Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 mar 2011 - Anul XVI, nr. 62 (4660)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Contract

Spitalul Judeţean Suceava a parafat colaborarea cu Universitatea de Medicină Iaşi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a încheiat contractul de colaborare cu Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi, în baza căruia mai mulţi medici rezidenţi îşi vor face practica medicală la unitatea spitalicească suceveană. Flutur a spus că la Suceava ar urma să vină 15 medici rezidenţi din anii patru, cinci şi şase, aceştia urmând să lucreze sub coordonarea medicilor specialişti din Spitalul „Sf. Ioan cel Nou”.

„Spitalul va pune la dispoziţie baza materială, secţiile, iar aceste activităţi de practică medicală a rezidenţilor vor fi îndrumate de medici din cadrul Spitalului Judeţean Suceava”, a spus Flutur.

Pe de altă parte, el a adăugat că la Ministerul Sănătăţii a fost depusă documentaţia pentru clasarea Spitalului Judeţean Suceava într-o treaptă superioară de clasificare, prin transformarea lui în Spital Clinic de Urgenţă.

Şeful administraţiei judeţene a arătat că, prin aceasta, spitalul din Suceava ar beneficia de anumite avantaje, inclusiv obţinerea unor fonduri guvernamentale.

„Spitalul ar urma să treacă din treapta a treia în treapta a doua. Acest lucru are mai multe avantaje. Practica pe care o fac medicii rezidenţi înseamnă că aceştia au de învăţat, vor putea şi ei să profeseze, şi din punctul nostru de vedere sunt convins că va creşte şi calitatea serviciilor şi preocuparea specialiştilor în sănătate din judeţul Suceava”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a precizat că cei pentru cei 15 medici rezidenţi care ar urma să vină la Suceava vor fi puse la dispoziţie spaţii de cazare.

 

Spitalul judeţean va încheia un parteneriat şi cu Universitatea „Ştefan cel Mare”

În acelaşi timp, preşedintele CJ Suceava a arătat că între viitorul Spital Clinic Judeţean şi Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava ar urma să se încheie un parteneriat de colaborare în vederea asigurării bazei materiale pentru viitorii studenţi ai cursurilor medicale care vor fi organizate la universitatea suceveană.

Universitatea din Suceava intenţionează să deschidă trei specializări de scurtă durată, pentru o perioadă de patru ani, respectiv balneo-fizioterapie, nutriţie şi dietetică şi tehnică dentară.

„În aceste condiţii, spitalul din Suceava doreşte să pună la dispoziţie baza materială şi să încheie un parteneriat cu universitatea. Şi ne bucurăm că şi la Suceava apar aceste secţii atât de importante, cursurile fiind adresate în special asistenţilor medicali care doresc să-şi continue studiile pentru patru ani pentru a deveni specialişti cu studii superioare în aceste domenii”, a spus Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Judeţean Suceava a parafat colaborarea cu Universitatea de Medicină Iaşi.
 Vizualizări articol: 2208 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Spitalul Judeţean Suceava a parafat colaborarea cu Universitatea de Medicină Iaşi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Spital - Dentar Clinic de Urgenta trimis de
(16 mar 2011, 20:31:22
Cum Doamne vrei sa faci din Spital Jud de Urgenta -> Spital Clinic de Urgenta ??? Cu sectii universitare de medicina dentara , BFT , nutritie ??? Nu este nici o sectie universitara de medicina de urgenta, medicina interne , cardiologie , etc ,
Asta este cind pentru serviciile spitalicesti gindeste Flutur . Probalil ca la anul o sa-l faca Clinica Univeristara de urgenta cu specilizari in medicina dentara si epidemiologie . Succes

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei