Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 mar 2011 - Anul XVI, nr. 65 (4663)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alegere

Aproape 13.000 de suceveni sunt „electronici”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trecerea la un nou sistem de emitere a paşapoartelor a făcut ca în acest moment să existe 12.699 de suceveni „electronici”. Informaţia a fost furnizată de Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple, iar perioada în care aceste documente de călătorie s-au eliberat este din noiembrie 2009 şi până în prezent. Reticenţa sucevenilor pentru paşapoartele electronice este în continuare destul de mare, dovadă că în acelaşi interval au fost eliberate peste 21.000 de paşapoarte clasice.

Un paşaport electronic are o valabilitate de cinci ani, iar pentru copiii sub 6 ani poate fi folosit timp de trei ani. Taxele care trebuie achitate sunt de 276 de lei, iar paşaportul se eliberează după 14 zile calendaristice. De cealaltă parte, un paşaport clasic are o valabilitate de numai un an. Avantajul este că poate fi eliberat în aceeaşi zi în care s-au depus documentele, costul fiind de 216 lei.

„Paşapoartele electronice conţin 50 de elemente de siguranţă, faţă de 32 ale paşaportului model 2001. Din 14 mai 2010 a fost introdusă în circulaţie generaţia a II-a a paşaportului simplu electronic românesc, document care se prezintă sub acelaşi format, însă cu elemente de siguranţă superioare generaţiei I”, a precizat comisarul-şef de poliţie Angela Cleopatra Irimia, şefa Serviciului Paşapoarte Suceava.

Paşaportul românesc are o istorie destul de lungă, care vine tocmai din 1830, iar din 2006 a fost instituită şi o zi aniversară. Aceasta s-a stabilit pentru 19 martie, astăzi fiind cea de-a cincea aniversare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 13.000 de suceveni sunt „electronici”.
 Vizualizări articol: 1763 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Aproape 13.000 de suceveni sunt „electronici”4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei