Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 mar 2011 - Anul XVI, nr. 62 (4660)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Misiune aproape imposibilă

Poliţia vrea să limiteze tăierea pădurii prin „acţiuni de sensibilizare” în fiecare sat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava a demarat în aceste zile, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire, o campanie ce îşi propune să limiteze tăierile ilegale de lemn prin „acţiuni de sensibilizare”. Concret, în fiecare sat, poliţiştii vor organiza întâlniri cu sătenii şi le vor explica, pe de o parte, cât de multe daune produc naturii şi implicit oamenilor defrişând pădurea, iar pe de altă parte şi ce pedepse riscă dacă sunt prinşi comiţând infracţiuni silvice.

După cum a precizat inspectorul Ionuţ Epureanu, coordonatorul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Suceava, publicul ţintă al campaniei ce se desfăşoară din martie şi până în iunie este reprezentat de cel puţin trei categorii de persoane: cei predispuşi la tăiere ilegală şi furt de arbori, în general oameni săraci, din zona rurală de munte, dar şi proprietarii de fond forestier, care uneori îşi defrişează propriile păduri, sau persoanele însărcinate cu administrarea şi exploatarea fondului silvic, mai exact directori şi administratori de ocoale silvice şi angajaţi ai acestora.

 

Cum încearcă poliţiştii să-i facă pe oameni să nu mai defrişeze pădurea 

Poliţiştii vor încerca să le arate oamenilor efectele devastatoare ale inundaţiilor, mult amplificate de tăierile de păduri.

„În 2008 şi 2010 natura a arătat care este cea mai mare pedeapsă pe care o putem primi noi toţi pentru trauma la care supunem fondul silvic. Trebuie să conştientizăm că fiecare gest necugetat al nostru este perceput de către ecosistem şi se constituie într-un bumerang cu efect catastrofal”, aşa vor încerca poliţiştii să prevină viitoarele tăieri ilegale de lemn, acţiunea de sensibilizare urmând a se face prin clipuri video cu imagini de la inundaţiile din judeţ, imagini ce vor ajunge la oamenii din sate în special prin intermediul canalelor proprii pe care societăţile de cablu le folosesc în mediul rural pentru anunţuri.

În Suceava, fondul forestier ocupă 49,4% din suprafaţa judeţului, reprezentând circa 7% din întregul potenţial silvic al României, Suceava ocupând din acest punct de vedere locul I pe ţară.

 

25 de dosare penale pentru infracţiuni silvice, în două luni de zile

Dacă succesul unei acţiuni de acest gen este greu de intuit, poliţiştii anunţă că vor continua şi acţiunile de control în fondul forestier, în vederea identificării celor care comit infracţiuni silvice. Această activitate este coordonată de oamenii legii specializaţi de la Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, în ultima perioadă fiind anunţate controale şi dosare penale întocmite inclusiv pe numele unor angajaţi de la ocoale silvice.

Poliţia a anunţat recent că în lunile ianuarie şi februarie au fost întocmite 25 de dosare penale şi aplicate 87 de amenzi la legislaţia în domeniul silvic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţia vrea să limiteze tăierea pădurii prin „acţiuni de sensibilizare” în fiecare sat.
 Vizualizări articol: 878 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Poliţia vrea să limiteze tăierea pădurii prin „acţiuni de sensibilizare” în fiecare sat1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei