Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 mar 2011 - Anul XVI, nr. 65 (4663)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Afaceri ilegale

Au furat excavatorul, i-au modificat seria de la şasiu, l-au vopsit şi l-au vândut cu 80.000 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei trei tineri suceveni, arestaţi pe 23 februarie a.c. sub acuzaţia că făceau parte dintr-o reţea de hoţi de utilaje agricole şi industriale, au fost trimişi în judecată, în cursul zilei de ieri, pentru furtul unui excavator din curtea unei societăţi comerciale din Mitocu Dragomirnei, excavator care a fost vândut, ulterior, în judeţul Constanţa, contra sumei de 80.000 de lei.

Andrei Zabalotnicu (20 de ani), zis „Salam”, din satul Călugăreni, comuna Adâncata, Andrei Ciuntu (23 de ani) şi Alexandru Serediuc (23 de ani), zis „Gubi”, ambii din comuna Zvoriştea, au fost trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

În boxa acuzaţilor Judecătoriei Suceava, va ajunge şi un al patrulea inculpat în acest dosar, un anume Constantin Gheorghe Niculae (51 de ani), din comuna Găbinaşi, judeţul Călăraşi, pentru tăinuire. Dacă cei trei suceveni sunt acuzaţi că au furat excavatorul, cel de-al patrulea suspect i-a ajutat să-l vândă deşi ştia că este furat.

 

Cum au furat excavatorul

În rechizitoriul înaintat instanţei de judecată, anchetatorii susţin că fapta a fost comisă în noaptea de 3/4 februarie a.c., utilajul, un excavator pe şenile, marca „Caterpillar”, an fabricaţie 2000, fiind sustras din curtea unei societăţi comerciale de pe raza satului Dragomirna.

Zabolotnicu, Ciuntu şi Serediuc s-au deplasat la faţa locului cu maşina primului dintre ei, un Hyundai Santa Fe. Cu ajutorul unui cleşte au tăiat lacătul de la poarta de intrare în curtea societăţii, iar apoi, cu o cheie potrivită, au pornit utilajul şi l-au dus aproximativ 700 de metri mai încolo.

Din acel loc, excavatorul a fost urcat într-un trailer şi dus în localitatea Ştefăneştii de Jos, judeţul Ilfov. Aici, excavatorul a fost revopsit şi i s-a polizat şi repoansonat seria de şasiu, iar la scurt timp, cu ajutorul inculpatului din judeţul Călăraşi, excavatorul, adus chipurile din Italia, a fost vândut unui afacerist din localitatea Ovidiu, judeţul Constanţa, contra sumei de 80.000 de lei.

Excavatorul furat a fost găsit în judeţul Constanţa la 16 februarie a.c. şi restituit părţii vătămate, iar câteva zile mai târziu, suspecţii au fost luaţi cu mascaţii de acasă.

La percheziţiile efectuate în cauză s-au găsit probe care să-i incrimineze pe cei trei, precum şi două pistoale cu bile deţinute ilegal.

Potrivit anchetatorilor, inculpaţi au mai avut şi alţi complici, faţă de aceştia dispunându-se disjungerea cercetărilor.

 

Suspecţi şi în furtul unor utilaje de peste 70.000 de euro

Cei trei inculpaţi suceveni sunt suspecţi, potrivit unor surse judiciare, şi în alte furturi de utilaje, printre care şi cel al tractorului şi plugului de peste 70.000 de euro din noaptea de 28/29 noiembrie 2010, dintr-o fermă de la Bălcăuţi.

Păgubitul, Gheorghe Chiriac, cel care, imediat după furt, oferea recompensă 2.000 de euro pentru a-şi recupera utilajele, a anunţat că şi-a găsit tractorul şi plugul la câteva săptămâni după furt, într-un grajd părăsit de pe raza localităţii Vârfu Câmpului.

Tractorul era încuiat în momentul în care l-a găsit în grajdul de la Vârfu Câmpului, iar cheia a fost descoperită la percheziţiile din locuinţele suspecţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au furat excavatorul, i-au modificat seria de la şasiu, l-au vopsit şi l-au vândut cu 80.000 de lei.
 Vizualizări articol: 1369 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Au furat excavatorul, i-au modificat seria de la şasiu, l-au vopsit şi l-au vândut cu 80.000 de lei5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   La Puscarie cu ei trimis de
(20 mar 2011, 10:55:11
SARACII OAMENI NUMAI EI STIU CUM LEAU CUMPARAT UTILAJELE PRIN RATE LA BANCA SI CAND SA SE BUCURE DE ELE VIN HOTII DE ASTIA SI LASA OMU FARA NIMIC AR TREBUI SA FACA MACAR 20 ANI DE iNCHISOARE !
2.   LEGEA E PREA BLANDA! trimis de
(20 mar 2011, 12:38:20
Eu nu inteleg, cum acesti indivizi au fost arestati atat de tarziu, dat fiind faptul ca au fost prinsi de nenumarate ori cu utilaje furate( buldoexcavatorul din Dorohoi, de la o firma privata, buldoexcavatorul de la Primaria Sendriceni, buldoexcavatorul de la Primaria Bucecea etc,etc).Se stia de activitatile ilegale ale acestor ''criminali'', dar au fost lasati in libertate! De ce ASA TARZIU au fost arestati?
3.   Daca nu stiti nu comentati atatea trimis de
(20 mar 2011, 14:42:26
20 de ani de inchisoare...:)))...dar ce a omorat pe cineva...puneti-va in locul lor si apoi sa mai vorbiti, sa vedem atunci daca tot asa ganditi!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei