Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 mar 2011 - Anul XVI, nr. 65 (4663)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Din nou

Comercianţi din Bazar şi Piaţa Mare, amendaţi şi lăsaţi fără marfă, după un control al poliţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comercianţii din Bazar şi cei din Piaţa Mare au fost din nou luaţi la puricat de echipe de control, după o razie de câteva ore poliţia aplicând 24 de amenzi şi întocmind un dosar penal. S-a întâmplat joi, când poliţişti specializaţi de la Serviciul de Investigare al Fraudelor au organizat un control în cele două pieţe pe linia combaterii comerţului ilicit şi a evaziunii fiscale.

Cele 24 de amenzi, care totalizează 27.500 de lei, au fost aplicate în baza Legii 12/1990, comercianţii neavând acte de provenienţă pentru marfa vândută. Odată cu sancţiunile contravenţionale, acestora li s-au confiscat şi mărfuri, de genul lustre, lenjerii de pat sau detergenţi.

În privinţa dosarului penal, acesta a fost întocmit pe numele unui agent economic din Bazar, care vinde haine din piele. Poliţiştii au constatat că la societatea lui Petru F. nu au fost înregistrate în evidenţele contabile toate veniturile obţinute din activităţile comerciale desfăşurate cu hainele din piele. S-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea de evaziune fiscală, prejudiciul exact urmând a fi stabilit după definitivarea verificărilor financiar-fiscale, demarate de poliţişti împreună cu specialişti ai Gărzii Financiare Suceava.

Reamintim că acum ceva mai bine de o săptămână, pe 11 martie, un control al Direcţiei Sanitar Veterinare şi al poliţiei în Piaţa Mare a municipiului Suceava s-a soldat cu confiscarea a peste 840 de kilograme de marfă, din Ucraina şi Republica Moldova, fără nici un act de provenienţă.

De altfel, din informaţiile pe care le avem, ultima perioadă nu a fost una foarte fastă pentru cei care desfăşoară activităţi comerciale ilegale în pieţele Sucevei. Controalele s-au înăsprit, se confiscă mult mai multă marfă, iar mulţi comercianţi au intrat în panică, un astfel de episod petrecându-se duminica trecută, seara, când aceştia şi-au golit în grabă chioşcurile, după ce se anunţase un control de amploare în piaţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comercianţi din Bazar şi Piaţa Mare, amendaţi şi lăsaţi fără marfă, după un control al poliţiei.
 Vizualizări articol: 934 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Comercianţi din Bazar şi Piaţa Mare, amendaţi şi lăsaţi fără marfă, după un control al poliţiei3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Confiscare trimis de
(19 mar 2011, 13:55:16
nu stiu daca confiscarea marfii este asa o metoda de grozava......bietii oameni, totusi au cheltuit serios pt.cumpararea ei, trebuia sa li se puna in vedere intii sa intre in legalitate si a doua oara, da, sunt de acord cu asa ceva......
2.   Re trimis de
(19 mar 2011, 14:00:48
Pai si vapoarele care au fost vandute nu au avut acte de provenienta iar vad ca in acest sent nu s-a facut nimic , la fel si cu termopanele sau alte bunuri de la matusa Tamara . Daca tot va-ti pus pe treaba de ce nu faceti curatenie prin toate pietele din judet ...dar am uitat , pe aia ce schimba valuta din parcarea pietii mari nu ia-ti vazut sau v-au vazut ei . Comert ilicit si evaziune fiscala este peste tot . Gasesti ce vrei , de la euro si dolari pana la macarale ca doar evaziunea si comertul ilicit e in floare .
3.   Trust trimis de
(19 mar 2011, 14:34:39
vine campania electorala si trebuie multi bani;)
asa ca au inceput sa ii stranga .....
4.   Sfaturi... sfaturi... trimis de
(20 mar 2011, 13:46:23
Da! foarte bine ca se fac asemenea controale cu confiscarea marfurilor(unde ajung aceste marfuri?). De douazeci de ani li se spune sa intre im legalitate si n-au facut-o , nu aveau nici un interes. ILONA li s-au pus in vedere permanent AI GRIJA VINE CONTROLUL! Aveau grija sa finanteze corespunzator si era liniste, numai noi ramanem pacaliti. La aroganta pe care au capatat-o nu mai puteai nici sa treci pe strada lor. Se cred mai grozavi ca Gigi Becali numai ca sunt mai p......i . Sa intre si ei in legalitate si nu le va avea nimeni grija

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei