTIND O PIESA SI VREI S-A O EI IMEDIAT.ZAGAN E DE O IGNORANTA FENOMENALA !!!VREAU SA MAI AUD PARERI.SATUL DE PROFITORI!!!
4.   INFORMATIE UTILA trimis de
(19 mar 2011, 20:44:56
ZAGAN E TIPUL DIN POZE E USOR DE RECUNOSCUT .VRETI SA STITI PRETUL LA VREO PIESA? EU VA POT AJUTA EX CALCULEAZA O PESA NOUA COSTA 100 LEI LA EI COSTA 150 LEI CICA E ORIGINALA DAR FOLOSITA .E SIMPLU MERGETI LA TEHNO........C PIESA NOUA COSTA 100 LEI DAR NU E ORIGINALA LA IPOTESTI COSTA 150 ORIGINALA FOLOSITA POATE SA MEARGA O ZI DAR E ORIGINALA.NISTE PROFITORI ASA SE CHEAMA PARCA VOI CE ZICETI?
5.   Comentariu trimis de
(19 mar 2011, 21:04:01
Curios ca aici nu vede nimeni nereguli!!
Piese vechi,fara nici o garantie,fara nici un act,factura sau casa de marcat.
Adevarate afaceri negre dar las ca merge si asa!!!!
6.   Comentariu trimis de
(20 mar 2011, 16:39:39
"CEL MAI BAZAT IN DEZMEMBRARI PE JUD. SUCEAVA"
7.   GARDA FINANCIARA DOARME ??????? trimis de
(20 mar 2011, 20:39:37
AM CUMPARAT DE N ORI SI DE LA ALA DINSPRE STROIESTI - SI DE LA BOSANI - SI DE PE GH DOJA ------NIMENI NU ITI DA CHITANA, BON SAU FACTURA. ALA DE LA STROIESTI TRAIESTE PE PICOR MARE NU GLUMA...
7.1  RE: GARDA FINANCIARA DOARME ??????? trimis de
(21 mar 2011, 09:35:34
chiar mai şi sforăie! dacă s-ar face un control ca la carte la oricare dintre vânzătorii de piese din rable eu cred că nici lor n-o să le vină să creadă câţi bani se fac din aşazisele deşeuri!
8.   Comentariu trimis de
(22 mar 2011, 00:14:33
Garda nu doarme....vegheaza la bunul mers al evaziunii fiscale!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei