Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 mar 2011 - Anul XVI, nr. 65 (4663)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MAE: Suntem preocupaţi de cei 100 de români din Libia; personalul de la Tripoli este cu un moral bun

Duminică, 20 Martie 2011 (17:25:27)

 MAE a anunţat duminică că este preocupat de situaţia celor aproximatriv 100 de români care au rămas în Libia şi că face eforturi pentru a menţine contactul cu aceştia, adăugând că personalul diplomatic de la Tripoli este sănătos şi cu un moral bun, nepunându-se problema evacuării ambasadei.

"MAE face eforturi pentru a menţine contactul cu cetăţenii români care au mai rămas în Libia, după operaţiunea de repatriere în masă, mai ales prin Ambasada României de la Tripoli", se arată în comunicat.

Ministerul precizează că, deocamdată, nu este avută în vedere evacuarea ambasadei, "starea de sănătate şi moralul echipei" fiind bune.

MAE mai spune că aproximativ 100 de cetăţeni români, majoritatea provenind din familii mixte, precum şi de pe unele platforme petroliere din apele teritoriale, au decis să rămână în Libia pe propria răspundere.

Ministerul se declară "preocupat" de starea acestora şi prin intermediul Ambasadei României acordă sprijinul necesar pe linie de asistenţă consulară şi informaţii despre situaţia din zonă.

"Însărcinatul cu afaceri a.i. este în legătură permanentă cu ambasadele celor şase ţări membre ale UE, care mai au personal diplomatic la Tripoli, pentru coordonare şi informare reciprocă. Aceeaşi activitate de asistenţă şi de sprijin este realizată şi de la nivelul Direcţiei Consulare care este în legătură cu familii ale cetăţenilor români care sunt încă în Libia", precizează MAE.

Ministerul spune că acţionează integrat, atât la faţa locului, prin intermediul propriei misiuni diplomatice, cât şi prin utilizarea tuturor mecanismelor de cooperare consulară.

Următoarea etapă a raidurilor coaliţiei împotriva forţelor lui Muammar Kadhafi va consta în atacarea liniilor de alimentare pentru limitarea capacităţilor de luptă ale acestora, a declarat duminică şeful Statului Major interarme al SUA, amiralul Michael Mullen, relatează AFP.

El a precizat pentru CNN că nu este însă vorba despre îndepărtarea de la putere a lui Kadhafi.

Prima fază a atacurilor aeriene desfăşurate împotriva Libiei este "un succes" şi a permis instaurarea unei zone de interdicţie aeriană, a declarat duminică amiralul Michael Mullen pentru postul de televiziune ABC.

Atacurile aeriene desfăşurate sâmbătă cu ajutorul avioanelor franceze şi britanice dar şi salva de peste 110 rachete de croazieră "au fost un succes până în prezent", a adăugat el.

 

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MAE: Suntem preocupaţi de cei 100 de români din Libia; personalul de la Tripoli este cu un moral bun.
 Vizualizări articol: 883 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MAE: Suntem preocupaţi de cei 100 de români din Libia; personalul de la Tripoli este cu un moral bun0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei