Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 mar 2011 - Anul XVI, nr. 65 (4663)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Investiţii

Proiect de 120 de milioane de euro, pentru infrastructura de apă şi canal din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Consiliul Judeţean Suceava a aprobat în şedinţa de ieri studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici ai proiectului „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Suceava”. Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că proiectul va fi depus spre evaluare şi finanţare de SC ACET SA Suceava, în calitate de operator regional şi beneficiar. Flutur a arătat că proiectul este promovat prin Programul Operaţional Sectorial Mediu, valoarea finanţării solicitate fiind de 120 de milioane de euro. El a arătat că prin acest proiect se vor realiza investiţii în reţele de apă şi canalizare în cinci aglomerări urbane, respectiv Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Gura Humorului şi Vatra Dornei.

„Este cel mai mare proiect din istoria Consiliului Judeţean. Iar aceste zone fac un pas către civilizaţia europeană. Municipiul Suceava beneficiază de 31 de milioane de euro şi vrem să ajungem la conectarea 100% la reţelele de apă şi canal a localităţii. Pentru că la momentul aceste avem un procent de 87% în ceea ce priveşte conectarea la reţelele de apă şi de 71% la reţelele de canalizare. Şi mergem la 100% conectare la aceste reţele. Este un pas spre civilizaţie”, a spus Flutur. El a mai precizat că prin acest proiect municipiul Rădăuţi ar beneficia de o finanţare de 22,5 milioane de euro, Fălticeni – 19,8 milioane de euro, Gura Humorului – 19,9 milioane de euro şi Vatra Dornei – 12,4 milioane de euro.

 

Beneficiarii proiectului vor fi 210.000 de locuitori ai judeţului

Gheorghe Flutur a spus că în proiect sunt prinse investiţii care presupun reabilitarea a 61,5 kilometri de reţele de apă potabilă, extinderea reţelelor de apă din judeţ cu încă 101 kilometri de conducte, reabilitarea a 61,5 kilometri de reţele de canalizare şi extinderea cu încă 143,3 kilometri a reţelelor de canalizare din judeţ. La aceste investiţii se mai adaugă reabilitarea şi extinderea staţiilor de epurare din patru localităţi, construcţia a trei rezervoare noi şi modernizarea a patru rezervoare existente, construcţia a şapte staţii de pompare pentru alimentările cu apă şi construcţia a 28 de staţii pentru apele uzate.

„E un proiect care va deservi circa 210.000 de beneficiari. Pe lângă acest proiect, noi avem şi alte investiţii în reţele de apă, canalizare şi staţii de epurare care se realizează din fonduri guvernamentale. Acestea rezolvă problema conectării la reţelele de apă şi canalizare în încă aproximativ 60 de localităţi din judeţ”, a spus Gheorghe Flutur. El a mai adăugat că în maxim două luni s-ar putea obţine aprobările necesare de la Comisia Europeană. Proiectul ar urma să fie finalizat în anul 2013.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect de 120 de milioane de euro, pentru infrastructura de apă şi canal din judeţ.
 Vizualizări articol: 2230 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Proiect de 120 de milioane de euro, pentru infrastructura de apă şi canal din judeţ5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei